Beharangozók

A Hemiszféra után...

Az emberiség ősi vágya, hogy megtudja, mi van az általa látható világon túl. A hemiszféra (értsd: félgömb, félteke, a földgömb fele, az égbolt fele) kutatások java része erre irányult, és napjainkban is népszerű kutatási területnek számít. Nos, a világegyetem nem kínálja tálcán megismerését! Csak példaként; az Einstein által leírt, de soha, senki által nem látott ún. fekete lyukról csak napjainkban sikerült az emberi szem számára látható képet kreálni. Nos, a mi törpe mikrokozmoszunkban is vannak ilyen fekete lyukak; a Hemi-szféra után senki nem tudja, hogy ki és mi jön a Kispest csapatánál… Ennek legkevésbé a kispesti szurkolók örülnek, de ez a bizonytalanság nem tesz jót a magyar foci egészének sem. Ezzel szemben nekünk most, ebben a pillanatban kapóra jöhet…

Azt csiripelik a madarak, hogy ezzel a lépéssel most már egyedüliként maradtunk azon klubok közül, amelyeket nem a politika ural. Ha tehát a pillanatnyi felfordulás számunkra kedvező, akkor ezt a hatást máris elfelejthetjük. Ha van rá akarat, akkor lehet olyan helyzetet teremteni, hogy a hazai pálya sem jelent előnyt… De ne menjünk ilyen messzire, csak rögzítsük; a kispesti változások hatásai javarészt semlegesítik egymást, így a várakozásokat inkább szakmai alapon érdemes kibontani.

Bár a Kispest 6 ponttal kevesebbet szerzett, mint mi, mégsem egyszerű eset ellenük meccselni. Az eddigi 28 mérkőzés alatt mindössze 3 góllal szereztek kevesebbet, ami nem tekinthető releváns különbségnek. Bár a kapott gólokban nagyobb az előnyünk (8 góllal kaptunk kevesebbet), én mégis mindkét mutatót fenntartással kezelem. Ennek oka az, hogy Kispesten Ban Hatira és N’Gog még nem mutatta meg képességei legjavát, viszont mellettük (előttük) Holender egyre jobb formát mutat. Igazából ez utóbbinak köszönhető, hogy a kispestiek a tabella első felében foglalnak helyet!

Ezért most azt gondolom, hogy ez a meccs a mi védő-harmadunkban fog eldőlni. Ha sikerül a fent említett három játékost (vagy aki pályára lép közülük) semlegesíteni, akkor nagy baj nem lehet, mert elől tudunk találni egy gólt még akkor is, ha Traore rossz napot fog ki, hiszen Zsótér Doni mostanság kezdi megtalálni helyét – és góllövő cipőjét! - a csapatban. És – ne feledjük! –, hogy Obinna kényszerű mellőzése bebizonyította, hogy sokkal több variációs lehetőség van a csapatban, mint korábban gondoltuk. Szerintem ugyanis a Videoton ellen egy egész jó játékkal rukkoltunk ki, pedig mindössze két igazi támadó szerepelt a kezdő tizenegyben!

Most nem ártana, ha Obi hadrafogható lenne, mert a magam részéről a Kispest védelmét elég statikusnak gondolom, oda bizony gyors emberek kellenek a hatékony támadásokhoz. Nálunk ilyen Zsótér, Obinna, Pauljevic, illetve Simon Krisztián is. Utóbbi – tartok tőle… - megint nem lesz bent a keretben, mert újra sérült, de bizony a múlt heti produkció alapján Pauljevic-et bent hagynám a kezdőben. Én így állítanám össze a csapatot:

Pajovic – Balázs, Ristevski, Litauszki, Burekovic – Sankovic, Onovo – Pauljevic, Zsótér, Obinna – Traore

Az egyáltalán nem biztos, hogy Vignjevic mester hasonlóan gondolkodik, hiszen ott van még Beridze és Nagy Dani is, akik szintén erősek támadásban, ugyanakkor egyikük sem egy vízhordó típus! Márpedig szerintem most ilyenekre nagyobb számban van szükség, mivel a Kispest egy elég rakkolós, és jól megszerkesztett csapat benyomását kelti. Nekünk most az a feladat, hogy folyamatosan robogjanak, de mindezt labda nélkül, a mieinket üldözve tegyék! Ebbe aztán belefáradhatnak, mi pedig a 60. perc után szinte ellenfél nélkül játszhatjuk saját játékunkat.

Persze addig nem szabad gólt kapni, még egyszer nem eshetünk abba a hibába, hogy nekünk kelljen loholni az eredmény után! Ez különösen fontos, mert ha az ellenfél beáll védekezni, akkor mindennél nehezebb dolgunk lesz. Mert bár statikusak hátul, de hazai szinten talán a legjobban védik a területet. Erre tehát igen komoly figyelmet kell szentelni! Nos, a végén azt gondolom, hogy ezt most megoldja a csapat, és egy 2:0-s vereséggel küldjük haza a fővárosi riválist!

 

HAJRÁ LILÁK!!!

 

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!