Beharangozók

A Derbin soha nincs favorit, de mindig lehet meglepetés!

Ismerős valakinek?

Jó játék, sok futás, sok passz, sok helyzet, megalkuvás nélküli küzdelem, sok labdaszerzés – még sem nyerünk.

Igen ez az Újpest NB1-es labdarúgó csapata.

Mert, hogy ez történt a Haladás ellen is.

És nagyon szeretnénk, ha most kevésbé jó játékkal, esetleg kevesebb helyzettel, de újra nyerjünk meg egy meccset, még ha egy apró pici öngóllal is.

Miért ne tehetnénk ezt meg már most a derbin, idegenben a Fradi ellen?

Láttuk valamennyi ellenfelünket, egy kivételével (Ferencváros) ellenünk is játszani, őket viszont meg tudtuk tekinteni többször is a TV-ben.

Ez alapján határozottan kijelenthetem, hogy nincs nálunk jobban, szervezettebben, látványosabban, harcosabban futballozó csapat ma az Nb1-ben.

Eredményesebben, szerencsésebben futballozó azonban akad néhány.

Írtam, írom és írni is fogom, hogy befejező csatár nélkül csak pontozásra lehet futballozni, gólokra nem.

Nekünk azonban több problémánk is van. Az évekig biztonságot nyújtó kapusunk Balajcza, sajnos gyengélkedik mostanában, ráadásul most még beteg is lett, ha hinni lehet a híreknek.

Banai tudja helyettesíteni, de egyelőre nem jelent még nagyobb biztonságot a csapatnak, mint Szabi.

Aztán ott a védelem, annak is a közepe. Litauszki elment, Heris még sérült, Kálnoki-Kis megsérült, marad a két fiatal Pávkovics és Kecskés.

Itt Vig bele tud nyúlni olyan formán, hogy mivel Böde valószínű nem játszik, kevésbé lesz veszélyes a fejjátéka a Fradinak, bemehet Mohl középre, és Balogh húzódhatna vissza baloldali védő pozícióba.

A védelmet úgyis meg lehetne erősíteni, ha marad a két fiatal középen és Mohl a bal oldalon, de 3 védekező középpályással kezdenénk. Mondjuk Balogh, Cseke, Windecker.

Így létszámfölényben tudnánk lenni a középpályán, jobban tudnánk blokkolni és megakadályozni a védelmünkre való felíveléseket.

Angelovot csereként hoznám, kezdenék Andriccsal és Lázokkal.

Persze kérdés Diarra helyzete. Az elmúlt meccsen indolensen, sok hibával játszott, aktuális lett volna a cseréje korábban is, így viszont végül sérülés miatt kellett lecserélni. A válla sérült meg, egyébként egy erősen 11-es gyanús szituációban. Őrá nagy szükség lenne a Fradi ellen, mert az egy-egy elleni játékban nagyon jó, Bardhival együtt ők tudnak legjobban rágyorsítani az ellenfél védelmére, ami viszont a támadásaink hatékonyságán javítana sokat. Cseke nagyon sokat futott, rengeteg labdát szerzett a Haladás ellen, szokásához híven, vele számolnék okvetlenül, főleg, hogy állítólag Sankovicsnak nehezen gyógyuló lágyéksérülése van.

Na, akkor nézzünk is egy kezdőt:

Egy kockázatkerülő, tutista  felállás:

 Balajcza – Nagy T, Mohl, Kecskés, Balogh – Cseke, Windecker – Bardhi, Diarra, Lázok – Andrics.

 

Egy bevállalósabb formáció:

Banai – Nagy T, Pávkovics, Kecskés, Mohl – Balogh, Cseke, Windecker – Diarra, Bardhi - Lázok   

Jó lenne ponttal vagy pontokkal elmenni az újabb érthetetlen hosszúságú szünetre, hogy aztán Herisszel kiegészülve tudjuk minél több ponttal abszolválni a második kör erre az őszi szezonra kiírt meccseit.

Én nagyon bízom abban, hogy a téli szünetre lesz 25 pontunk és nyugodtan tudunk nekivágni majd a tavasznak.

Az 1000-1200 Újpest drukker megnyeri a hangcsatát, ez nem kérdés.

Reméljük a csapat is a saját meccsét a zöld gyepen.

Ennek a párharcnak a múltja a zöldek mellett szól, elsősorban a háború előtti időknek köszönhetően. A két keret értéke jelentős különbséget mutat, de egyrészt nem a pénz fog pályára lépni, másrészt nem az egész keret kerül gyepre a Groupama Arénában. Így az erőviszonyok egy meccsre bőven kiegyenlíthetődnek, sőt felborulhatnak, ha a feltételek azonosak maradnak...

 

Hajrá Lilák!!