Beharangozók

Előre a dobogóért!

Itt az idő...

... toljad Soma! Megint győzni kell, megint, és megint... De most nem ám azért, mert egyszer majd valamikor jól jönnek a pontok, most újra “egy meccs az élet” hangulatban kell megszerezni a győzelmet, amimután máris következhet az eredményhirdetés! Nyernünk kell, mert nyerni akarunk! Igen, így többes szám harmadik személyben, mert nem “csak” a pályán van szükség hideg fejre és forró szívre, hanem a lelátón is szükség van minden hangra, minden kézre, minden LILÁRA! 

Szerencse, hogy itt tartunk? Körbeverések, rivalisok érthetetlen pontvesztései, bírói tévedések, szerencsés gólok okán játszuk le a bronzmeccset? Lehet, hogy így látszik, de szerencse nincs, vagy ha van, annak olyan a természete, hogy csak az lehet a kegyeltje, aki megharcol érte, a szerencsét is ki kell érdemelni! És ezt nem más, mint aza csapat érte el, aki tizedszer is elhozta a kupát, aki bizonyította, hogy ki-ki meccseken helyén van a szíve. 

Utolsó bajnoki ebben a szezonban, utolsó nagy erőpróba. Nincs értelme tartalékolni, most a legjobbakkal a legjobbat kell nyújtani, ezért a legjobb tizenegyet várom a kezdőbe, azzal a kitétellel, hogy Nagy Dani nem biztos, hogy végig bírja sérüléséből visszatérve. És persze Simon Krisztián ezúttal sem lesz jelölve a keretbe, de már nagyon várjuk vissza, szükség van hitére, góljaira, és arra a rosszcsont-kölyök mosolyra, amit egy-egy találata az arcára varázsol, örömbombákat lődözve a szurkolótábor felé!

Nálam a kezdő így nézne kim

Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic - Onovo, Sankovic - Obinna, Zsótér, Nagy D. - Novothny

Ezúttal hátravonnám Pauljevicet, de lenne azért támadó feladata bőven, mert a nálam jobb oldalon játszó Obinnával gyorsaságukkal sokszor a védelem mögé érhetnek, és ezen a ponton szerintem egyébként is sebezhető a Loki védelme. Nagy Dani viszont nem középen, hanem kicsit bal szélre húzódva helyezkedne nálam, ezzel biztosítva egy kicsit több teret Zsótérnek a megindulásokhoz, és átlövésekhez. Nemkülönben azért, mert Dani a bal oldalról indulva, befelé cselezve a bal összekötő pozíciójából már nem egy gyönyörű találatot jegyzett! 

Persze Obival lehet cserélgetni a széleket, és nem feledjük, hogy Burekovic beadásaira is komoly szükség van, így neki alapvonaltó alapvonalig kell bejátszania a pályát - ahogy a másik oldalon Pauljevicnek is. Ennek a játékrendszernek ugyanis a két legfontosabb eleme a két szélső védő, nem véletlen tehát, hogy ezeken a posztokon folyamatos a kísérletezés. A jelenlegi keretből azonban - szerintem - az én kezdőmbe jelölt két játékos a legjobb választás. 

Ez a kezdő - elképzelésem szerint - összetételében elég offenzívre sikerült, de a két védekező középpályást most nem nagyon engedném nagyon felmenni, mert adott esetben komoly szükség lehet szélső védekezésre is részükről. Vignjevic mester persze total másként gondolkodik, ő lehet, hogy kicsit óvatosabban kezdene, és inkább a második félidő elejére, közepére összpontosítja majd a totális támadófocit. Nem tudhatom, de abban joggal bízhatunk, hogy ezúttal sem fog rosszul meccselni, még akkor sem, ha Herczeg András is kifejezetten jó taktikusnak számít!

Eredmény? A bronz a biztos, de hogy milyen arányú győzelem lesz, azt most nincs komolyabb megérzésem, de ha tippelnem kell, akkor 2-0-t mondok. Mi lendületben vagyunk, itthon játszunk, akarunk, mi lehetne más, mint győzelem??? De! A hazai pálya csak akkor ér valamit, ha mindenki úgy szurkol, mint a pupadöntőn, ahol már csak ezért sem győzhetett az ellenfél! MINDEKI A SZUSZÁBA!

HAJRÁ LILÁK!!!

 

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!