Beharangozók

Otthon, idegenben, vagy mégis otthon, vagy mégse...?

Ha belegondolok, hogy soros ellenfelünk a bajnoki listavezető Vasas, a Kecskemét Nb1-es indulási jogát megvásárolva maradhatott benn az NB1-ben jó pár évvel ezelőtt, akkor akár azt is mondhatnánk, hogy idegenben játszunk, hiszen a Vasas valójában Kecskeméti Vasas.

Ha azt veszem, hogy mi vagyunk a pályaválasztók és minket a három őszi hazai mérkőzésünkre a Hírös város amúgy lila-fehér csapata fogadott be, akkor mégis otthon játszunk.

De ha azt veszem, hogy mindez közel 100 km-re Újpesttől fog megvalósulni néhány száz újpesti drukker előtt akkor azt kell mondanom, hogy ez minden csak nem hazai pálya. De ha továbbra is a Fáy utcában maradtunk volna, az meg inkább a Vasasnak hazai pálya, akkor mégis inkább ez a Kecskemét a hazai pálya...tovább is van, mondjam még??? Nagy-Bandó után szabadon...:)

Ez a szituáció önmagában megérne egy hosszabb gondolatsort, nem is beszélve az UTE kontra Újpest FC országos méretűre dagadt botrányos vita miatt, de most maradjunk a meccsnél. Ott is lehet problémánk bőven.

Szóval maradjunk abban, hogy történelmi meccsre kerül sor Kecskeméten a Vasas ellen. Nem csak a helyszín miatt, hanem az is régen fordult elő korábbi bajnokságokban, hogy a Vasas ellen, mint listavezető ellen kell megküzdenünk. Itt az idő, hogy bebizonyítsuk, hogy cseppet sem vagyunk gyengébb csapat mint a Vasas, legfeljebb pechesebb. Egyrészt csupán négy csapat tudott minket legyőzni idáig, mig Vasast három, köztük azonban éppen mi.

Éppen itt az ideje, hogy megszakítsuk nyeretlenségi sorozatunkat, mikor ha nem Kecskeméten és éppen a Vasas ellen.

Idáig még senki nem tudott játékban felülkerekedni rajtunk, általában nyert meccseket adunk döntetlenre, vagy éppen vereségre. Most jó lenne, ha akár célratörőbb, kevésbé látványos játékkal, de végre behúzzuk a 3 pontot és akkor felzárkóztunk valamelyest az élmezőnyre, és megnyugtató távolságra tudhatjuk magunk mögött a kiseső zónát is.

Ehhez mind elől mind hátul nagyobb koncentrációra lesz szükség. Kecskés sajnos eltiltásra került a Paks ellen történő kiállítása miatt, kiváncsi vagyok, hogy Balogh Bubu lesz-e visszavezényelve bal bekknek és Mohl középhátvédnek, vagy Pávkovicsot teszi be Vig. mester középső védőnek Herris mellé. Kérdés még, hogy Perovics megkapja e az esélyt középcsatárként? Egyéb nagy kérdés nincs, ha csak az nem, hogy „hová tűnt Daemon Hill”, akarom mondani Sankovics.

Banai  a kapuban ez most nem kérdés. A kezdőnk:

Banai –Balázs, Heris, Mohl, Balogh – Cseke, Windecker – Diarra, Bardhi, Andrics – Perovics.

Győzünk és kész. 1-0-ra. De nem tudom ki fogja lőni a gólt és azt sem tudom, hogy hányadik percben. Hiába kérdezitek...

A múlt a Vasas ellen is a miénk. Majdnem kétszer annyi győzelmet arattunk, mint ellenfelünk az egymás elleni bajnoki meccseken, pedig már 172 meccsnél tart a párharc.

Legutóbb is mi nyertünk, pedig akkor is érdekes helyszinen játszottunk idegenben, hiszen a Fay utca volt a mi otthonunk is.

Remélhetőleg azok az Újpest szurkolók, akik a környéken laknak, vagy akik az ország dél-keleti részén élnek, kihasználják a számukra közeli mérkőzés adta lehetőséget, és sokan jönnek el a meccsre, szükség is lesz a támogatásukra, szurkolásukra.

Hajrá Lilák!!