Beharangozók

A mumus ellen mindenkire szükség van!

Két meccs nulla pont, 4 kapott, 1 rúgott gól. Akciógólunk még nem volt. Eddigi ellenfeleink: Kispest és Diósgyőr. Mindkét csapat játékerőt képviselve inkább gyenge középcsapatnak számít. Ráadásul mindkét eddigi ellenfelünk inkább gyengült, sem mint erősödött.

A problémáink ismertek. A tavalyi kezdőhöz képest 5 helyen gyengültünk: Lita, Lencse, Heris, Hazard, Balogh. Igazolni nem tudtunk, nem tudunk.

Az eddigi két bajnokin kísértetiesen hoztuk a tavalyi szezon utolsó harmadának játékát és sajnos eredménytelenségét is.

A problémát nagynak látom. Az edzőnknek sürgősen ki kell alakítani egy célfocit játszó csapatot, amelyik pontot, pontokat tud gyűjteni. Ő ismeri a keretet, ismeri a játékosok képességeit, tudja, kiben van benne a gól.  Na, azt a játékost kell legközelebb játszatni az ellenfél kapujához, ő pedig a jelenlegi csapatból egyedül Andrics.

Mostantól nem fontos, hogy domináljunk, nem fontos, hogy szépen játsszunk, egy dolog fontos a túlélés, a bennmaradás valahogy kihúzni a következő, számunkra is megnyíló átigazolási szezonig.

Ennek kell alárendelni az edzéseket, a taktikát, a játékot, az összeállítást a játékosok rehabilitációját. Heris, Perovics, Balogh, és Hazard csatlakozásával lehet visszatérni ismét egy attraktívabb játékhoz talán. De emlékszünk az előző szezon hajrájára, ahol bizony velük sem voltunk hatékonyabbak góllövésben. De addig nincs mese, csak egy cél lebeghet mindenki szeme előtt. A szurkolóknak is. Mostantól minden döntetlennek örülni kell, minden győzelmet duplán kell megünnepelni. Benn kell maradni. Ne legyenek illúzióink, ez most az új cél!

Azért nem tudok elmenni a mellett, hogy ha tudták, hogy a levegőben van egy ilyen számunkra kedvezőtlen döntés, hogy lehetett az, hogy ennyire felkészületlenül érte a vezetést. Hogy fordulhatott elő, hogy ennyire kivéreztetett, gyakorlatilag támadók nélküli csapattal kell nekivágnunk a szezonnak? Szinte az egész tavasz arról szólt, hogy nem tudunk gólt lőni, nem tudunk meccset nyerni. Akkor miért gondoltuk, hogy ha elengedjük Lencsét, akkor jobb lesz. Hogy fordulhatott elő, hogy nem volt B terv…..?

Megerősített védelem, Kovács kipróbálása a kapuban, Andrics közelebb játszatása az ellenfél kapujához, és Kálnoki-Kis visszavezénylése a védelem közepébe.

Diarra, Bardhi, Andrics és Lázok. Ők lehetnek akik gólt gólokat lőhetnek. Nagy terhet kell cipelniük.

És mindehhez adva van egy rossz talajú ideiglenes „hazai” pálya, valamint mumusunk a Paks.

A bennmaradáshoz kellenek a szurkolók is, a jelenlétük, a biztatásuk. Ez most egy csapdahelyzet, amiből csak akkor tudunk kikerülni, ha a saját hajunknál fogva rángatjuk ki belőle magunkat.

God save the Újpest! Hajrá Lilák!!