Beharangozók

Videoton (Magyar Állam 2.0) - Újpest

Őszinte vallomással kezdek: Nem hevertem még ki teljesen a Fradi elleni hazai vereséget. Szóval a hatása alatt írom a mostani beharangozót. Nem mintha nem jósoltam volna meg, hogy idén nem fogunk bajnokságot sem nyerni és Fradit sem verni, de a döntetlent illett volna megtartani a csapatnak. A szurkolók, az edzőjük, a tulajdonosuk, és saját maguk miatt is. De nem, ismét nem sikerült.

Mégis azt mondom, mikor, ha nem a Videoton ellen tudnánk javítani? Játékosállományban talán semmivel sem gyengébb csapat ellen játszunk szombaton mint a Fradi, de szerencsére csapatként még nagyon nem álltak össze, önbizalmuk még ott sincs mint a miénk, és szerencsére se Nikolicsuk se Bödéjük nincs.

Tehát ha jósolnom kellene, akkor azt mondom, hogy maximum egy gólt kapunk. Na most ez azt jelenti, hogy minimum egyet kell lőnünk a döntetlenhez és kettőt legalább a győzelemhez. Igen, de bennünk sincs meg a két gól, tehát 1-1-es döntetlen lesz.

Ehhez azonban nem engedhetünk le úgy mint az elmúlt két meccsen a találkozók végére. Vignjevics mester talán már jobban be tudja lőni ki milyen fizikai állapotban van, ki mennyire tudja segíteni a csapatot.  Talán tisztábban lát abban is, hogy kit melyik poszton lehet a leginkább hasznosítani. Nekem pl. feltűnt, hogy Filkor mennyire nem szélső játékos. Nincs meg benne a dinamika és a gyorsaság, tehát őt eltudnám képzelni egy 4-4-2-es formációban középen egy gyengébb csapat ellen amikor pl. Sankovics helyett játszhatna. De most nem ilyen meccs jön, ezért őt vagy az ékünk mögött, középen, vagy pedig nem játszatnám. Játszatnám viszont Andricsot és Hazardot is. Mindketten alkalmasak az egy-egy elleni játékra, elegendően gyorsak és dinamikusak.

Tehát nézzünk egy holnapi kezdő variánst:

Szabi (szedd össze magad/ - Heris, Kálnoki, Lita, Mohl – Balogh, Sankovics – Andrics, Balázs, Hazard – Diagne.

Ja, hogy ez éppen a Fradi elleni kezdő? Nem baj, amikor ugyanis ők voltak a pályán jól játszottunk, agresszívek és gólveszélyesek voltunk.

Cserélni eredménytől függően cserélnék.   Eredménytartáshoz a második félidőben betolnám a buszt, azaz átállnék 3 belső védős rendszerre, és jobb bekként behoznám Nagy Gábort. Középre pedig Balogh és Sanko mellé  behoznám Kecskést, a jobban elfáradó támadó szélső középpályás helyett pedig Bardhit.

Az elenfélnél tudjuk, hogy jön majd fel Nego, ott lehet keresnivalója Hazardnak vagy Andricsnak, Suljicsot pedig hagyni kell lőni, és a passzlehetőségeit lezárni, mert lőni azt nem tud.

A 150 fős Red Blue Debils pedig szánalmas dajdajozásával nem fog tudni félelmetes hangulatot varázsolni a Fehérvári bontásra ítélt pár éve felújított stadionban, úgy, hogy no para, 1-1-nél  rosszabb eredmény nem lesz. Punktum.

 

Hajrá lilák és csak az Újpest!!