Beharangozók

Vasas-Újpest beharangozó

Eltelt közel két hét a legutóbbi bajnoki találkozónk óta. Nem sok hírem van a csapat háza tájáról. A honlapunknak sem sikerült különösebb tájékoztatást adni például a sérültjeink állapotáról. Illetve két hír azért eljutott hozzánk egyéb forrásból. Vignjevic esélyes a Videoton padjára, a Rangado.hu-n pedig ma azt olvasom, hogy Balogh Balázs előszerződést kötött a Ferencvárossal, akár napokon belül bejelenthetik, hogy az állami csapathoz igazol.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy Heris sérült, és nem sikerült a télen megtartani Diagnet sem, akkor, kérdem én, mire legyen jó kedve manapság egy Újpest drukkernek, ha úgy globálisan nézzük a helyzetünket? Ráadásul noch dazu, a hétvégén a Ferencváros nagy valószínűséggel megnyeri a magyar bajnokságot…és elhunyt Johann Cruyf is. Nagy kedvencem volt, első futballképeim egyikén is ő játszott, Hollandia – Brazilia, 1972 VB. Isten nyugosztalja…

Hát, aminek örülni lehet, az az elérhető közelségbe került Magyar Kupadöntő. Engem személy szerint ez foglalkoztat messze a legjobban. De addig még lefolyik egy kis víz a Dunán a Megyeri híd alatt, úgy, hogy még maradjunk a Vasas elleni meccsnél.

Mi várható, mire számíthatunk? Sok nézőre biztos nem, mert gyakorlatilag egy időben lesz a Barca- Reállal, a mai futballvilág csúcsrangadójával. Különben is csak ezer jegyet kaptak a vendégszurkolók. Mindehhez csatlakozik 1000 hazai drukker is, így a 2000 néző kalkulálható.

Számíthatunk még egy bontásra váró stadion hepe-hupás gyepére, ahol a guruló labda is olykor a játékos fogát veszélyezteti pattanásával.

Ez nekünk egyáltalán nem fekszik, a sokpasszos, földön tartott, labdajáratós taktika legfőbb ellensége. (Megnézném itt a Barcelona játékát …). Gondolom a meccsre valamelyik pest megyei csapat vakondtúrásos pályáján gyakoroltunk, hogy szokjuk a körülményeket.

De akkor íveljünk? Hát azt se, mert nekünk van az NB1-ben a legalacsonyabb támadósorunk. Így aztán jó kis birkózás vár ránk, a Vasas nyilván ezt fogja erőltetni. Ettől még biztosan lesz helyzetünk, sőt borítékolom lesz 11-est érő szabálytalanság is ellenünk, csak kérdés megadja – e a bíró, vagy újabb sárgával gazdagodik a felrúgott játékosunk (színjátékért).

Nem is emlékszem már mikor rúgtunk utoljára egynél több gólt bajnoki meccsen (2016-ban biztosan nem) pedig a győzelemhez ez lenne a legüdvözítőbb módszer. Mert egy rúgott gól ritkán elég a győzelemhez, mint ahogy láttuk ezt az elmúlt 8-9 fordulóban.

Hogy mi kellene a minimum két rúgott gólhoz? Véleményem szerint egy rutinos magas befejező csatár, nem Lencse helyett, hanem Lencse mellé, elé…pl. Grumics. De az a hajó elment, azzal kell főznie Vignjevic szakácsnak, amilyen alapanyag a rendelkezésre áll. Mindenesetre az április nagyon feszített lesz és egy csatárral végigjátszani nagyon veszélyesnek érzem a hónapot. Több lehetőséget kellene adni Kabátnak, hogy a kupadöntőre ne egy kifacsart vagy szétrúgott Lencsével kelljen hadba szállnunk…

Sok múlik szerintem Baloghon és Andricson, mert Lencsén kívül az ő játékukban van benne a gól. Úgy, hogy gyerünk fiúk, szedjétek össze már magatokat mert egy hónap alatt dobogót és kupagyőzelmet lehetne ünnepelni, de nem ilyen játékkal… Tippem a Vasas ellen? Ha egynél több gólt rúgunk, győzünk, ha nem…. akkor a másik két variáció jön be…egyik sem lenne túl nagy siker. A felállást most nem tippelem meg, nem tudom kik állnak edzőnk rendelkezésére.

Ami a statisztikai dolgokat illeti, mindeddig kétszer annyi győzelmet arattunk a piros-kékek ellen, mint ők ellenünk.

Ismét egy olyan csapattal találkozunk, akinek "olcsóbb" a kerete, legutóbb ez nem hozott szerencsét...

Hajrá Lilák! Éljen az április! Fel a „tizedikre”!!!! Mármint a 10. kupagyőzelmünkre…