Beharangozók

Sorminta?

Kezdem unni, hogy mindig ugyanazt a csapatot kell megvernünk, de ugye így jár az, aki két pofon után bejelentkezik egy harmadikra is… Kezdhetném így is, de nem teszem, mert egy kicsi kétségem sincs afelől, hogy a Paks ezúttal sokkal komolyabb erőket fog mozgósítani, mint a kupában!

Mire alapozom ezt? Arra, hogy a kupában elért eredményük a kieséssel együtt is történelmi tett volt. Még soha nem jutottak el a nyolcad-döntőig sem, és egy olyan társaság, ahol soha nincsenek komolyabb célok, máris elégedett lehetett. Nem gondolom, hogy nem tették oda magukat, de fejben talán nem voltak 100%-ban meccsben. A bajnokin viszont nem engedhetik meg maguknak, hogy egy kicsit is lankadjon a figyelmük, mert ha Herczeg András, a harmadik helyezett DVSC edzője is úgy érzi, hogy hátrafelé is figyelnie kell, akkor a tabella ötödikje (aki csak egyetlen ponttal gyűjtött kevesebbet!) is érzi, hogy iszkolnia kell az üldözők elől.

Azzal együtt, hogy - szerintem - ez az edzői para nem reális, mégis hajtóerőt jelenthet egy klubnál, ahol – ha van egyáltalán… - csakis egy cél lebeg a szemek előtt, a bentmaradás. Korábbról láthattuk, hogy ha a matek szerint ez a „cél” megvolt, akkor el is engedték a football nevű játékot, mint potenciális győzelmi lehetőséget. De most ez még nagyon nincs így! Olyannyira nem, hogy a kupát sem nagyon sajnálta senki a vezetőik közül, mert ugye az Nb1 nyújtotta kényelmes financiális körülmények mindennél fontosabbak…

Na meg; most azt érezhetik, hogy végre elkaphatnak, mert most az MTK elleni újabb kupameccsünkkel egy összecsapással több van az újpesti lábakban. Ez újabb olyan lélektani tényező, ami bizony ellenünk szól! Helyesebben, csak szólna, ugyanis a keddi kupameccsen egy alaposan felforgatott csapat lépett pályára. Véleményem szerint Vignjevic mester ezzel a rotációval elkerülheti, hogy játékosai fásultak legyenek, biztos vagyok benne, hogy fizikai szinten nem leszünk hátrányban! Arról nem is beszélve, hogy a győzelmek pozitívan hatnak csapat egészére, és különösen a korábban kevesebb lehetőséget kapó, ezért talán kevésbé motivált játékosok is új lendületet kaphattak!

Nos, akkor mindent összevetve, adott két csapat, amelyek a következőket tudják a maguk győzelme mellett érvként felsorakoztatni:

Paks:

 • kevesebb meccset játszottak az utóbbi két hétben,
 • az előző bajnoki mérkőzésen az Nb1 allstar-t (Felcsút) 3:1 arányban legyőzték,
 • a bentmaradás biztosításához szükséges pontok motivációt jelentenek (más cél nincs),
 • más taktikával lépnek pályára, ettől azt várják, hogy meglepi az ellenfelet,
 • biztosan van egyfajta revans-hangulat.

Újpest:

 • a csapat-egység rég látott magas szinten van,
 • a tavaszi hat tétmeccsen öt győzelem mellett mindössze egy vereség azt mutatja, hogy lendületben van a csapat,
 • két gólképes centerünk is van, akik sorra szerzik a gólokat,
 • a védekezés és a támadás relatív jó egyensúlyát mutatja a tavaszi tétmeccsek 11-5-ös gólaránya,
 • az előző két meccsen nem engedtünk egyetlen gólt sem a Paksnak (ez vissza is üthet, mert elkényelmesítheti játékosainkat!),
 • jól megoldott a rotáció, nem fáradt a csapat, a kulcsjátékosok több-kevesebb pihenőt kaptak,

 

Ami inkább csak én teszek hozzá; ha tartani akarjuk az ajánlásokat, akkor is van a korábbinál jobb megoldásunk, de erre majd később visszatérek még. Nos, akkor melyik érvrendszer tűnik kerekebbnek? Melyik csapat győzelmére fogadna inkább a semleges (mert én biztosan a mi győzelmünkre fogadnék, ez biztos!) szurkoló?

Azt látom, hogy a Paks esetében maximum lélektani tényezőket lehet említeni pozitívumként, míg nálunk a jó mentális állapot mellett a fizikai tényezők is rendben vannak, és az eddigi eredmények is mellettünk szólnak! Véleményem szerint tehát szombaton az lesz a fő feladat, hogy végig koncentráltak maradjunk, egy kicsit se lankadjon a figyelem, és vezetés esetén okosan, az ellenfél térfelén tartva a labdát kigurigázzuk az egyre fáradó ellenfelet! Ezt persze egyszerű leírni, pályára vinni már sokkal bonyolultabb feladat! Kik tehát azok, akik ezt megvalósítják? Nos, megint két kezdőm van…

„Ajánlás” csapat:

Gundel-Takács – Pauljevic, Lita, Bojovic, Burekovic – Obinna, Cseke – Simon, Nagy D., Zsótér – Novothny

Legjobb csapat:

Pajovic - Pauljevic, Lita, Bojovic, Burekovic – Obinna, Sankovic – Simon, Nagy D., Zsótér – Novothny

Tudom, nem kell ezt nagyon túlgondolni, a lényeg az, hogy nyerjünk. Most viszont azt mondom, hogy a két csapat között nincs olyan nagy különbség, hiszen van két olyan játékos, aki egyikben sem szerepel, és ez – legalábbis úgy tűnik – már majdnem garancia a sikerre!

Most azt várom, hogy az erősebbik csapattal fogjuk veretni, mert ez bizony egy olyan kulcsmeccs, ami mindennél fontosabb. Ne feledjük, egy hasonlóan fontos meccset már elbuktunk a Mezőkövesd ellen, és ha nem vagyunk képesek élni a lehetőséggel, ami most a többi összecsapás eredményével az ölünkbe hullott, akkor nem is érdemelhetünk érmet a végén… Bár, a fene tudja, sok van még hátra, és hektikus a csapatok teljesítménye, de én biztosan nem hagynám a végére a legnagyobb küzdelmet! Most van lendület, van csapategység, vannak lehetőségek a keretben, ezért most kell megragadni a lehetőséget!

Szóval, szerintem a legjobbnak nevezett csapat kezd, és győzelmet várok! Méghozzá úgy, hogy ezúttal sem kapunk gólt, és minimum kettőt szerzünk, azaz folytatódik a sorminta; 2:0, 2:0, 2:0!!!

Ránk is férne a győzelem a hazaiakkal ellen, ugyanis azon kevés csapatok egyike, akiknek pozitív az örökmérlegük velünk szemben...

HAJRÁ LILÁK!

NEM KELL ÚJ CÍMER!