Beharangozók

A mumus ellen kell megtörni a sorozatot!

Beharangozó Pakst – Újpest. „Most vagy soha!!”

 

A Diósgyőr elleni döntetlenünk után valamelyik haverom panaszkodott, hogy nem lehet igaz, hogy mindig akkor találkozunk aktuális ellenfelünkkel amikor az éppen feljövőben van...

„Lásd Diósgyőr, éppen a mi meccsünk előtti fordulóban veri meg a Fehérvárt és tessék, ellenünk is az utolsó vérükig küzdöttek, el is vittek egy pontot...”

Na most kérem szépen ha valaki a magyar első osztályú bajnoksában nincs felszálló ágban az a Paks, sőt úgyis lehetne fogalmazni, hogy mélyrepülésben zuhan a föld irányába...

Utoljára még a Diallo nélküli Mezőkövesdet verték meg, az elmúlt fordulóban a Videotontól szenvedtek 5-1-es vereséget, úgy, hogy 2 játékosukat, -Szabót és Kecskést is kiállították, egyikük sem játszhat ellenünk, ráadásul Haraszti is sérült. Vernes, Szakály D, és Bartha képviselik a minőséget, játékosállományban és játékban sem azzal az erősségü Pakssal találkozunk amely oly sok borsot tört az orrunk alá az elmúlt években. Ráadásul a héten kiestek a Magyar Kupából is, és a bajnokságban is sereghajtók. Azért az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy 2 legutóbbi hazai meccsükön egyaránt döntetlent játszottak. Ha ez a sorozat folytatódna, azzal a miénk is tovább nyúlna, s ennek ugye nem tudnánk teljes szívvel örülni.

Persze mostantól minden meccs élet-halál harc nekik, ezért nekünk is úgy kell kimennünk a pályára, hogy 100%-ot ad mindenki és szokásunknak megfelelően uraljuk majd a meccset. Vészes gólszegénységünk már a múlté, az elmúlt fodulókban annyi gólt lőttünk, mint máskor egy fél szezonban összesen. Csak éppen a probléma az, hogy a védelem is szedi be a gólokat aktívan. Nyilván nem lehet mindent a hátsó alakzatra fogni, a sok bekapott gól azt is jelentheti, hogy a középpályásainknak kevesebb energiája marad a védekezésre, mert talán túlságosan is a támadásokat segítik, és nem tudnak olyan létszámban és hatékonysággal tevékenykedni a kapunk előtt, ahogy ezt megszoktuk tőlük. De ez csak okoskodás, közel sem biztos, hogy ez a valódi ok. Az biztos, hogy a Diósgyőrt is bőven felülmúltuk játékban, de az nem lehet, hogy 4 kapuralövésből négy gólt kapunk.

A kapunkban gondolom Banai kap szerepet, előtte szerintem a Balázs B, Heris, Kecskés, Mohl négyes fog védekezni. Sankovics sérült és Csekéről is hasonlókat hallottam, így az alábbi középpályára tippelek: Windecker, Balogh a támadó középpálya pedig Diarra, Bardhi, Angelov. Elől bizalmat szavaznék Perovicsnak a hétközi kupameccsen nyújtott teljesítménye alapján. A padon pedig: Balajcza, Pávkovics, Nagy T, Andrics, Lázok várnának bevetésre.

Szóval, mikor ha nem most tudnánk megverni mumusunkat, közelebb lökve őket a jövő évi NB2-es tagsághoz.

Ráadásul a sok döntetlennel nem fogunk tudni felzárkózni az élmezőnyhöz. Amelyik csapat ebben a bajnokságban háromszor egymás után nyerni tud, az már szinte garantáltan a dobogón találja magát.

Legyünk mi azok!

A múlt egyébként meglepő módon nem a miénk. A Paks igen gyakran tréfált meg minket, ráadásul újkori legbántóbb vereségünket is nekik „köszönhetjük”. Van miért revánsot venni.

Hajrá Lilák!!