Beharangozók

Nem mondok semmit...

Szituációba kerültünk barátaim! Megvan a 10. kupagyőzelem, de ott van még a bronz lehetősége. Elérhető, a matek azt mondja, ragadjuk meg! Na de mit mond énünk azon része, ami nem matek, ami sokkal inkább emóció? A kérdés az, hogy szétesünk, vagy szárnyakat kapunk az év legfontosabb győzelme után!

Ilyen helyzetben semmi értelme a szakmai alapú okoskodásnak, nem is kontárodok ide korábbi eredményeket, felállást, taktikát, esélyeket. Lehet, hogy túlsagosan is érzelmi lény vagyok, de én most kicsit szabadjára engedném a srácokat! Kérdés, hogy ezzel a jótevő Dzsinnt szabadítanám ki, vagy a pokol kapuját tárnám szélesre... Most - az egész éves fegyelem után - csak azt mondanám a meccs előtt; ma nem mondok semmit, csak azt, hogy megtanultátok a leckét, győztesek vagytok, csak az a kérésem, hogy menjetek fel, tartsátok fejetekben a tanultakat - és élvezzétek a játékot!

Mi lenne ennek az eredménye? Vagy gála (Dzsinn-verzió), vagy rémes égés (pokol-verzió)... De! Ha valamikor, akkor most végre van lehetőség egy kis zsugára, a laza (de nem rendszertelen!) örömfocira! Ha értő fülekre találna szavam, nem is aggódnék az eredmény miatt. Na itt van az a pont, ahol felébredek, hogy bilibe lóg a kezem... Nem tudom, nem tudhatom, hogy a jaátékosoknál ez a húzás betalálna, vagy sem, ahogy azt sem tudom, hogy a mindig feszes Vignjevic mester gondolati koordináta-rendszerében egyáltalán létezik az a térrész, ahol ilyen előfordulhat.

Tapasztalatom szerint szinte soha nem azt húzza a mester, amit gondolok, hiszen alapból másként gondolkodik mint én (már csak pozícójából adódóan is), de azért is, mert sokkal mélyebb ismeretekkel, komplexebb tudással bír a lehetőségei tekintetében. Nos, akkor most mi lesz? Nem tudom, most egy gyenge tippem sincs (dehogyis nincs; az érzelmi énem győzelmet mondat velem!), de az biztos, hogy én, mint szurkoló - bármi is lesz! -, örömszurkolást fogok bemutatni! 

Szóval (csak nem állom meg...) 3:1-es győzelmet várok, és ami legalább ennyire fontos, jó játékot!

HAJRÁ LILÁK!