Beharangozók

Az égő ETO ház utolsó lángjai

Sporttörténeto Újpest – Eto 2015

Úgy tűnik, hogy egy ideig nem fogunk ilyen párosítást látni az NB1-ben az ellenfél ismert anyagi problémái miatt.

Csapatunk sajnos kiesett a kupaelődöntőben. Bebizonyosodott, hogy a jó taktika, a motiváció ritkán tud győzedelmeskedni a minőségi futballistákból álló szervezett csapatok ellen. Hiába játszunk láványosan, hiába hozzuk fel viszonylag gyorsan a középpályán a  labdát, hiába játszuk meg jól a széleket, ha az ellenfél kapuja előtt már elfogy a tudomány,

A játéknak ebben a fázisában már lényegében tehetetlen az edző, az ellenfél kapujánál az egyéni kvalitások, megoldások, labdabiztonsg, helyzetfelismerés, stb... dönt.

Nálunk pedig ez bizony hiánycikk. Nincsenek pontos beadások, nincsenek jól érkező belső befejező játékosok, ennek hiányáben nem tudjuk „feltenni a pontot az i-re.”

Hiába záporoztak a vidi ellen is a beadások a mérkőzés egyes időszakában, a beadások elhaltak a blokkoló védők lábain, vagy túlszálltak, vagy a kapu mögé érkeztek.

És mivel minőség igazolás nem érkezett ezen a héten sem hozzánk, és ebben a bajnokságban már nem is fog nyilvánvalóan, a „dal ugyanaz marad”.

Mi tudjuk amit tudunk, az eredményt alapvetően az ellenfél játékereje határozza meg.

Ha csupán ebből indulunk ki akkor nem igér túl sok jót a mérkőzés. Az ellenfél azoban ezer sebből vérzik, és ha a koncentráció, a motiváció csökken, akkor hamar elvész a minsőégbeli különbség.


Ebben bízom. Csapatunkban sérült, eltiltott nincs, talán Kabát Péter is játékra jelentkezik már, de már személyében sem látom a megoldást fenti problémáinkra. Suljic remélem még inkább a csapat érdekében fogja kamatoztatni kivételes technikai tudását és elfelejti  öncélú cselsorozatait.

Tehát győzelemre tippelek, felszabadultan játszhatunk, vesztenivalónk nincs, és bár az ellenfél játékoskerete erősebb, úgy vélem motivációval és koncenrációval nyerhetük ellenük.

Balajcza – Nego, Lita, Heris, Forró – Balogh,  Nagy Gábor – Bardhi, Sujic, Andric - Ojo kezdő 11 jó eséllyel veheti fel  a harcot, a következő évek utolsó NB1-es meccseinek egyikét játszó Eto ellen.

Nem írok Győrt, mert Győrnek úgy tűnik lesz NB1-ben képviselője a Gyirmót jóvoltából jövőre.

 

Hajrá Lilák!

Címkék: ,