Beharangozók

Újpest-Honvéd (lehetetlen időpontban)

Nem mehetek el szó nélkül a mérkőzés kezdési időpontja mellett. Ez már csapatunk második mérkőzése néhány hét alatt - az első a Csaba elleni kupa elődöntő első mérkőzése volt - ahol semmibe veszik a résztvevő csapatok szurkolóinak érdekeit. Most azt hagyjuk, hogy Angliában a kupaelődöntő mérkőzéseit szombaton a Wembleyben játsszák és adja a TV. Nálunk másképp megy.  Ok, az „csak” egy kupameccs.

Na de itt van rögtön a másik, ez már bajnoki. Annak a bajnokságnak egy tradicionális fővárosi rangadója, amit minden évben várnak a kispesti és az újpesti drukkerek is. Meg kell becsülni azt a pár csapatot ahol még vannak ultrák, számuktól függetlenül, kedves MLSZ!!!

 

Az a bajnokság, amelyet megnyert a Ferencváros, és amely bajnokság győztesét egész oldalas hirdetéssel sikerült ma köszöntenie valakinek.   A bajnoksághoz, amelyet megnyert a Ferencváros, az is szükségeltetik, hogy a Ferencvároson kívül más csapatok is elinduljanak. Még ha idén csak statisztaszerepet is szánt nekik az MLSZ rendezője, producere és forgatókönyvírója.

Ezeknek a csapatoknak is van szurkolója. A szurkolók fizetnek a jegyért. Sőt fizetnek a bérletért is. Azért vesznek bérletet, hogy az összes meccsét megnézzék csapatuknak. De nem. Nem tudják. Nem tudják, mert az MLSZ munkaidőben rendezteti meg a mérkőzést. Megkérdezték a csapatokat? A tulajdonosokat? Ugyanis itt vannak…. A szurkolókat? A játékosokat?

Ki a jó isten javasolta és mi az egyetlen értelmes indok, hogy ezt a mérkőzést, rangadót szerda 15.45-kor bonyolítsák le???

Lassan mondom, hogy Önök is értsék…Héééétkööööznaaaap, szeeeerdaaaa 1111155555. 444455555 kezdés időpont.

Besenyő Pista bácsi is csak ennyit tudna kérdezni: NOOOOORMÁÁÁÁÁÁLIS??

A mérkőzésről néhány gondolatot.

Csapatunk jól játszik. Csapatunk jól járatja a labdát. Csapatunk sok helyzetet kidolgoz…és kihagy.

Csapatunkból hiányzik Diagne. Vagy Ojo? Vagy Grumics?

Az biztos, hogy hiányzik egy befejező csatár Lencse mellé, elé, aki góljával, góljaival le tudná venni a béklyót a védelemről a középpályáról és úgy tűnik kapusunkról is. A Vasas elleni meccs is egy könnyen nyerhető lett volna befejező csatárral a sorainkban, hogy legyen értelme a szögleteinknek, a beíveléseinknek. Mert könnyű azt mondani, hogy ne íveld be, meg ne add be, hanem fejezd be a támadást egyedül, vagy rúgj kapura, amikor a mai modern futballban a gólok jelentős része beívelésekből, kapu elé történő beadásokból születik.

Mindenkinek megvan a maga feladata és szerintem a csapatunkban ezt szinte mindenki rendben teszi is. Már csak a góllövőnek kellene tennie a dolgát…ha lenne.

Mégis optimista vagyok a Kispest elleni meccsel kapcsolatban. Diarra játéka üde színfolt, nagy erősségünk. Kezdeni fog biztosan Bardhi, és Balogh szerintem most betalál. Így aztán nyerünk. 2-1-re.

Heris is jó napot fog ki. Balajcza pedig megfogja a megfoghatatlant is.

És Vignjevicset látjuk végre újra mosolyogni…

A meccs végén pedig olasz szitkozódástól fog zengeni a kongó Szusza stadion…tehát érdemes lesz kimenni annak, aki teheti, mert gyönyörű idő lesz, garantált a jó szórakozás.

 

 

Hajrá Lilák!