Beharangozók

Harc a dobogóért

Hemingway úr frappáns válasza a neki írt nyílt levélre az volt, hogy már a Kispest, Debrecen elleni meccsét hirdeti az óriásplakátokon, vagyis még bőven a Honvéd-Újpest találkozó előtt letakartatta a wc deszkát Európa egyetlen szponzor nélküli bajnokcsapatának tulajdonosa. Bölcs döntés volt, érzi ő is, hogy ez a címer ügy nem volt rendben. Annál is inkább jó lépés volt részéről ez, hisz ez a két klub –nem csak a történelmi múlt miatt- harcostárssá vált az elmúlt időszakban. Ameddig mi az egyetlen szimbólumunkért küzdünk, addig ők a Puskás név jogszerűtlen, de minimum etikátlan használata ellen.

Szombaton 17.00 egymásnak feszül a két csapat, s bár a tabellán jelenleg csak 1 pont és helyezés választja el egymástól a küzdő feleket, azért az elmondható, hogy az esélyek inkább felénk billennek. Rossi távozásával a hazaiak nem igazán találják tavalyi önmagukat, s ennek ékes jele, hogy a tavaszi szezonra lecserélték holland edzőjüket egy –nyilván olcsóbb –hazai megoldásra, de ezúttal nem igazolódott az „új seprű, jól seper” mondás, hiszen Supka Attila vezetésével sem kezdett szárnyalásba a Kispest. A Debrecen ellen kipottyantak a Magyar Kupából, kikaptak néhány hete a Vasastól is, legutóbbi 2 meccsükön pedig mindössze egy pontot gyűjtöttek. Azt sem egyszerűen, mert bár számukra élet-halál meccs a Felcsút elleni, mindössze a legvégén sikerült megkaparintani legalább az egyik pontocskát.

A Kispest nem fut nagy szériát tehát, mi azonban mintha elindultunk volna valamerre. A legutóbbi bajnokin hazai pályán a Vasast sikerült legyőzni úgy, hogy Novothny vágott kettőt, a Balmaz elleni hétközi kupaelődöntőn pedig az előző hétvégén pihentetett Nagy Dani vállalt ugyanennyit. Ami ellenünk szól, az két tényező. Az egyik az, hogy a Bozsik stadionban fogunk játszani, a másik épp a hétközi terhelés. Ami viszont mellettünk, az az, hogy egyszerűen jobbak vagyunk az idei Kispestnél. A tavaszra szépen összeállt a játékunk, Obinna és Diallo kifejezetten szellemesen, és ami ennél is fontosabb, nagyon eredményesen irányít, Soma továbbra is harcban a gólkirályi címért (és a dobogóért), Lita nagyon jól irányítja a védelmet. Ami kicsit aggasztó, az az egyébként igen jó képességű Pajovic időnkénti kihagyásai. Nem lenne nagy meglepetés, ha Vignjevic mester ismét gólvonalra küldené az MTK ellen már kipróbált és bevált, fiatal Gundit. A mezőnyben túl sok rotációra nincs lehetősége, nem elég hosszú a padunk. Elől talán lehet számítani Tischler játékára, egyszer már neki is ki kell jönnie a lépésnek. Inkább küzdelmes játékra számíthatunk, mintsem szemet gyönyörködtető akcióra, szellemes cselekre, gólesőre. Az időjárás viszont gyönyörű lesz, ha másért nem egy kis napozásért biztos érdemes kilátogatni a stadionba.

Bár még van hátra bőven, ez a meccs nagy mértékben befolyásolhatja a dobogós helyezést, vagyis az automatikus kupaszereplést. Ha komolyan gondoljuk a bronzérmet, akkor győzni kell és képesek is vagyunk rá a mostani, kicsit fásultnak tűnő ellenféllel szemben.

Ami a történelmet illeti, már több mint 100 győzelmet arattunk a Honvéd ellen, ők még csak alig több mint a felénél járnak. Korábban bajnoki címek dőltek el az egymás elleni meccseken, tömegeket vonzott ez az összecsapás. Reméljük, ezúttal összejön 4-5000 ember.

Hajrá Lilák mindörökké!!!