Beharangozók

Kezdődik a hokiszezon!

Jégkorong csapatunk kerete hatalmas változásokon ment keresztül a nyáron. A szakmai stáb lecserélte a teljes légióskontingenst, valamint távoztak is a csapattól és érkeztek is magyar játékosok a csapathoz.

A távozók listája:

Ales Sila (Visszavonult)

Szalma Zsolt (Vasas)

Sági Máté (Vasas)

Kis Phil (DEAC)

Peter Huba (Nagytapolcsány)

Sági Martin (DEAC)

Kocsis Ferenc (Zoetemeer Panthers)

Szaller Márk (Visszavonult)

Andrej Hebar (Jesenice)

Anze Ropret (Olimpija Ljubljana)

Csányi Karol (Nyitra)

Hosszú ideje nem volt ekkora vérfrissítés Újpesten, most meglépte a stáb, valamint azt is jó látni, hogy számítanak a fiatalokra Szilassy Zoliék. Kezdjük azzal, hogy a backup kapus posztot idén Márkus Levente fogja betölteni Duschek Dávid mögött. Sokan féltették a csapatot emiatt, de Levi megmutatta képességeit mind a szezonnyitón az USA ellen, mind Karlstadtban a Superchallengen, valamint legutóbb, a MAC elleni edzőmeccsen is nagyszerűen védett!

A védekezéssel tavaly nem volt különösebb gond, ezt mutatja is, hogy mindössze két védőt igazoltunk Kiss Phil és Huba helyére, Cody Carlson érkezett Brassóból, valamint Mat Henderson Érsekújvárról, a visszavonuló Szaller helyét pedig Fekete Botond tölti majd be, aki az U20-as csapatból került fel a felnőttekhez. A védelem gerince megmaradt, vagyis Pokornyi, Varga, Nagy Nilan, Kovács Attila és Jed Rusk is maradtak a csapatnál.

A támadó szekcióban mindössze 5 csatár maradt a tavalyi szezonról, Vincze Péter, Kovács Sebestyén, Benk András, Nemes Benjámin és Sikorcin Ladislav. A távozókról már ejtettünk szót, az érkezőkről még nem. Az U20-as csapatból a felnőttek közé került Zsigmond Áron, a Cracovia Krakkótól jött a cseh Stepan Csamango, A MAC-tól a kanadai Jared Brown, valamint Odnoga Mátyás, a KMH-tól Godó Dániel, az olasz Cortinától a kanadai-olasz Devin DiDiomete, valamint utolsó légiósként egy régi jó ismerős érkezett, Eric Pance, aki legutóbbi Újpesti kalandján bőven pont/meccs átlag felett produkált!

A csapat felkészülésén meglátszódtak ezek a nagymértékű változások, három súlyos vereséggel indítottunk, először Gyetván kaptunk ki 6-1-re a Visegrád kupa keretein belül, majd a Stavanger Oilers ellen, Mariborban csúszott be egy 1-10, harmadik nekifutásra pedig egy sima 6-0 a Torax Poruba elleni Visegrád kupa meccsen. Ezután jött egy kisebb pihenő, ahol láthatóan magára talált a csapat és az is közrejátszhat, hogy nem kapnak olyan mértékű fizikai terhelést a srácok, mint kaptak augusztus közepén. Nagytapolcsányban Sziki mentette hosszabbításra az amúgy remekül induló meccset, hiszen 2-0-ra vezettünk az első harmadban, majd 3-3 után büntetőkkel bizonyult jobbnak a Topolcani. A Visegrád kupa utolsó meccsén végre hazai pályán fogadtuk a Podhale Nowy Targ (POL) csapatát, akikkel egy végig kiélezett meccset sikerült összehozni, jól nézett ki a csapat, bár a góllövés nem ment egyik csapatnak sem, 50 perc kellett hozzá, hogy megtörjön a jég, ekkor Brown emberhátrányban kilépett majd lőtt egy klasszis gólt, amit nem sokkal később egalizált a Podhale, 1-1-es 60 perc után a hosszabbítás utolsó percében pedig egy rossz csere következtében 3 csatár maradt őrizetlenül Duschek előtt és el is döntötték a meccset. Utolsó fellépésünkön a Tüskecsarnokban néztünk farkasszemet a MAC-cal, Extraligás riválisunk ellen is sokáig jól tartottuk magunkat, a második harmadban talán még föléjük is sikerült nőni, azonban a meccs végét jobban bírták a hazaiak és végül 3-1-re vesztettük el a meccset.

A felkészülés alatt tehát hatból-semmi, de a tendencia és a fejlődés a mutatott játékban némi bizakodásra azért adhat okot. Az első bajnoki meccsre szeptember 13-án pénteken 18 órakor, a Hokiklub Budapest ellen kerül sor, majd hétfőn, szeptember 16-án, 18 órakor Derby, Újpest – Ferencváros, mindkét mérkőzés a Megyeri úton kerül megrendezésre!

Arról, hogy mi a szakvezetés hivatalos célkitűzése, nem szivárogtak ki hírek, de a szurkoló természetesen mindig reménykedik. Idén szeretnénk visszakapni a tavaly elszalasztott esélyt és döntőben látni a csapatot!

Hajrá Lilák!

(foto: UTEHOKI FB)