Beharangozók

Újpest-Kövesd...Nem fér bele a botlás!

Fontos mérkőzés következik. Nem az ellenfél teszi fontosság, hanem az, hogy most – hosszú évek után – lehetőségünk lenne elszakadni a középmezőnytől. Persze ez nem jelenti azt, hogy ezzel máris versenybe kerülünk az elsőségért (ahhoz sokkal több kellene!), de jó lenne megtapasztalni, hogy csapatunk mire képes egy lélegzetnyi előny birtokában, amikor a bajnokság a finisbe fordul!

Jó hír; minden adott ahhoz, hogy a legjobb tizenegy kezdjen! Onovo letöltötte öt sárga utáni eltiltását, sérülésről pedig nem érkezett hír. Ha kicsit távolabbra tekintünk, akkor azért nem árt ha Vignjevic mester jól sáfárkodik az összeállítással, hiszen Burekovic és Diallo is négy sárgával várja a Mezőkövesd elleni meccset. Az ezt követő meccsek sorban a Videoton, a Kispest, és a Debrecen ellen következnek, majd a 31. fordulóban jön az idegenbeli derby… Nem lesz egyszerű menet, így nem is kérdés, hogy ezt a meccset be kell húzni, hiszen a következő ellenfelek mindegyike közvetlen rivális!

Én talán Burek esetében most tartalékolnék a fehérváriak elleni meccsre, de – szerencsére! – nem én állítom össze a csapatot. Azért leírom, hogy mi a matek; Burekovicra szükség van Fehérváron, ott kaphat is egy (ötödik) sárgát), mert a Kispest azért most nem olyan acélos, hogy egy beugró ne tudná megoldani a dolgot. Utána pedig a további meccseken „gyűjtögethet”, ezért a derby-re még nem fog kipontozódni.

De ahogy mondani szokás; „Mindig csak a következő meccsre, a következő ellenfélre koncentrálunk”, így én is visszatérek a kitekintőből az aktuális meccshez. A Mezőkövesd nem egy rossz csapat, vannak eredményei, de teljesítménye erősen hullámzó. Ennek okát nem tudom pontosan, de talán az lehet, hogy van egy-két kiemelkedő képességű játékos, aki nem mindig tud nagyot alkotni, és ilyenkor nem jönnek a pontok, amikor meg képességeiket kimaxolják, akkor győztesen hagyja el a pályát az alakulat. Nálam ilyenek Cseri Tamás, Molnár Gábor, és a friss szerzemény Moutari is.

Nos, azt gondolom, hogy a két előbbit védekező középpályásaink képesek bedarálni, kiiktathatónak gondolom őket. Persze ennek ára van; a két vkp. biztosan nem fogja tudni támogatni az első alakzatot, így a két csapatrész közé mindenképpen be kell tenni egy játszó, irányító játékost. Nálam ez Beridze, vagy Zsótér, de semmiképpen nagy Nagy Dani, akit inkább árnyékékként tudok elképzelni Traore mögött. Moutari már kicsit nehezebb dió, de ha a bal oldal irányából támadja kapunkat, akkor nincs komolyabb baj, mert a futóversenyben Pauljevic felveszi a versenyt. Kicsit necces viszont, ha a támadó-szekció jobb oldalára kerül, mert Burekovic (ha játszik) hajlamos fent maradni támadásaink után, a helyettesként szóba jöhető Balázs Bendzsi meg egyszerűen nem bal oldali védő… Háááát… szóval mégiscsak kell ebbe a kezdőbe Burek!

Az ellenfél többi játékosa szerintem nem kiemelkedő, ellenük külön nem kell készülni, hacsak nem Iszlaira kell figyelni, de rá is inkább csak azért, hogy ne legyen lábtörés a vége…

Ezek szerint én így raknám fel a kezdőt:

Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Onovo, Sankovic – Beridze, Zsótér, Obinna – Traore

Szerintem ez nem lenne rossz kezdő a matyók ellen, de tudom, hogy Vignjevioc mester rendre megtréfál, és még csak véletlenül sem azt a kezdőt rakja fel, mint amit én gondolok… De egye fene, ha nyerünk, akkor bárki kezdhet, nem bánom!

Milyen eredményre számítok? Természetesen győzelmet várok, de ezt nem csak a nyilván elfogult szurkoló mondatja velem, hanem azok a nyilatkozatok is, amiket Vignjevic mestertől, illetve a tulajdonostól származnak. Ha ugyanis komolyan gondolják azt, hogy akár még az ezüstért is versenyben lehetünk, ez ilyen meccseket nyerni kell! Ha nem nyerünk, és ha nem látom azt, hogy a győzelemre törve játszunk, akkor ezek a kijelentések komolytalanná válnak! Hozzáteszem; már eddig sem tettem volna fel nagyobb összeget a második hely megszerzésére…

Szám szerint 2:1-es győzelmet várok, mert ha sikerül is kiiktatni az említett játékosokat, egy kapott gól mindig benne lehet a játékban, kettőnél több szerzett gólra viszont igen ritkán képes a csapat. Minden esetre most is elkel majd a biztatás, ezért zúgjon a…

 

HAAAAAAAAJRÁ LILÁK!!!

És továbbra is;

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!