Beharangozók

Kapuzárási pánik

Definíció:

„Általában a 40-45 éves kor közötti időszakban üti fel a fejét, és az életük delén lévő férfiembereket különös dolgokra ragadtatja el.”

Hogy ismerhető fel?

„Túl sokat iszik, vagy más szenvedélyek rabjává válik. Tipikus megoldása a kapuzárási pániknak, így nagyobb figyelmet igényel!”

Kezelés:

„Támogassuk abban, hogy megfelelő segítséget kaphasson önsegítő csoportokban, illetve a megfelelő szakembertől.”

A fentieket a párkapcsolati tanácsadó aggódó negyvenes nők megkeresései kapcsán mondja el/tanácsolja. Itt persze teljesen másról van szó, de ha jobban belegondolok, akkor… Nézzük csak:

Roderick Duchâtelet:

„Belga üzletember, az Újpest FC elnöke. 1972-ben született, 45 éve”

No comment… Ja, bocs, ez is idézet volt, pont fentebb említett követte el, amikor a szurkolók még kérdeztek. Ma már nem kérdeznek, hanem kijelentenek, sőt, felszólítanak! Igen, szerencsétlen ürge összekeveri a gombokat; nem a pánik-gombot kell nyomogatni, hanem ezt;

 

Na, ezzel meg is vagyunk, ha végre rátenyerel erre a gombra, kezdhetjük is a focit! Na de addig azért van még idő, így most már tényleg ideje lesz elővenni a holnapi meccset! Újpest-Vasas. Ennek a párharcnak azért van némi történelme, emlékeim szerint 101 éve rendezték az első találkozót a két csapat között. A mérkőzésszám két 1-ese pedig azt juttatja eszembe, hogy éppen 11 éve búcsúztunk el Szusza Ferenctől, aki a mai napig behozhatatlan előnnyel vezeti a legtöbb gólt szerző játékosok rangsorát! Pályafutása 21 éve alatt (kizárólag az Újpest színeiben!) 393 gólt szerzett, megelőzve ezzel a 387 gólos Zsengellér Gyulát.

Ábel az 1938-as – méltatlanul kevés figyelmet kapott! – Világbajnokságon a második legtöbb gólt szerezve csapatát az ezüstéremig vezényelte! Szóval –az ezúttal üres… - Stadionunk névadója a mai napig a legnagyobb a legnagyobbak között! Személyes vonatkozás, hogy világbajnoki góljaink termelését első világbajnokságunkon, 1934-ben, Teleki Pál, szeretve tisztelt dédapám szerezte:

 

A történelmi és személyes kitérő után (és bocs a tüdőnaciért…) most már tényleg az előttünk álló meccsre térek! Mit várok? Győzelmet, mert:

  • a tavalyi mérlegünk rendben van, két győzelem mellett egy döntetlen,
  • mert végre össze KELL állnia a csapatnak, mert eddig azt láttuk, hogy tényleg kezd kialakulni az egymásért küzdő alakulat,
  • Zsótértól minden eddiginél többet várok,
  • eddig mutatott erényeink végre eredményben is megmutatkoznak.

 

Senkit nem akarok idegesíteni, de a Vasas legutóbbi vendégszereplése alkalmával 2:2-es végeredmény született! Nekem ez pontosan azt jelenti – az eddigi három fordulót is fegyelembe véve! -, hogy ilyen még egyszer nem fordulhat elő, ezúttal győzelmet aratunk! Érik a csapat, Oenning ellen Vignjevic kifejezetten jól meccsel, és ha van mit tanulni az eddigiekből, akkor éppen az, hogy az előnyt meg kell tudni tartani.

Ja, nem mondtam? Az első gólt mi szerezzük, az ellenfélnek kell kapaszkodnia, ebből a szempontból nem lesz nagy különbség. A kérdés az, hogy a védelem hogy áll fel, illetve az, hogy a végjátékban mennyire tudunk koncentrálni, mit kezdünk majd a végsőkig harcoló ellenféllel. Ha játékosaink képesek tanulni, akkor most örökre bevésték, hogy a 90. perc, meg utána éppen olyan fontos, mint az előtte lejátszott percek. Ha ez így lesz, semmi gond nem lesz, ezúttal még izgulnunk sem kell majd!

Tippem 3:1, de a kapott gól már csak a mi három gólunk után következik, ami felébreszti a játékosokat, és minden eddiginél jobban figyelnek a végjátékra!

Tudom, hogy most ezt kicsit elsztoriztam, de a lényeg a győzelem – mellette pedig legalább olyan fontos, hogy a belga végre kapjon segítséget komoly szakemberektől problémáira! De most csak egy a fontos; nyerjünk, nemes versenyben kerekedjünk felül, szurkolásunk pedig – a zárt kapuk ellenére! – söpörjön el mindent, ami útjában áll!

 

HAJRÁ LILÁK!!!

 

NEM KELL ÚJ CÍMER!