Beharangozók

Békéscsaba – UTE 2015/20216 3. kör idegenben (Hajrá Lilák!)

Harangozó Ferinek fel van adva a lecke. Írjak érdekes, izgalmas szuper beharangozót. Persze írnék én, de hát éppen velük játszottunk szerdán is. Akkor eléggé kiírtam magam.

Na, nézzük mit tapasztaltunk azon a szerdai kupameccsen, amit kivetíthetünk ide a szombati bajnokira.

Azt gondolom, nem fog egyik csapat sem alapvetően más játékot játszani. Azt láthatta a Csaba edzője, ha nagyon kinyílnak, akkor még veszélyesebbek vagyunk a kapujukra.

Ugyanakkor nekik minden meccsen 3 pontra lenne szükségük, hogy elkerüljenek a kieső helyről, de az egy pont is több a semminél. Simán el tudom képzelni, hogy valahogy úgy nézhet ki a stratégia, hogy kockázatosabb játékot a Vasas és a Puskás ellen fognak játszani, a többi csapat ellen egy biztos döntetlenből indulnak ki. Szóval én most sem várok túl offenzív Csabát, mi pedig játszani fogjuk a szokásos labdatartáson alapuló, agresszív labdaszerzésen alapuló játékunkat. Csak az a helyzetkihasználás az javulna… Ugye Balogh Balázs?

Minél előbb jó lenne vezetést szerezni, hogy a Csabának is előbb kelljen kockázatosabb játékot játszani, támadni.

A kupameccsen Mesterünk kicsit rotált, csak egy félidőt kapott Bardhi és Hazard is, ők most szerintem kezdeni fognak.

Lencse helyzete kérdéses, neki jót tenne egy kis pihenés, talán éppen ezen a meccsen lehet, hogy Kabát Peti kezd és Lencse jön helyette a szünetben. Perovics jegelése is talány… Erről is szívesen megtudnánk részleteket.

Jó lenne tudni valamit Herisről, hihetetlen, hogy semmi infónk csaptunk egyik legjobb játékosáról…

Diarra játéka egyre jobban tetszik, érdemes lenne őt kipróbálni a középpályán is. Kíváncsi vagyok Mohl felépül – e szerdán összeszedett sérüléséből, mert ha ő nem kezd, akkor Balogh kényszerül balhátvédet játszani, ami lássuk be nem éppen a legjobb poszt neki. Rájár a rúd védelmünkre: Kálnoki-Kis, aztán Heris, utána Nagy, most meg Mohl…

 Szóval van kérdőjel bőven, szerintem a Mester kicsit belenyúl most a szokott bajnoki kezdőnkbe…

A Csaba is remélem befejezte a szerdai meccs bírói tevékenységének egyoldalú elemzését, mert túltolták a médiában. A visszafogott játékukat kellett volna inkább megmagyarázni….

Tehát akkor hogyan kezdhetünk?

Kovács – Diarra, Kálnoki-Kis, Lita, Balogh - Sankovics, Windecker – Andrics, Bardhi, Angelov – Kabát.

Bajnoki, tehát 1 gólt lövünk, úgy érzem most kapunk is, tehát végeredmény: „barátságos” döntetlen.

Amit a számok mondanak, az az, hogy egyértelműen mi vagyunk a párharc esélyesei.

A Békéscsaba eddig összesen annyiszor nem szenvedett vereséget, mint ahányszor az Újpest győzött a jelenlegi bajnokságban.

A viharsarkiak a legutóbbi két hazai meccsükön is vesztettek, ugyanattól az ellenféllel szemben, mindkétszer 1-0-ra.

 

Hajrá „Lilák!”