Beharangozók

Két csillag

Ezt a két csillagot sok csillag rakta össze, nem egy-két év van benne, nem kevés öröm – és volt persze bánat is, valljuk be. Örökké emlékezetes derbik, a világ-elit elleni nagy meccsek, mind-mind örökre bevésődtek! Megint a múlt, megint a nosztalgia? Abból nem élünk meg, tartja a mondás. És milyen igaz! Szép időkre emlékezni mindig jó, de most megadatott, hogy részesei legyünk egy olyan mérkőzésnek, ami méltó elődeinkhez!

Végre egy olyan meccs, ami felpezdíti egy kicsit az ember vérét! Végre egy olyan este, amikor telt ház és kupahangulat fogadhatja csapatunkat. Azok, akik szeretnek kicsit nosztalgiázni, azt mondják, legutóbb a Benfica, a Bilbao, vagy az Aberdeen ellen érezték azt, amit a holnapi találkozó előtt éreznek.

Nekünk – csapatunkkal egységben! – az a feladatunk, hogy a pályán, a lelátón sportszerű körülmények között tegyük pokollá a spanyol csapat augusztus 2-i napját!

Mit várok? Azt, hogy a tömött lelátókról végig olyan erő, energia árad játékosaink felé, hogy a kétségkívül meglévő különbséget eliminálni tudják abban a kilencven percben, amikor végre itthon is láthatjuk, hogy az európai elittel meccselünk. Eredmény? A pályán pedig azt szeretném látni, amit Sevilla-ban – egy nem kis bírói tévedés miatt… - nem tudtunk megmutatni. Nehezebb lesz, mert az a tévedés (ez egy erősen nagyvonalú megközelítés!) a hazai meccsre is hátrányba hozott minket.

Ezen már nem érdemes tépelődni (ettől még tény!), nézzük meg, hogy mivel főzhet Vignjevic mester;

  • A védelemnek mindenképpen szüksége van Litára, mellette pedig ezúttal vagy még két védővel kezdünk (Bojo és Horj), vagy csak utóbbi lép pályára, ha a szokott 4-2-3-1-es hadrendet követjük.
  • Ha 3-5-2-vel kezdünk, a szélső védők személye nem, csak feladataik lesznek kissé mások; jobb oldalon Balázs, bal oldalon pedig Burek lehet az, aki a kezdőben kap helyet.
  • Két szűrő mindenképpen kell, nálam nem kérdés, hogy ez a két játékos Sanko, illetve Diallo lesz.
  • A támadó középpályások nálam Doni, Dani, na meg Obi, itt nincs sok variációs lehetőség. Ha a szokott hadrendben állunk fel, akkor klasszik középpályás feladatokat kell megoldaniuk, de ha esetleg a fentiek szerint változtatunk, akkor egyikük (Dani, vagy Doni) árnyékék szerepet fog betölteni.
  • A kapuban Pajo most jó helyen van, a kinti meccsen tapasztalhatta, hogy mire kell számítania és a kapott gólok ellenére is elmondhatjuk róla, hogy megállta helyét.

Azt sajnos nem nagyon tudom, hogy Tisin kívül ki lenne az a cserepadon, aki érdemben képes lenne hozzátenni a meccshez, ha – tervezetten, vagy kényszerűségből – be kell szállnia. Persze én leszek a legboldogabb, ha egy csere után újabb lendületet kap csapatunk, és az addigi jó játékunk még jobb lesz!

Az eredmény? Azért szurkolok első körben, hogy megmutassuk a kétkedőknek, szó nincs összeomlásról, nem mondunk csődöt. Nekem fontos lenne ez az elégtétel (érzésem szerint nem vagyok ezzel egyedül), jó lenne látni a máskor lesajnáló arckifejezéssel fikázók arcán a csodálatot! Lehet ám, hogy tévedek, de legalább ennyire fontos az is, hogy jó eredményt érjünk el. Ennek fokozatai; gólszerzés, döntetlen, győzelem! Melyik sikerül? Az elsőre mindenképpen számítok, a második már megszépítené a nyáridőt, utóbbi pedig soha el nem múló mennyei öröm lenne!

Nem tudom, nem tudhatom, hogy mi lesz az eredmény. Ezért (is) szép játék a foci; minden megtörténhet, és mindennek az ellenkezője is! Mi nézőtérről tudunk hatni, onnan tudjuk az eseményeket az általunk kívánt irányba befolyásolni! Nekünk egy igazán fontos feladatunk van tehát; elejétől a végéig, töretlen lendülettel, lelkesedéssel, és persze hangerővel biztatni, hajtani csapatunkat! Zúgjon tehát a…

HAAAAAAAAAAAAJRÁ LILÁK!!!

 

És továbbra is;

NEM KELL ÚJ CÍMER!