Beharangozók

Nagy meccsel kezdődik a tavasz

Kezdődik! Minden szezon kezdetét úgy várjuk, mintha örömforrás lenne a meccsre járás, pedig ezzel ellentétben egyre kevesebben mennek ki. Az idei tavasz talán más lesz egy kicsit, mert…

-        ha minden jól megy, visszatérhetünk otthonunkba, a Szusza Ferenc stadionba. Még leírni is nevetséges, hogy vannak (voltak?) olyan verziók, miszerint nem Újpesten játszott volna a csapat, s ez a kérdés nem alapvetés, hanem zsarolási stratégia része.

-        A korábbiakkal ellentétben a felkészülési időszak eredményei bíztatóak voltak, ráadásul a ZTE elleni kupameccset magabiztosan hozta a csapat, ráadásul idegenben.

Ami miatt kicsit aggódnunk kell, az a csapat vezéregyéniségének, Enis Bardhinak kisebb sérülése. Bardhi Újpesten egy egyenletesen emelkedő fejlődési pályát járt be, mára nem csak a csapatból, hanem gyakorlatilag az egész mezőnyből ki tud emelkedni. Joggal bízhatunk abban, hogy a tavasszal olyan teljesítményt tud produkálni, mely hatással lesz az egész csapatra, és 3-4 helyet emelkedhetünk a zárásra. Bardhi az egerszegi meccsen le kellett, hogy jöjjön a pályáról, de remélhetőleg ez mindössze elővigyázatosság volt a stáb részéről. Gólja élményszámba ment, látszott, hogy jó erőben van és az önbizalma is rendben.

A szombati ellenfél, a jelenkori hatalom egyik kegyelt csapata, a Videoton lesz. Van miért visszavágni, ugyanis a fehérváriak az őszi, Fay utcában rendezett meccsen úgy győztek 4-3-ra, hogy a meccs nagyobb részében mi domináltunk, s a győzelmet jelentő góljukat inkább mi hoztuk nekik össze, mint ők dolgoztak meg érte. Ráadásul egykori játékosunk, Loic Nego szerezte azt, s bár a végén Bardhi (ki más?) bődületes gólt ragasztott szabadrúgásból, sajnos ez kevés volt.

A Videoton a honi viszonylatban bivalyerős játékoskerettel rendelkezik, igaz, bőven van miből kufárkodni. Legnagyobb változás a csapatukban, hogy az egykor újpesti Feczesin Kínába szerződött, helyette érkezett Mirko Maric a Dinamo Zagrebtől.

Nálunk az ismert okok miatt nagy változás nem volt, mindössze Nagy Tibort passzoltuk el Diósgyőrbe. Sok könnyet nem hullattunk érte, reméljük az ifjú Szűcs hozza az elvárt szintet a posztján.

Ha a hírek igaznak bizonyulnak, a vendégszektor csordultig lesz lilákkal, így a támogatás meg kell legyen a lelátóról. Bízhatunk az NB 1 legjobb edzőjének tudásában, valamint az összeszokottságunkban, hisz ismét nem kellett új csapatot építenünk. Reméljük ez most az akarattal együtt erényünk lesz, s akkor acélosabb lesz a csapat, mint az ősszel volt.

Ami a múltat illeti, a Videoton egyike azon kevés csapatoknak, akikkel szemben negatív az örökmérlegünk.

Ha az összeállítást nézzük, nagy kérdés, hogy a kupameccsen kezdő Kovács megkapja-e a bizalmat Vignjevictől a bajnokságban is, vagy újra Balajcza állhat a gólvonalra.

A hátvédsor várhatóan Balázs, Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl összetételben kezd majd, középen a Balogh, Diarra, Bardhi, Sankovic, Hazard, elöl pedig Lázok vagy Perovic kezdhet.

Valószínűleg nagy csata lesz a pályán. Gól biztosan fog születni, és nem lesz unalmas találkozó. A megérzések alapján a legvalószínűbb eredmény az 1 gólos győzelem valamelyik oldalon lehet, de –talán elfogultságból- inkább vendégsiker következhet.