Beharangozók

Idegenben is otthon

4. forduló, ezúttal idegenben is otthon. Albérletünkben fogad bennünket a házigazda, vagyis Vasas-Újpest mérkőzés lesz a Fay utcában. Nagyon érdekes kérdés, hogy eljön-e annyi Újpest drukker a meccsre, mint amikor mi vagyunk a hazaiak, mert akkor a hazaiakkal együtt egész elfogadható meccshangulat kerekedhet és összejöhetünk mintegy 4000-n is. Ez messze nem csúcs a két csapat történetében, de jelenlegi viszonyokat figyelembe véve még fordulócsúcs is lehet.

A Vasas úgy kezdte a bajnokságot, mint az álom és mint a bajnok. 3-ból 3 az eddigi mérlegük, pedig eddigi ellenfeleik mindegyike az első 4-ben végzett a tavalyi pontvadászatban. Az MTK-t és a Videotont semleges, a Debrecent viszont hazai pályán páholták el, vagyis idegenben még nem jártak, bár a sorsolás szerint már kétszer is ellenfelük volt a pályaválasztó.

A mi csapatunk két zakó után a mumus ellen szerzett 3 pontot, ez önbizalmat és hitet kell, hogy adjon játékosnak és szurkolónak egyaránt. A két csapat érdekes meccset produkálhat, mert ellentétes stílusban játszanak. A Vasas gyakran épít a magas embereire ívelt labdákkal a mieink azonban a földön járatott labdákkal próbálnak az ellenfél kapuja elé érni. A múlt héten azonban változás volt tapasztalható a taktikánkban, ugyanis időnként hosszú labdákkal átíveltük a középpályát közvetlenül Lázokhoz. A korábbi Vasas játékos nem is reménytelenül dolgozott a védők között, s reméljük erőnléte tovább fejlődött a héten, mert azzal még volt némi elmaradása. Viszont szerzett 2 gólt, s bár az egyiket nem adták meg, de nagyon motiváltan futballozott.

Mivel a Fay utcában lesz a meccs, érdemes megnézni az időjós honlapokat. A meccs idejére már szép időt mondanak, mégsem lehetünk biztosak abban, hogy tökéletesek lesznek a körülmények, mert hajnaltól délutánig erős zivatarokat mondanak. Figyeljünk, ne essünk abba a hibába, mint a Kispest ellen.

Ha Bardhi játszhat, sokat nőhet Vignjevic mester taktikai repertoárja, főleg ha Angelov is meggyógyul, mert akkor nem Cseke keveredik majd előre Lázok helyére, ha lehozzák. A várható kezdőnk ezek alapján úgy festhet, hogy Balajcza-Mohl-Kecskés-Kálnoki-Nagy-Diarra-Cseke-Windecker-Bardhi-Andric-Lázok.

Andricra ki kell térni néhány szóval, mert nagy akarással, de szintén nagy hibaszázalékkal játszott a Paks ellen. Ettől láthatóan frusztrált is volt, fontos lenne, hogy szerezzen egy gólt, mert őt az lenyugtatja, és ettől látványosabb és hasznosabb lesz a játéka.

Érdekesség, hogy a Vasas védelmének újpesti tengelye van, hiszen Vaskó és Korcsmár alkotja azt. Nagyon gólerős ez a védelem, de ezúttal ezt pozitív értelemben kell nézni, ugyanis az idei bajnokságban a két említett játékos már összesen 3 gólt szerzett, ráadásul mindet fejjel.

Nálunk a szokásos heti felkészülésen túl érdekes és fontos dolgok is történtek. Miután viszonylag szűk a keretünk, ráadásul egyelőre el vagyunk tiltva az átigazolásoktól, így némi meglepetésre bejelentették Novothny szerződtetését, igaz egyelőre a testvércsapatba. Rajta kívül megjelent az edzéseken egy fekete belga center is, aki igazi utódja lehet elődeinek. Mozgásban Ojo-ra, játékfelfogásban Diagne-ra hajaz a srác. Ha a pályán nem is tudnak segíteni, azért a lelkeknek feltétlenül jót tett érkezésük, a csapat is, a szurkolók is látják, érzik, hogy zajlik valami mégis a klubházban is, s azt sugallja, hogy a vezetők egyáltalán nem mondtak le az erősítési lehetőségekről.

A múlt bőven mellettünk szól, reméljük, mi tudjuk elrontani a Vasas szép sorozatát.

Pokoli fontos 3 pontért játszunk holnap, jöjjön mindenki bíztatni a csapatot!