Beharangozók

Áramütésveszély?

Újpest - Paks beharangozó

2015-2016 évi bajnokság 1. forduló.

Ha van csapat akit kihagytam volna a 12-es bajnokságból az a Paks lett volna, ugyanis annyira rossz a mérlegünk ellenük, írd és mond egy győzelem összesen.

Na de nincs mit tenni, újabb mérkőzés, fogjuk fel úgy, hogy lehetőség a statisztika javítására. Ráadásul az idény első bajnoki meccse, nem mindegy a kezdés.

Folytassuk ott, ahol abbahagytuk májusban és húzzuk be a 8. győzelmet zsinórban.

A nyerő szériát produkáló csapatból hiányzik Ojo, Nego Sztanisevljevics és Andrics.

Ebből 3-an biztosan kezdenének szombaton. Az újonnan érkező játékosok közül Mohl,  Sallói, Tóth P, Cseke és Kálnoki-Kiss akik biztosan bevethetők. A többiek játéka kérdéses ilyen-olyan okok miatt.

Akkor vizsgáljuk meg a lehetséges kezdőt:

Kapuban Szabi.

Védelem: Heris, Kálnoki-Kiss, Vadász, Forró. (Lita sérült).

Védkező középpálya: Balogh, Szankovics.

Támadó középpálya: Nagy Gábor, Suljics, Mohl

Csatár: Perovics.

Ez a felállás egy meglehetősen biztonságos felállás, hiszen még a támadó középpályán is két védekezésre alkalmas játékos játszana. Ugyanakkor nincs Nego, aki a védekezés mellett a támadásokban is remekül kivette a részét.

Ha ezt a biztonságot feladnánk, akkor Mohl vagy Nagy Gábor helyett játszhatna Cseke, vagy Hazard.

Még egy bökkenő van ez pedig a 3/7-es minket sújtó légiós szabály. A fenti kezdő nem felel meg ennek a szabálynak, tehát Perovics helyett kezdhetne Sallói vagy Tóth P és Hazard is létszámfeletti lenne... .

Tartok tőle ez a kombinálás végig fogja kisérni az egész szezont, kicsit Forma 1 feelingje lesz, amikor a versenynek részévé válik a tankolás és a gumicsere.

A probléma az, hogy az edzőnknek ezentúl nem csak az lesz a feladata, hogy a csapatnak legjobb döntést hozza, hanem az MLSZ –nek is meg kell felelni meccs közben. Egyértelműen megnehezíti a meccselést az új szabály, bár igaz az ellenfélre is, legalábbis a 3/7-esekre, mert az 5/10-esekre kevésbé...

Szóval kiváncsi vagyok nagyon az első meccsre (is)! Nagy hőség lesz. Ki fog jobban alkalmazkodni?

Mennyire vesszük figyelembe az MLSz szabályt? Könyves végül maradt a Paksban, hogyan tudjuk kivédeni a kontratámadásaikat, amelyeket hatékonyan, kemény, zárt védekezésből indít rendszerint a Paks. Hogy fog szólni a stadionba visszatérő B közép? Hányan leszünk a stadionban a szabadságolások közepén? Sok kérdés. Holnap 20 óra körül már tudni fogjuk a válaszokat is.

Tippem: 2-1, esetleg 1-1.

Hajrá Lilák!!

Címkék: ,