Beharangozók

Legyen 6-ról 9!

Beharangozó 2016/17 Újpest – Gyirmót Fáy utca

 

Két olyan mérkőzés elé nézünk, ahol mi vagyunk az esélyesek. Rögtön itt van nekünk szombaton Gyirmót. Nem oly régen Magyar Kupa mérkőzésen meglehetősen fölényesen jutottunk túl rajtuk, most nehezebb meccs elé nézünk.

Egyrészt ez a gyirmóti csapat igazolt néhány egész jó labdarúgót többek között Csikit, akit mi is többször szerettünk volna megszerezni. De ő túltaktikázta magát fél éves leállást is bevállalva, és most tessék, itt van, gyirmóti színekben kell megmutatni, hogy értékes labdarúgó és jobb csapatot is megérdemel, mint a jelenlegi kenyéradója.

Remélem, nem ellenünk fogja bizonyítani, lesz még erre neki bőven lehetősége…

Hogy nem lesz sétagalopp a Gyirmót elleni meccs sem, azt borítékolhatjuk, mert az ismert okok miatt a tavalyinál gyengébb, bár kétségkívül harcosabb, egységesebb csapattal kell felvennünk a versenyt mindaddig, amíg a sérültek nem kezdenek el lassan visszaszállingózni a csapatunkba, másrészt bízzunk abban, hogy télig a kedvező döntés eredményeképpen legalább csapatnélküli szabadügynök státuszú labdarúgót tudunk igazolni, mert minden csapatrészünkre ráfér az erősítés.  Baloghot mostanra már reméltük, hogy visszatér, de ez tovább húzódik. A héten még mindig egyedül edzett és labdával nem találkozott. Heris, Perovic és Hazard még a láthatáron sincs sajnos.

Szerencsére az utóbbi két győztes meccs eredményeképpen a középmezőnyben vagyunk, de ahhoz, hogy pozíciónkat megerősítsük szükséges, hogy az elkövetkező két meccsen minimum 4 pontot szerezzünk. Akkor 10 ponttal talán nyugodtabban fordulhatunk majd az erősebb ellenfelek elleni első körös hajrára.

Az utóbbi időben magabiztos középső védelmünk egészen biztosan megbomlik, mert Kecskés Ákos úgy tűnik komolyabban megsérült, több hetet vehet igénybe felépülése. Szegény ember és az ág esete…

Itt kérdés, hogy Pávkovicsot fogja-e játszatni a meccsen a középső védő poszton, vagy a jó formában futballozó Mohl Dávid kerül középre és a bal oldali védő poszton fogunk látni új labdarúgót. hajrára. Úgy gondolom a többi poszton csupán akkor lesz változás ha Bardhi tud kezdeni ez esetben Cseke vagy Windecker maradhat ki a kezdőből. Az egyértelmű, hogy Lázoknak és Andricsnak kezdenie kell, mert a gól leginkább bennük van. Nagyon fontos, bár alap, hogy teljes erőbedobással küzdjön a csapat mert csak így érvényesítető a meglévő tudásbeli különbség. Az látszik, hogy a védelem egyszerűbb eszközökkel dolgozik, nem kockáztat, inkább biztosan, mint szépen futballozik, amely teljesen érthető jelen helyzetünkben. Egy várható kezdő:

Balajcza – Nagy T, Pávkovics, Kálnoki-Kis, Mohl – Cseke, Sankovics – Bardhi – Diarra, Andrics – Lázok.

Ha 1-0-ra győzünk az sem baj.

Egy dolog biztos: a közönség átérzi a csapat nehéz helyzetét és értékeli a megalkuvás nélküli küzdelmes játékot, ezért meglehetősen nagy számban támogatják a szurkolók csapatunkat. Szombatra megint várok 3-4000 lelkes újpesti szurkolót. Ha nyerünk, mindenki jól fogja érezni magát és 6-ról 9-re nőhet egységeink száma. Ez pedig jó ok egy izgalmas szombat esti partira.

Hajrá Lilák! Üdvözlet Somának és Donátnak új igazolásainknak, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánok!