Beharangozók

Kritikus tömeg 2.0

Most kedden (február 27-én) lesz az a mérkőzés, amit már egyszer beharangoztunk, ellenben még egyszer sem játszottak le… A történet ismert, a pálya nem volt alkalmas a meccs megrendezésére, inkább nem részletezem, maradok a szakmai észrevételeimnél. Részben újrahasznosítom a korábbi beharangozót:

http://ujpest1885.hu/index.php/beharangozok/1081-kritikus-toemeg

Mivel az elmaradt meccs után most már vannak új információk a csapatot illetően, láthattuk őket élőben egy Pakshoz hasonlóan kellemetlen ellenféllel szemben, csak egy rövid kiegészítéssel készültem. A csapat jól vizsgázott, hiszen győzelemmel kezdte a tavaszt, de azért voltak hibák, amikre érdemes lesz odafigyelni. Már csak azért is, mert ha múlt kedden nem marad el a meccs, pont azt a csapatot láthattuk volna, mint szombaton! A szombati tapasztalatokra építve pedig várható némi módosítás.

Védelem:

Pajovic helye nem kérdéses a kapuban, de most mintha – ellentétben a korábbiakkal – kevésbé lett volna agilis a kijöveteleknél, a magas labdáknál volt némi bizonytalanság. Ezt betudom a szezonkezdetnek, reményeim szerint a Paks ellen már jobb produkciót látunk tőle, helye a kezdőben számomra nem kérdés.

A Litauszki, Bojovic páros középen jól oldotta meg a feladatot. Litától ez nem meglepő, tanári módon szerelt, rombolt, és épített, ha volt rá lehetősége, viszont párja meglepett, mert ősszel – pár jó meccs után… - elég gyenge produkciókat láttunk tőle. Persze a kezdőből való kikerülése a gyengébb forma mellett a fiatal ajánlás rovására is írható, de most – kupameccs lévén – nem hiszem, hogy ez utóbbi bezavar a képbe. Szerintem most is ők kezdenek, nem láttam jelentős problémákat.

Nem úgy a szélső védőknél! Míg Pauljevic olyan mutatott, amire csak kifejezetten haladó, modern felfogású játékos képes, addig a másik odalon Mohl rendre belehibázott a játékba. Sem helyezkedése, sem az előre-játéka nem felet meg ezen a szinten (sem), neki nem lenne a kezdőben a helye. Kézenfekvő megoldás lenne Burekovic, aki kisebb sérüléssel indította a beleki edzőtábort, de a klub tájékoztatása szerint 100%-os munkát végzett az alapozáson. Az tény, hogy meccseken keveset szerepelt, de ha nem képes kiváltani a mostani igen gyenge formát mutató Mohl-t, akkor nem nagyon értem leigazolásának igazi okát… Szóval ki kell próbálni Burekovicot a védelem bal oldalán – feltéve, hogy egészséges!

A két védekező középpályásunk nem lett volna rossz, de Diallo továbbra is sok labdát szór el a tizenhatosunk előterében. Talán túl sokat vállalt, talán valamiért indiszponált volt, nem volt meg a megfelelő koncentráció, nem igazán tudom, de azt látom, hogy a képzettség, a labdabiztosság eredendően megvan. Most Obinna párjának a szombati meccsen kiválóan teljesítő, a második félidőre éppen Diallo helyett pályára lépő Sankovic-ot tenném a kezdőbe inkább.

A támadó középpályásokkal szerintem elégedettek lehetünk, hiszen Nagy Dani régen látott jó formát mutatott, voltak igen szép megmozdulásai, és ne feledjük gólpasszát sem, míg Zsótér, és Simon Krisztián csodálatos és nem különben gyors!) összjátékának köszönhetjük emberelőnyünket! Nem változtatnék, de meg kell jegyeznem, hogy az említett kiugratásból többet szeretnék látni középpályásainktól. A képességek adottak, élni kell velük!

Soma helye nem kétséges, most is meglőtte aktuális gólját, és ezt várom tőle ezúttal is. Arról nem is beszélve, hogy két védőt leköt, a fejpárbajokat rendre nyeri, és bizony az ellenfél életét a labdakihozatalaik során is képes megkeseríteni.

Tippem a kezdőre tehát:

Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic – Obinna, Sankovic – Simon Krisztián, Nagy D., Zsótér – Novothny

Az eredmény?

Csak a győzelem elfogadható, nem is kérdés! Ha nem tudunk két gólos előnyt szerezni, nagy bajban lehetünk, így a minimum a 2:0-s győzelem! Azt gondolom, hogy ezt le is tudjuk hozni! A továbbjutás további feltétele pedig az lehet, hogy Pakson is szerezzünk minimum egy gólt. Szerintem ez sem a lehetetlen küldetés, így bizakodó vagyok! Nem ijeszt meg a Paks győzelme a Diósgyőr ellen, mert a 91. percben elsülő kapanyél bizony ritkaság, és nem hiszem, hogy erre lehetne alapozni eredményeket!

Tehát azt gondolom, hogy 2:0-ra nyerünk az első meccsen. Persze, ha az időjárás… De nem részletezem, inkább nem festem az ördögöt a falra, pedig nem túl biztatóak az előjelek! De ez legyen mások gondja, nekünk a győzelem kell, és - előbb-utóbb – meg is szerezzük!

 

HAJRÁ LILÁK!

NEM KELL ÚJ CÍMER!