Beharangozók

Legyen lila karnevál!

Se virág, se karneváli hangulat nincs mostanság a Hajdúságban… Nincs mese, jobb kedvre kell deríteni a helyi erőket! A magam részéről mindent megteszek! Intézek egy lila karnevált a Hajdúságba, DE! PONTOT NEM HAGYUNK DEBRENECENBEN!

Szóval, ha most valaki azon lamentálna, hogy a Loki hány góllal nyer majd ellenünk, azt tanácsolom, most inkább tartsa magát távol a fogadástól! Ugye jófej vagyok, hogy előre szólok? Hogy mire vagyok én ennyire magabiztos? Nos, arra, hogy végre azt látom, hogy csapatunk végre egy CSAPAT! Igen, csupa nagybetű, mert végre képes leküzdeni olyan alakulatokat, amelyek az utóbbi években mindig nagy gondok okozói voltak. Igaz, hogy közben volt egy nem várt vereség is, de ott bukszára ment a dolog, nem volt igazi sportértéke…

Nappesze! – mondhatjátok – Most is pénzes meccs lesz, így közelbe sem lesz a legerősebb összeállításunk! Én meg azt mondom, hogy a kupameccsen a Paks ellen volt négy igen komoly jelzés Vignjevic mester részéről:

  • A klubnak címezve: Pávkovicsot a keretbe se jelölte, ezzel pedig masszív szakmai véleményt mondott…

  • Zsótér Doninak címezve: az ő kihagyása arra figyelmezteti játékosunkat, hogy többet vár tőle a mester, mert több van benne!

  • Tischlernek: az ő beállítása arra volt jó, hogy ismét bizonyíthasson középcsatárunk, és arra, hogy megmutassa, nem duzzog, hanem igenis megharcol a helyéért!

  • Saját magának (talán kicsit nekünk is): kiderült, hogy Nagy Dani nélkül is létezik élet a pályán, így nyugodtan lecserélhető azután a 60-70 perc után, amíg bírja az iramot.

 

Véleményem szerint ezt most meg lehet tenni, mert ezek az edukatív jellegű lépések most nem egy egyébként is szétesőben lévő társaságot találtak be, hanem egy olyat, ami képes építkezni ezekből az edzői húzásokból is! Ha jobban belegondolok, a Paks elleni meccsen, a vezető gólig az ellenfél becsülettel tette a dolgát, és sokak állításával ellentétben nem láttam rajtuk, hogy előre feladták volna. Sokkal inkább az volt a helyzet, hogy megtörtük őket, láthatóan felőrölte a lelkesedésüket az, hogy minden próbálkozásukat csírájában elfojtottuk.


Arra számítok tehát, hogy ez a harcosság, szervezettség továbbra is megmarad. De jöhet ismét a kérdés, hogy miért gondolom, hogy most a legjobb csapattal állunk fel? Nos, azért, mert a klubevezetésnek küldött jelzést talán fogják ott, ahol kell, meg azért, mert ez egy tipikus 6 pontos meccs! Egy győzelem esetén ugyan nem előzzük be a debrecenieket, de pontazonosság lesz a harmadik helyen maradó ellenféllel szemben. A Kispest most nem veszélyes, mert elmaradt meccse nem tartogat számukra pontokat, de azért még mindig érdemes kicsit hátrafelé is figyelni; a tömör mezőnyben a kieső helytől még mindig csak nyolc pont választ el ugyanis. Nem gondolom, hogy reális esély lenne egy necces végjátékra, de nem ártana végre, ha az utolsó fordulókban örömfocit láthatnánk, nem pedig görcsös kapaszkodást!

Szóval; ha létezik kegyelmi pillanat, akkor most ez az! Ez a győzelem stratégiai szempontból szinte minden eddiginél nagyobb jelentőséggel bír, nem csak a bajnokság, hanem a kupa további eredményeire is döntő hatással lehet. Ezt pedig bűn lenne kihagyni, és veszni hagyni egy újabb 10 milliós alamizsnáért cserébe!

A Debrecennek kicsit kényelmes a helyzet, hiszen mindenképpen megmarad a helyezésük, ettől pedig akár lankadhat is a figyelmük! Nekünk ezt ki kell használnunk, oda kell tennünk magunkat. Ha ugyanis most sikerül nyernünk, akkor jó variációs lehetőség adódik a szakmai stábnak arra, hogy értelme legyen rotálni a társaságot a kupa és a bajnoki meccseken. Ami szintén mellettünk szól, az, hogy a Debrecen most sem kezdett jól, az eddigi két bajnoki fordulóban nem szerzett gólt, a kupában pedig az Nb2 középmezőnyében vitézkedő Dorog ellen csak idegenben lőtt góllal jutott tovább, miközben otthon is, idegenben is két-két gólt kapott. A Felcsút ellen már látható volt némi javulás, de azt gondolom, hogy most mi sokkal kedvezőbb lélektani szituációban fordulunk rá a 22. fordulóra!

Tudom, hogy sokan vannak, akik nem látják ilyen optimista szemüvegen át a világot. Sokan lehetnek, akik azt gondolják, hogy ha a Mezőkövesd ellen sem sikerült megragadni a lehetőséget, akkor most sem lesz másként. Én viszont bízok abban, hogy a legjobb felállás (vagy ahhoz közeli) kezdővel lépünk pályára szombaton, 14:30-kor a Nagyerdei Stadionban! Ezek szerint a kezdő:

Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic – Obinna, Sankovic – Simon Krisztián, Nagy D., Zsótér – Novothny

Amennyiben Doni kihagyása a kupacsapat keretéből esetleg egy sérülés eredménye, vagy Vignjevic mester ismét kissé szokatlant akar húzni, akkor megkockáztathat egy Zsótér-Diallo cserét. Ebben az esetben a következő hadrendet tudom elképzelni:

Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic – Diallo, Sankovic – Simon Krisztián, Nagy D., Obinna – Novothny

És az eredmény? Elégedett lennék egy 1:0-s aprócska győzelemmel is, de én ezúttal – fordulatos meccsen – 3:1-es győzelmet várok!

Ha a történelemre hagyatkozunk, az minket erősít. Több, mint kétszer annyi a győzelmünk, mint a hajdúságiaknak, a gólokról ne is beszéljünk...

HAJRÁ LILÁK!

NEM KELL ÚJ CÍMER!