Beharangozók

2014/2015 bajnoki év utolsó beharangozója: Újpest – Kecskemét „ex NBI.”

Először is nagy gratuláció a Felcsúton győztes csapatnak. Suljic és Andrics nagy meccse volt a felcsúti, bennük bízhatunk szerintem most szombaton is a Kecsó ellen. Ja és persze Baloghban, Negoban, Litában meg a többiekben…

Az ellen a Kecsó ellen, amelyiket két napja az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága lényegében visszasorolt az NBIII-ba, a Péccsel, és a Nyíregyházával együtt.  Én a magam részéről nem tartom korrekt eljárásnak ezt a döntést, különösen akkor, amikor szinte a fél NB1 kizárólag állami pénzből él, továbbá amiatt sem, hogy a következő idényben ezek a csapatok is konszolidálhatták volna gazdálkodásukat a beáramló Szerencsejáték pénzeknek köszönhetően. Győr, Pécs, Kecskemét, Nyíregyháza – nagy városok maradnak profi futball nélkül, azt hiszem, közösen mondhatjuk el, hogy várjuk mielőbb vissza ezeket a csapatokat. Másik oldalról meg örülhetünk, hogy a mi tulajdonosunknak - szinte egyedüliként a mezőnyben - magánpénzből sikerült fenntartania csapatunkat, amely szerencsés esetben megcsípheti az 5. helyet is a bajnokságban. Ehhez elsősorban győznünk kellene a Kecskemét ellen.

Az ellenféltől túl nagy motiváltság a fentiek alapján nem nagyon várható, bár biztosan sportemberek módjára fognak küzdeni.

Na de foglalkozzunk önmagunkkal. Azt mi is tudjuk az új szabályozóknak is köszönhetően, hogy ebben a felállásban utoljára látjuk a csapatunkat. Nagy az esély, hogy utoljára láthatjuk Heris tanárurat, és  Suljics varázslónkat. Mindkettőjük nagy kedvenceim, hiányozni fognak a következő szezonban nekem és biztos sok más újpesti szurkolónak is.

Itt az alkalom fiúk a szép búcsúra, nyerjük meg a meccset, legyen meg a hetedik győzelem zsinórban.

Sérültünk nincs, eltiltottunk nincs, Vignjevics mester bizonyára ki fogja használni a 3 cserelehetőségét, hogy minél több játékos pályára léphessen.

Apropó Vignjevics. Nagy örömmel olvastam, hogy marad a mester az új szezonban is, mert személye véleményem szerint garancia a jó játékra, a folytonosságra.

De vissza a Kecsó elleni meccshez! Nem változtatnék a Felcsút elleni meccsen kezdő csapaton, de biztos több lehetőséget adnék Bardhinak, Perovicsnak, és Nagy Gábornak.

A Kecsó biztos a szokásos 3 középső védővel fog kezdeni és kontrára alapoznak (figyelem Bebeto), ez jelenthet veszélyt a nem túl gyors védelmünknek. Ezért hamar kell gólt szereznünk, hogy az ellenfél kénytelen legyen mielőbb feladni bunkerfociját. Más esetben még nehéz meccs is lehet a végére...

Hajrá Lilák! Legyünk minél többen a bajnokság utolsó   meccsén, hajszoljuk bele a srácokat a 7. győzelembe!!

Címkék: ,