Beharangozók

Újpest-Mezőkövesd: Menekülés a győzelembe!

Elutasították a fellebbezésünket. Pedig álmodozhattunk volna, ugyanúgy mint tavaly télen…Hiszen nagyon kiegyenlített a bajnokság, ha a hátralévő őszi meccseinket példának okáért mindet megnyernénk, egészen biztosan a dobogón végeznénk most ősszel, és az első hely is lőtávolon belülre kerülne.

És ha télen igazolni tudtunk volna, akkor...

Na de, vissza a jelenbe, Újpest  - Mezőkövesd hazai meccs a semleges kecskeméti pályán.

Nem lesz könnyű, sőt ez most elég nehéznek ígérkezik, mert ez a Kövesd már nem az a Kövesd. Ez egy jelentősen megerősített - alapvetően éppen az NB1-ben bizonyított idegenlégiósokkal teletűzdelt, egyáltalán nem olcsó – csapat. Mert ugye Mezőkövesden minden követ (állami lóvét) meg kell mozdítani, hogy a 15.000-es mezővárosnak okvetlenül Nb1-es csapata legyen. Az senkit nem érdekel, hogy ekkora városnál erre semmi szükség és teljességgel értelmetlen. De ez Magyarország…sőt maga Abszurdisztán.

Na de hol is tartottam?  Grgic, Kink, Diallo az ellenfél meghatározó játékosai. Talán mindhárman erősítést jelentenének a mi csapatunknak is. És akkor még a többiekről nem is beszéltünk.

Szóval egyéni képességekben jól állnak, de csapatként nem gondolom, hogy olyan jól muzsikálnának mint mi.

Most, hogy már hét zsinórban megvívott meccsünk van veretlenül, de ebből csupán egy a megnyert, azt kell mondanom, hogy talán túlzottan is biztonságra törekszünk, ami ebben a 3 pontos rendszerben nem túl kifizetődő. 3 győzelemmel és hat vereséggel éppen annyi pontot lehet szerezni, mint 9 döntetlennel. Szóval azt gondolom, hogy kissé változtatni kell a taktikán és némileg nagyobb kockázatot érdemes vállalni a győzelemért. 

A múlt heti Gyirmót elleni játékunk meglehetősen felejthetőnek bizonyult, de a győzelem mindennél fontosabb volt, és most is az eredmény a legfontosabb a mi helyzetünkben. A hátralévő meccseken még mindenhol a meglévő keretek ellen játszunk, de a téli átigazolási szezonban a tabellán mögöttünk lévő csapatokat is megerősíthetik, ami mindenképpen veszélyt jelenthet ránk.

Sajnos Diarra eltiltása miatt nem játszhat, így a legkreatívabb támadó játékosunkat vesztettük el, kíváncsi vagyok, hogy a mester Andricsot vagy Lázokot fogja-e a helyén nevezni.

De van más variáció is, mert be lehetne a csapatba emelni Perovicsot is, és akár Angelovot lehetne a szélre vezényelni, és akkor egy ilyen kezdővel kezdhetnénk:

Banai – Balázs, Heris, Kecskés, Mohl – Cseke, Windecker – Angelov, Balogh, Bardhi – Perovics.

Kispad: Kovács, Pávkovics, Sankovics, Lázok, Andrics, Tóth P, Nagy Gábor, Nagy T.

Egyébként ez 18 mezőnyjátékos, ha ehhez hozzávesszük még a sérült Hazardot és Kálnoki-Kisst, és az eltiltott Diarrát, akkor már egészen megnyugtató keretünk lesz, nem gondolom, hogy kiesési gondjaink lehetnének a tavasszal, sőt még kicsit rotálni is lehetne a játékosokat. A Kövesd ellen háromszor találkoztunk eddig, mindannyiszor győztünk. Ellenük arattuk a közelmúlt legnagyobb gólarányú bajnoki  mérkőzését is 6-1 ide - ne szakítsuk meg most sem ezt a szép sorozatot. Szerencsés esetben győzelmünkkel a negyedik helyre is feljöhetünk. Kívánom ezt a csapatnak és a szurkolóinak!!