Beharangozók

Győzni bármi áron!

Az, hogy nem sikerült jól a bajnoki rajt, enyhe kifejezés Újpesten. A Honvéd elleni vereség bár fájó, de mindössze egyetlen következtetés vonható le belőle, mégpedig az, hogy nem tudtunk alkalmazkodni az irreális talajhoz, ellenfelünk azonban igen. Bizony mára már nem csak a taktika vagy az erőnlét meghatározó egy mérkőzés kimenetele szempontjából, hanem az időjárás is. Készülni kell rá, be kell építeni a taktikába. Remélhetőleg szombaton, Miskolcon ideális körülmények között lépünk majd pályára. Az időjósok szerint 23 fokos hőmérséklet, enyhe szél várható a meccs időpontjára. Csapadék egész nap nem várható, ez számunkra bíztató.

Ismerve Horváth Ferenc edzői munkásságát, ellenfelünk ismét csillogtatni fogják a küzdőképességüket, csípni, harapni fognak a miskolciak a pályán. Az első fordulóbeli győzelmük bizonyára nagy önbizalmat adott számukra. Ebből azonban előnyt is kovácsolhatunk, számunkra éppen megfelelő lenne az a harcmodor, hogy kontratámadásokkal lepjük meg a hazaiakat. Ha az adódó területeket be tudjuk játszani, ha végre a kapu előtt is feltalálják magukat csatáraink, akkor az alapjátékunk megfelelő lesz a holnapi ellenféllel szemben. Ami számunkra a legtöbb gondot okozhatja, az a diósgyőriek magassági fölénye. Erőltetni fogják a beíveléseket a kapunk elé, rá fognak játszani fiatal, tapasztalatlan belső védőinkre és leginkább a vonalon erős kapusainkra.

Ami az összeállításunkat illeti, Balajcza visszatérhet a kapuba, de nem lenne meglepő, ha ezúttal kovács Zoltán kapna bizalmat Vignjevictől.

A hátvédsor várhatóan így kezd majd:

Nagy Tibor, Kecskés, Pávkovics, Diarra vagy Mohl.

Bármelyik játékos is szerepeljen, elvárás lehet mindkét szélső esetében, hogy védőfeladatán túl, hatékonyabban segítse a támadásokat, mint tették azt a kispestiek ellen, mert ez lehet a sikeres szereplés egyik záloga. Ha ezen a területen fel tudunk javulni, azzal két legyet ütnénk egy csapásra. A játék pozícióját előrébb tudnánk tolni, valamint az ellenfél azonos játékosait is visszább szorítanánk, így kevésbé tudnák támogatni sajátjaikat abban, hogy a kapunk elé brusztolják a labdákat.

Középpályánkon sem várható nagy változás, valószínűleg a Cseke, Bardhi, Windecker, Mohl négyes kezd. Ha ők hozzák amit tudnak, akkor meg fogják állítani a hazaiakat. Ehhez a párharcok megnyerésében kell némi fejlődést mutatni. Nem mellettünk szól a tömegkülönbség, de a gyorsaság igen. Talán ez utóbbi faktor miatt valószínűbb az, hogy Mohl hátul, Diarra pedig középen kezd.

Elől Várhatóan új felállás lesz. Lázok csúcsékként, mellette Angelov szerepelhet.

Sérültjeink közül Balogh van legközelebb a visszatéréshez, az ő játékára és higgadt gondolkodására nagy szükség lenne. A héten már futóedzéseken vett részt, az erőnléti edző szerint hamarosan elkezdi a rehabilitáció végső szakaszát és a társakkal együtt gyakorol majd. Már csak az a kérdés marad, hogy ez az időszak milyen hosszú lesz, mert őt és persze Herist nagyon várjuk.

Jó lenne győzelemmel hazajönni Miskolcról. Nem csak a pontok száma miatt, hanem a hangulat minősége miatt is. Ha kikapunk, a következő meccseken már igen nagy lenne a nyomás a csapaton, mert a 3. vereség már messze tolná tőlünk a mezőnyt.

A Diósgyőr elleni győzelem azért is fontos, mert várhatóan egy közvetlen ellenlábas ellen, a saját pályáján tépázhatnánk meg az idegeiket.

Hajrá Lilák mindörökké!!!