Beharangozók

Az igazi Trebisch!

Eljött ez a nap is! Végre megmérettetünk a Puskás Akadémia felnőtt csapatával is, melyet “Öcsi bá’” tett világszerte ismertté. Ja, a felcsúti nyelvész prof csapata idősebb, mint a névadójuké??? Akkor itt valamit nem értek; az akadémia felnőtt-képzést folytat, ez még csak-csak, de akkor meg honnan a név??? Ki volt az a buzgó mócsing, aki (nem kicsit) túltolta a névadást? Na jó, maradjunk annyiban, hogy most lépünk pályára Puskás Ferenc csapata ellen, amit történetesen Honvédként ismerünk. Ennek a csapatnak még történelme is van, ugyanis a mostani az első egymás elleni meccs után 102 évvel veszi kezdetét, az időközben lejátszott 205 megmérettetés után.

Mire számíthatunk? Mi szól mellettünk, és mi nem? Elkoptatott szófordulat, hogy egy ilyen meccsen bármi lehet, már csak azért is, mert ez minden meccsre igaz... A kivételt talán a magyar válogatott mérkőzési jelentik, de ez egy másik történet. Nos, mostanság fociban inkább az import erősebb (korábban jelentős exportőrök voltunk...), így most jellemzően a külföldről hazánkba szakad légiósok (bevándorlók?) teljesítményére kell odafigyelnünk.

Ez nalunk megtörtenik... ezért (is) lesz zártkapus a meccs, de ne gondoljuk, hogy ez csak nálunk van így; a Honvéd tábora az előző meccsen szintén bagolyként “ társalgott” az ellenfél egyik játékosával, tehat tekintsük úgy, hogy ezúttal bizony jogos, hogy az ellenfél szurkolói sem tekinthetik meg a mérkőzést a helyszínen. De vissza a meccshez!

Nem titok, sokan, sokszor leírták, hogy Lanzafame a kulcsa a kispesti csapat játékának. Ő ugyanis képes meglepő, már-már focira emlékeztető megoldásokra, míg a többiek rendes iparosként csak robotolnak. De őket sem szabad persze lenézni, mert ezzel “robot-focival” hatekonyan rontják el az ellenfél játékát, bízva abban, hogy majd a többit az olasz megoldja. Ez olyannyira így van, hogy Eppel (tavalyi gólkirály...) önmagában veszélytelen, így ha nala a labda, akkor nyugodtak lehetünk, semmi veszély nincs - ha Lanzafame-t nem lehet megjátszani!

Szóval, ez az egyszereplős csapat elvileg könnyen megfogható (a gyakorlatban persze ez nem is olyan egyértelmű!), gólszerzésüket egy emberen keresztül meg lehet akadályozni, viszont gólt szerezni... na az komoly nehézséget jelenthet. Mar csak azért is, mert nálunk nem nagyon látom azt a kiemelkedő játékost, akiben mindig benne van a gól, es jellemzően nem is marad benne! 

Persze nem szabad leírni senkit, hiszen ha figyelmesen megnézzük az idei eredményeket, akkor lathatjuk, hogy az ellenfél az eddigi 16 fordulón 25 gólt kapott, míg mi csak 19-et, ugyanakkor figyelmeztető jel, hogy nullás gólkülönbségünk mellett az ellenfél 9 (!!!) góllal többet hintett! Izgalmas meccset várok tehát, biztosan sok akció lesz, de sok gólra mégsem számítok! Tőlünk ez nem is meglepő, ahogy az sem, hogy ezúttal a döntetlent tartom a legreálisabb kimenetelnek...

Ezzel persze nem leszünk beljebb, nem tudunk érdemben előre lépni, és megint ott tartunk, hogy a tabella közepéhez a vége felé tartózkodók további botladozása is kell... Nem túl szép ez, sőt rettenet rossz látni, hogy ezzel kell beérnünk, de most a meccs előtt ezzel nem foglalkozom. Szerintem most van egy olyan védelem, ami az adott körülmények között a legkisebb rossz, a két szélén gyors emberekkel (akik nem tipikus védők...), a közepén egy egyre magabiztosabb Litauszkival, és egy robotolós, de óriási bakikra képes fiatallal... 

Ha így nézem, akkor ez a meccs egy Pávkovics-Lanzafame páros csata lesz, ami nem eppen jó előjel, de szerencsére a foci egy csapatjáték, így védőink kisegítik majd egymást. Védekező középpályásként Windeckerre és Sankovicra számítok, mert szerintem most defenzívek leszünk. Két szelén kipróbalnám egy időben Obit es Simont, közepre pedig Zsótért azzal, hogy Doni 60 perc alatt hajtsa szénné magát, mert helyette az utolsó 30 percre a fáradtabb ellenféllel szemben hatékonyabb lehet a nem éppen gyors Nagy Dani. Elől Novothny, vagy Tischler nekem most kb. azonosnak tűnik, de ahogy ismerem Vignjevic mester preferenciait, inkább az első kezd majd. A kapus nem kérdés, Pajovic stabil kezdő, és nincs mögötte olyan, aki veszélyeztetné helyét. 

Ha konkrét eredményt kellene mondanom, en 1:1-et tippelnék, a 0:0 kisebb esélyű, míg a 2:2-es döntetlen kicsivel esélyesebb. Ezzel együtt természetesen a győzelemért szurkolok, nem kérdés, hogy nyernünk kell!!! 

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!

 

Utóirat;

Nem lenne teljes a kép, ha nem néztem volna utána a bevezetőben leírt buzgalom tulajdonosábak. Rejtő Jenő Piszkos Fred, a kapitány című regényében szereplő Buzgó Mócsing figurája nem csupán az írói fantázia szüleménye, hanem alakját valóságos, létező személy ihlette. Bár az igazi Trebitsch, azaz Trebitsch-Lincoln Timotheus Ignác kalandos, meglepő, fordulatokban bővelkedő élete regényes túlzásnak is tűnhetne, de ami kiderült róla, az alapján okkal nevezte magát a XX. század legnagyobb kalandorának... Ennyit a nevadókról, ės nevekről...