Beharangozók

Lengő-zakó avagy Újpest-Paks beharang

Emlékezetes lehet, Szivics Tomiszláv (így, mert „megmagyarodott előző paksi edzősége idején…) diósgyőri produkciója. Emlékeim szerint egy Haladás elleni meccsen lengette be zakóját, majd nyilatkozatában pontos magyarázatot adott formagyakorlatára. Egy ruhadarab volt az ok: bunda. Ma már ilyen eset nem fordulhat elő, így a Paks elleni meccs egyenlő felek küzdelme lesz (?). Nekem mégis bajom van ezzel! Mi van már megint? Mit morgolódok már megint itt az éteren keresztül? Olvass tovább, elmondom.

A baj ott kezdődik, hogy ez a találkozó tényleg egy ki-ki meccs lesz! Az nem zavar(na), ha pártatlan (lenne) a bíráskodás, de az már igen, hogy egyre több helyről hallom: az Újpestet nézni olyan, mint a Paksot… Ezt persze „hivatalból” el kell, hogy utasítsam, de be kell látni, van benne némi igazság. Relatív gyenge keret jól megszervezett védekezéssel, esetleges támadásvezetéssel. Csakhogy! A zakólengető érkeztével az ellenfél mintha minőségi ugrást hajtott volna végre, mi meg beragadtunk a sok éve erőltetett, és egyre fantáziátlanabb „stílusunkba”.

Felejtős tehát a Csertői-féle antifoci, én ezúttal egy sokkal játszóbb csapatra számítok. ÉS ha valaki azt gondolja, hogy kilátástalannak ítélem meg a győzelmet, az nagyot téved. Merthogy éppen a nyíltabban játszó ellenfél lehet a legnagyobb esélyünk! A múlt héten, a Diósgyőr elleni találkozóra fordulva azt gondoltam, hogy mindegy hogyan, de be kell húzni a meccset. És lőn… Ezúttal már egy kis játékot is szeretnék látni! Tudom, hogy ez az utóbbi időkben elég komoly elvárás, de ha folyamatosan azt hallom, hogy „fejlődünk”, meg „kezd összeállni”, akkor szeretném, hogy a szavak ne csak szavak maradjanak.

Különösen fontos, hogy győzelemmel zárjunk. Túl azon, hogy kellenek a pontok, azért is, mert a Paks ellen bizony még mindig negatív az örökmérleg. Az eddigi 30 bajnoki meccsből csak hét alkalommal nyertünk (tizenkét döntetlen mellett), és az is igaz, hogy majd’ négy éve kaptunk ki tőlük utoljára, de ez semmit nem jelent, egyszerűen nyerni kell!

Ha jól sejtem Böde „Százkilóvagyokbamme” Dániel kezdőként lép majd pályára, amit nem is bánok nagyon, mert Hahn a múlt héten két gólt is szerzett - Nagy Dani passzaiból… Miért? Mert Lita már több alkalommal is bizonyította, hogy képes semlegesíteni a madocsaiszumózót, szerintem most sem lesz másként. A transfermarkt szerint – bármilyen furcsa is… - a Paks kerete értékesebb. A különbség hibahatáron belüli, de jól mutatja, hogy itt és most nem a keretek minősége, hanem a választott stratégia lesz döntő. Én már megelőlegeztem egy forgatókönyvet (az eddiginél nyíltabb Paks, és a „megszokott” Újpest), ebből pedig azt gondolom, hogy győzelem lesz, ha a az a bizonyos téli ruhadarab nem szól bele a dolgok rendes menetébe… Mert bizony aki lenget, az tudja miért teszi!

Szóval: ha nem barátságos, döntetlenre játszó csapatokat látunk, akkor az esélyek minket hoznak ki győztesnek. Ellenkező esetben pedig a két döntetlen-király csapat szokásos produkcióját láthatjuk majd. Ebben az esetben csak attól függ, hogy mennyire lesz élvezhető a meccs, hogy a játékosok milyen színészi vénával rendelkeznek… De ezt az eshetőséget inkább felejtsük is el, legyünk pozitívak, hiszen szurkolni csak így lehet!

A tippem tehát 2:1 arányú Újpest győzelem! És akkor majd lehet lengetni a zakót, mint a vereség jelképét, és lógó orral távozni!

HAJRÁ LILÁK!!!

NEM KELL ÚJ CÍMER!!!