Beharangozók

"Egyenlő pályák, egyenlő esélyek..."

Egy Vidi elleni kis bajnoki a kupaelődöntő és a derbi előtt..

 

Mindenekelőtt gratulálok a csapatnak a Gyirmót ellen hazai kiütéses győzelemhez. Jöhet az elődöntő.  Na éppen ez az. Ez itt a bökkenő, mert most nagyon útba van nekünk pont a Vidi ellleni hazai, húsvét vasárnapi bajnoki.   Számoljunk: Vasárnap, Vidi, szerdán Vidi, vasárnap Fradi. 3 meccs a pillanatnyilag legerősebb hazai csapatok ellen 7 nap alatt.

Ugyanez a Fradinál: pénteken Felcsút, kedden Szolnok, vasárnap Újpest, 9 nap alatt. 

„Egyenlő pályák egyenlő esélyek – én biciklivel megyek” mondta Sándor György humorista gyalogos kirándulást szervezve valamelyik kabaréjelenetben. Ez jutott az eszembe számolgatás közben.

Ja, a vsszavágó 3 hét múlva. Tényleg az elődöntő első meccsét rögtön a negyeddöntőt követő hétre kellett tenni? Bocs kissé eltértem a tárgytól. Szóval Újpest - Vidi bajnoki. Az előttünk lévő 3 meccsből a legkevésbé fontos. Bizony itt sakkozni kell most, mert szűk a keretünk. Ki nem esünk, a nemzetközi kupában nem indulunk, de kupadöntőt azért nagyon kellene játszani a Fradi ellen (ez nem kérdés, így lett kitalálva, ill. kisorsolva aki emlékszik arra a vicces sorsolásra.) Tehát ezt a meccset lehetne kicsit „feláldozni.” Bardhi, Suljic,  Andrics triót kellene némileg kímélni, mondjuk max 45-60 perc játékkal.  

Vaszke már nem kerettag, pont a legrosszabbkor sikerült a Dusánnak önmagát is alulmúlnia játékkal és hozzáállással. És bár szó van egy ütősebb szerb támadó középpályás megszerzéséről, ő leghamarabb talán a derbin játszhat. Csapat nélkül nehéz igazán formában maradni...

A Vidi ellen nem hiszem, hogy dominálni fogunk, egy igazi fárasztó brusztolós meccsre van kilátás, sok egy-egy elleni csatával, ami igazán fárasztó, ráadásul az ellenfél az esélyesebb a minőségibb és sokkal szélesebb keretével.

Nézzük a kezdőt: Balajcza – Nego, Hudák, Heris, Forró – Sztani, Balogh – Suljic (Andrics), Bardhi (Addo), Nagy G. – Perovics (Ojo).

Ebben a formációban pihen Lita, illetve a már említett elől játszó játékosok. Sztani pedig küzdje végig a meccset, most kedvére védekezhet, nem várunk tőle gólokat. Balogh meg lehozza a szokásos egysebességes (de sok kilométert felemésztő) tempójában a meccset, ő ebben (tényleg) jó.

Az eredmény? Legyen szoros. Aztán szerdán eljön a mi időnk...

Hajrá Lilák! 

Címkék: ,