Beharangozók

Csillag Patrik

Spongyabob Kockanadrág a Rozsdás Rákolló nevű műintézmény konyhafőnöke. Régen tudja, hogy Rák uram - a Rákolló tulajdonosa - egy végtelenül fukar teremtés, de mivel ingyen ehet-ihat (méghozzá finom energiacsökkentett ételeket!), és egyedül övé a konyha, igencsak jól érzi magát. Főztje nem egy világszám… Pedig a vendégek nap, mint nap szurkolnak, hogy végre sikerüljön legalább valami egyszerű kis szendvicset összerakni! Korábban ez többször összejött, de jó ideje már nem volt formában. Ezzel együtt is elégedettebb, mint Csillag Patrik! Ő ugyanis – helyettes szakácsként – sokkal kisebb figyelmet kap, hiszen alig-alig van lehetősége tehetségét megmutatni Spongyabob mellett. Addig-addig, hogy Patrik felajánlotta szolgálatait Tintás Tunyacsápnak (aki magát igen tehetséges művésznek tartja, de a kívülállók egészen más véleményen vannak…). És láss csodát, megszületett az egyezség! A Tunyacsáp chéf-jévé avanzsált Patrik végre boldog, mert biztos benne, hogy majd a Tintás éttermében megmutathatja mire képes! Meg is fogadta, hogy lenyomja egykori kenyéradóját, és a Rozsdás Rákolló ellen mindent elkövet, amit csak tehetsége enged!

Nos, ez a meseszerű történet nem ám a fantázia szüleménye, ahogy a valósággal való minden egyezés sem a véletlen műve! Csak röviden; a Kispest elleni bajnoki mérkőzésen könnyen előfordulhat, hogy a tőlünk frissen távozott (kölcsönbe adott) Tischler Patrik lő gólt ellenünk a Szusza Ferenc Stadionban!!! Ehhez csak gratulálni lehet… Igen, gratulálni Patriknak, hogy ő – mert játszani akar! – inkább kölcsönzött munkaerőként dolgozik tovább, mintsem kikezdje a hátsóját a kispad! No, azért annak nem drukkolok, hogy ellenünk játszott bemutatkozó meccsén gólt szerezzen, de ugye ebben a helyzetben még akár ez elő is fordulhat.

Megoszlanak a vélemények a tekintetben, hogy Patrik kellene a keretbe, vagy sem. Nagy a felháborodás, pro és kontra érvek és ellenérvek (na meg személyességig fajuló érv-nélküliségek) repkednek az éterben. Véleményem szerint, hogy ha egy jelentősen jobb csatár érkezik a helyére, akkor helyes a stratégia (mert akkor Patrik még többet padozna). Ha viszont nem igazol ilyet a klub, akkor csak a nettó butaság lehet az, amivel ez az egész cirkusz megmagyarázható!

Szó mi szó, Tischler távozása nem nagyon változtatja meg az elképzelésem a kezdőről, a probléma – mint tudjuk – nem csak itt van. De ez egy másik cikk témája lehetne (talán lesz is), a kezdőt illetően más problémák vannak. Mindjárt ott van Nagy Dani, akit látványosan mellőz (pihentet, kímél?) Vignjevic mester. De ott van a két érkező is, Horj és Beridze, akiknek lehet, hogy nagyobb szerepet szán edzőjük, hiszen volt két egész hete a csapatnak arra, hogy beillessze az újakat. De vajon megtörtént ez, vagy ez az idő csak arra volt elég, hogy az eddigi pályára lépők játékát tegyék rendbe? Mert bizony erre is komoly szükség van, hiszen az utóbbi pár bajnokin csapatunk meglehetősen alulteljesített… Ja, ne feledjem; Burekovic esetleges elszerződése is felmerült a napokban. Nem tudom, de az ő posztján mintha évek óta komoly bajok lennének, ugyanakkor – a jelek szerint – a játékos-politika nem innen közelít az adás-vételek során.

Minden bizonytalanság ellenére azért teszek egy kísérletet a kezdő megjóslására:

Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic – Onovo, Sankovic – Beridze, Zsótér, Obinna – Novothny

Ha netán Burekovic kimarad, nem leszek túlzottan vidám… Nem csak azért, mert ebben az esetben Balázsnak kell beugrania helyére, hanem azért is, mert akkor lehet, hogy már soha többé nem látjuk csapatunk tagjaként pályára lépni. Nem zárom ki, hogy Onovo helyett Diallo lép pályára, ahogy szintén nem lehetetlen Nagy Dani kezdőként való szerepeltetése (Beridze helyett). Egyedül a csatár-poszton nincs ilyen bizonytalanság; ott kizárólag egy játékos jöhet szóba…

Ez a beharangozó bizony nem sikerült túl pozitívra, de minden jó, ha a vége jó, ugyanis az eredmény tekintetében maximálisan pozitív vagyok! Véleményem szerint 2:1-es győzelemmel zárjuk ezt a mérkőzést!

 

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!