Beharangozók

Vakok közt...

… a félszemű! A tavasz nem igazán úgy kezdődött, ahogy azt elképzeltük. A megszerzett 5 pont sem üti meg a szintet, de a pályán látott produktum egyenesen idegen mindattól, amit Újpestként ismerünk. Ezzel szemben jön egy olyan ellenfél, aki az utóbbi időkben halmozza a győzelmeket, így – bár ezzel is csak egy ponttal kerültek a léc fölé… - sokan favorizálják őket! Én meg azt mondom, hogy egyszer minden sorozat megszakad, így könnyen lehet, hogy vesztesként távozik a vendég, és még az is elképzelhető, hogy jó játékkal, gólokkal nyerjük meg ezt a mérkőzést!

És ez még nem minden! A valószínűség egy meglehetősen képlékeny valami, így nem biztos, hogy bármit is alapozhatunk rá. Szerencsére vannak kicsivel könnyebben kezelhető számok, amik sokkal jobban szemléltetik, mire is gondolok!

Igen, a miskolci veretlenségi sorozatnak komoly a híre, de - figyelem! – a mi nem minden feltétel nélkül elfogadható játékunk ugyanezen időszakban a tabella második helyére volt elég! Tehát; az lehet, hogy csapatunk játéka csak kisebb ráhagyással nézhető, de a többiek még erre sem képesek. Mert végül akárhogy is, de a pontokért megy a verseny. Azt csak halkan jegyzem meg; a két állami támogatott olyannyira kinőtte az Nb1-et, hogy ezen időszak alatt egyenesen a középmezőnybe süllyedtek…

Ez nekem két dolgot jelent; egyrészt a két csapat meccse igenis egy rangadó, másrészt viszont ez nem egy komoly dolog egy ilyen színvonalú versenysorozatban!

De vissza a meccshez! Ha jól gondolom Solomon akkor sem játszhatna, ha csúcsformában lenne… viszont Soma biztosan helyet kap a kezdőben. Egyéb helyeken nem számítok nagy meglepetésre – még akkor sem, ha szerintem éppen itt lenne az ideje, hogy Zsótér bekerüljön a kezdőbe. Nézzük tehát:

Pajovic – Pauljevic, Ristevski, Litauszki, Burekovic – Onovo, Sankovic – Obinna, Nagy D., Beridze – Novothny

Ha az előző meccsen sem adtuk fel a 4-2-3-1-et, most sem fogjuk. Ez önmagában nem feltétlen rossz, de ha a támadás-védekezés arányain nem változtatunk, akkor nem számíthatunk pozitív eredményre! Mégis miért gondolom, hogy nyerünk? Mert bizony szerintem egy 2:0-s győzelemmel zárunk, mégpedig azért, mert a negyedik tavaszi meccsre már nem lehet odaállni úgy, hogy ha nem kapunk gólt, az nekünk jó, a többi viszont csak ajándék az élettől…

Na meg; ha komolyan gondolja bárki is a klubnál a dobogós helyezést, akkor nagyon nem árt, ha a második kanyar végén tényleg ott is tudunk lenni. Figyelem, most a két első nincs olyan komoly távolságba, mint az  előző évben, nem nagyon lehet a végén arra számítani, hogy ott majd pontokat engednek el, ahogy a kieső oldalon sem lefutott a meccs, a biztos kieső Hali mellett még négyen vannak „versenyben” az Nb2-ért. Szóval most nem lehet belepunnyadni a középmezőny-státuszba, mert az igaz ugyan, hogy a dobogó csak egy pontra van, de a kieséstől is csak tíz pontra vagyunk, amit bizony a még hátra lévő 12 forduló alatt nem lehetetlen elvesztegetni!

Persze nincs komoly veszély, nem kell ettől tartani, de azért én elvárnék annyi igényességet a játékosoktól, és különösen edzőjüktől, hogy előrukkolnak végre valami nézhető produktummal! Az ellenfélről nem írok most semmit, mert azt gondolom, hogy most nem (sem) kell foglalkoznunk azzal, ki ellen lépünk pályára. Na, nem azért, mert úgyis csak egyféle játékra vagyunk képesek, hanem azért, mert ha végre a megszokott hadrendet sikerül érdemi tartalommal megtölteni, akkor megszerezzük a győzelmet függetlenül attól, hogy ki ellen lépünk pályára az Nb1-ben.

Mivel tudom, hogy a diósgyőri tábor nagyon készül, mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön el, szurkoljon! Lehet, hogy a pályán nem azt látjuk, ami elvárható lenne, d mutassuk meg, hogy a lelátó urai mi vagyunk, zúgjon tehát a…

HAAAAAAAAJRÁ LILÁK!!!

… és nem maradhat el, hogy…

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!