Beharangozók

Hullámvasút

Már régóta keresem okát annak, hogy miért vagyunk ilyen hektikusak, miért van az, hogy egyszer csodálatos dolgokra vagyunk képesek, máskor pedig olybá tűnik, hogy az alapokkal sem vagyunk tisztában… Nos, általánosságban továbbra sem értem, de szeretett klubunk esetében megtaláltam a miértre a választ! Az van ugyanis, hogy a legelső hullámvasutat 1885. január 20-án szabadalmaztatta egy LaMarcus Adna Thompson nevű feltaláló. Úgy tűnik, hogy ez az év sok mindent determinált… Mielőtt gyorsan átnavigálsz egy téged érdeklő cikkre, ami fociról szól, elmondom, hogy most DVSC elleni meccsről lesz. Hogy még tovább is olvasd, előre elárulom, hogy a hullámvasút-effektus ezúttal nekünk kedvez!

Igen, a helyzet az, hogy a hullámvasutak legtöbbjét Frederick Ingersoll építőipari cége építette, aki 1902-ben alapította vállalkozását…. Nocsak, úgy tűnik, hogy nem csak nálunk okoz néha eufóriát, néha meg nihilt az örökös fel- és leszáguldozás!

Nos, a DVSC szerintem most egy lefelé szálló ágban van. A bajnoki rajtnál azonnal legyőzték a Felcsút gárdáját. Erre még mondhatjuk, hogy „Ki nem?”… De ugye mi tavaly egy bajnokin sem, a Kupa-döntőn is csak tizenegyesek döntöttek. De vissza a debreceniekhez! A második fordulóban Kövesden ikszeltek, ahogy a Videoton ellen is döntetlent játszottak egy egész jó kis meccsen. Az MTK elleni 3-3-as meccsen már akadozott a gépezet, a Kispest ellen meg egyenesen beleállt a falba a lokomotív, és a Hali elleni hazai döntetlen sem tekinthető komoly eredménynek!

Egy szó, mint száz, szerintem a Loki most éppen lefelé tartott. Jól jött nekik a válogatott szünet, de – véleményem szerint – nekünk jobb a pozíciónk, mert mi egy javuló trendben jöttünk el egy kis szünetre! Biztosabb alapokon tudtunk ezekben a napokban tovább építkezni. Ha ezt jól használtuk ki, nincs mese, a mérkőzésnek egyetlen esélyeseként lépünk pályára! Szerintem ez nem véletlen, hogy a Kispest ellen betliző Debrecen (3-0-s sima vereség) után egy héttel mezőnyben lenulláztuk ugyanazt a csapatot, esélyt sem adva az ellenfélnek a gólszerzésre.

Ja, hogy mi sem szereztünk gólt? Igen, kicsit nagy falatnak bizonyult a betömörülő kispestiek védelmének feltörése, de a Loki szeret nyíltabban focizni, ki mernek jönni kapujukból. Ezért is van az, hogy nem ritkán kifejezetten szórakoztató meccseket játszanak. ÉS ez nekünk fekszik, hiszen gyors embereink képesek lehetnek megfutni a széleken a védelmüket. És nem lennék meglepve, ha Vignjevic mester pont az elfutásokat, na meg a centerezést gyakoroltatta volna az elmúlt két hétben! Van/volt mit javulni ezen a téren…

Várakozásaim szerint tehát egy igen szórakoztató meccset láthatunk, ahol akár kaphatunk is gólt, de mi mindenképpen többet szerzünk! Ergo, győzelmet várok! És ez nem holmi elfogult optimizmus, hanem az előzményekből levezetett logikus következtetés eredménye!

Milyen összetételben lépünk pályára?

Nos, egy-két helyen volt némi bizonytalanság, amikor ezen gondolkodtam, de aztán abban maradtam, hogy nem sok jobb megoldás van. És ez igaz még azokra is, akik az utóbbi időkben nem teljesítettek úgy, ahogy az elvárható lett volna tőlük.

Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Burekovic – Onovo, Sankovic – Obinna, Zsótér, Beridze – Novothny

Nem lennék meglepve, ha Beridze helyett Nagy Dani kapna helyet a kezdőben, de én most (is) bevetném a grúz srácot. Ha pedig nagyon nem akarna működni a támadó-gépezet, lehet, hogy Danit nem is Beridze helyett, hanem Soma helyett hoznám be, de nem a kilences helyére, hanem újra kipróbálnám a hat középpályás játékot. De erre nem kerül sor a várakozásaim szerint, mert biztos vagyok benne, hogy kifejezetten jó támadójátékkal fogunk előrukkolni!

Persze nem ez az egyetlen lehetséges kezdő, és a frissen igazolt Rossy Lubakiról kiváló véleményeket hallottam, így – ha rendben az igazolása – igazán be lehetne vetni őt is. Csereként mindenképpen, mert minél gyorsabban át kell esni az akklimatizáció időszakán.

Summa summarum, 3:1-es győzelmet várok! Ja, még egy; remélem, hogy ez az eredmény nem jelenti azt, hogy a hullámvasúton innen lefelé vezet az út, szurkolok, hogy a felfelé ívelő szakasz még jó ideig tartson ki! Már csak azért is, mert szeptember 29-én jön a derby!!!

 

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!