Beharangozók

Grande Balmaz...:-)

Csütörtökön a sportlapok kiskegyedje hangzatos címmel jelentette meg az aktuális forduló bíróküldéseiről szóló információkat. Azonnal bajba kerültem, mert a cikk szerint (pontosan idézek):

„Az MLSZ-ben elkészítették az élvonal ötödik fordulójának játékvezetői küldését.”

Majd a minket érdeklő meccsről a következő információt olvastam:

„Augusztus 26., szombat:

Balmazújváros – Újpest, helyszín: Groupama Aréna, játékvezető: Kassai Viktor”

Azt még fel tudtam dolgozni, hogy az első mondat magyarul nem jelent semmit, de a többi! Olyannyira elbizonytalanodtam saját elmeállapotom épségében, hogy próbáltam emlékeimben kikutatni, mit ettem, mit ittam az elmúlt pár órában! Mert vagy nem látok jól, vagy nem értem, amit olvasok…Miután semmi pszichoaktív cuccot nem toltam, rájöttem, hogy az élvonal alatt feltehetően nem az NB1-et értette a szerző (ez sajna jogos is…), ezért rákerestem, hogy ki is lesz az ellenfél. És itt koppantam; valszeg máris a nemzetközi mezőnyben rúgjuk a bőrt, ugyanis Grande Balmaz a Francia Alpokban található!

Miután ez már igazán nyugat, nem gond, hogy a magasan fekvő pálya éghajlata meglehetősen hideg, biztosan van szuper pályafűtés, patinás, de szépen rendben tartott aréna, ahol bizonyára Balmaz fan-ok tízezrei szurkolnak minden egyes mérkőzésen! Kicsit ugyan furcsa, hogy még nem hallottam a csapatról, de a francia bajnokságot nem figyelem annyira, így simán benne van, hogy húsz-szoros bajnokok az élvonalban!

Ja, nem… Csak annyi történt, hogy egyes orgánumok színvonala konvergál az NB1 szintjéhez, olyannyira, hogy a bajnokság már körhátrányba is került minőségromlás tekintetében! Nem tudom, mi történik arrafelé, de ideje lenne talán olyan kollégákat foglalkoztatni még ott is (!), akiknek képzettségük, és szakmájuk újságíró, érdeklődésük pedig nyomokban kimutatható a foci iránt!

De elég a zsörtölődésből, nem az én dolgom, h egy nagy múltú lap igénytelensége miatt sikeresen lenullázza olvasói számát. Biztos ez is része a szurkoló nélküli magyar foci ideálnak; ha nem olvas, meccsre se megy, ha meg olvas, totál más helyre érkezik meccset nézni, így aztán nem zavarja majd az aranylábú gyerekeket munkájuk elvégzésében! Zseniális…

Na de a meccs! Sajnos sokat nem tudok mondani az ellenfélről, hiszen;

 • mindössze ez lesz a 7. meccsük az élvonalban,
 • tulajdonosukat mélységesen felkavarja a tény, hogy játékosai pénzért játszanak,
 • edzőjük egy nyilatkozó-zseni, aki edzőként kevésbé csillogtatja meg tudását, mint orátorként,
 • Andric-on, és Uzoma-n kívül csak egy-két játékost ismerek (inkább csak a nevüket),

Megmondom őszintén, hogy a várost sem nagyon tudom hova tenni, ahol vagy fűtött pálya van a stadionban, vagy brűgölés a pancsolóban (szerencsére a pályafűtés nem azért kell, hogy használják – legalábbis az NB1 lebonyolítási rendje erre utal), de együtt a kettő nem megoldható. Ahogy azt sem nagyon értem, hogyan kerültek fel egyáltalán a magyar labdarúgás térképére. Elnézést kérek a Balmaziaktól, valójában a helyet pontosan ismerem, rendkívül vendégszerető emberek lakják a várost, de a helyismeretem csak fokozza értetlenségemet…

Na de mit tudunk a csapatról? Leginkább az eredményeiket, és mi lehet fontosabb? Nos, ugyanúgy 9 lőtt, és kapott góljuk van, mint nekünk, de ez esetükben két ponttal kevesebbet ér.

 • Az első fordulóban a tévégyárral ikszeltek,
 • aztán egy Vasas elleni vereség következett,
 • de a Honvéddal idegenben újabb remi jött,
 • a Diósgyőr viszont alaposan beleszaladt a késbe a Balmaz ellen (4:0),
 • viszont a Hali „ellenállhatatlan” rohamait nem bírták, vesztettek 3:1-re,
 • végül a felcsúti nyelvész professzor észjátékával nem bírtak, és 2:1 arányban maradtak alul.

Mi következik ebből? Az égadta egy világon semmi, hacsak nem az, hogy egy kiszámíthatatlan, ámde gyengécske csapat lesz az ellenfél. A mi eredményeinket nem sorolom fel, mert az – annak ellenére, hogy több pontunk van, mint a Balmaznak – egyszerűen nem méltó az Újpest névhez (de lesz jobb!!!). Csak egyetlen adatot szeretnék említeni: 3.000!!!

Bizony ez lesz az ÚJPEST 3.000. meccse az élvonalban. Ugye említettem, hogy az ellenfél ebben a mutatóban hogy áll? Igen-igen, ennek a dicső 3.000-nek bizony a 0,23%-ánál (!!!) tartanak majd… Nos, én ehhez méltó hozzáállást várok csapatunktól! Na nem ám a nagyképűséget, a leereszkedést, nem bizony!!! Azt várom, hogy csapatunk megmutatja, hogy miért, és hogyan érte el ezt a komoly számot, és megmutatja, hogy még minimum ennyi benne is van!

A csapat összetétele most kicsit változhat, de

 • Pajovic előtt védősorban szerintem marad a Szűcs-Lita-Bojo-Mohl összetétel (Szűcs helyett esetleg Pauljevic),
 • a két védekezőnk Windecker és Sankovic lehet (ide Diallo beugorhat),
 • előttük viszont végre Simon Krisztiánt a kezdőbe várom - Nagy Danival, és Zsótérral,
 • elől pedig Tischlerrel számolok.

A cseréket illetően elég nagy a bizonytalanság, de ha a papírjaik rendben vannak, szerintem ki kell próbálni Selmani-t (Zsótér helyett?), illetve Salétros-t (Nagy Dani helyén?). Szerencsére Vignjevic mester lehetőségei bővülnek, így most sok variációt kipróbálhat, és ha még esetleg Völgyi Dániel szakítása után bővül a keret, további lehetőségek adódnak. Utóbbi név inkább kérdés, semmint valid infó, kérem a helyén kezelni!

És a lényeg; szerintem végre kiszakad a gólzsák, a tippem: 0:4, gólszerzőink pedig Tischler, Zsótér, Simon Krisztián, csereként pedig Novothny!

 

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!