Beharangozók

Győzni kellene, de hogyan?

Visszatérünk a Szuszába, ez tegnap eldőlt. Természetesen örülünk a hírnek, ezért imádkoztunk minden nap, de hogy ezzel az ügy nem zárult le, az biztos. A nyilvánosságra került képek alapján, olyan felháborítóan silány munka készült el a stadionban, hogy garantált a cirkuszt.

Megnyugtató megoldás a kérdésben még csak nem is körvonalazódik, az egyetlen örömteli információ az annyi, hogy a kecskeméti romhalmaz helyett a Megyeri útiban fogjuk játszani a meccseinket.

Hétvégén egyelőre idegenben kell vitézkednünk. Nem nézünk könnyű kirándulás elé, mert vannak bizony nehezítő körülmények bőven. A hatalmas igazságérzettel, de kora miatt sokkal kevesebb bölcsességgel megáldott Diarra kizárta magát erről a meccsről, és lehet, hogy a derbiről is, s a hírek szerint Bardhi sem játszik. Valószínűleg kisebb sérülés állhat a háttérben, mert furcsa lenne, ha pihentetni kellene egy lejátszott meccs után egy játékost ahhoz, top formában maradjon.

Ha innen nézzük, akkor a Haladás megkönnyebbülhet. Nagy kérdés, hogy Kecskés és Heris közül valamelyik (vagy mindkettő?) visszatérhet-e, hisz a héten edzettek, sőt, Ákos játszott az NB3-ban már. Az ő munkájukra nagy szükség lenne, a Videoton ellen nem volt sem összeszokott, sem határozott a védelmünk. A harmadik kérdőjel az, hogy milyen taktikát tud kitalálja Nebojsa úgy, hogy a két kreatív nincs a csapatban, így a masszív Szombathely védelmének feltörésére valószínűleg egyszerűbb eszközöket fogunk majd használni. Ha Kecskés és Heris játszik, akkor a védelem úgy állhat fel, hogy Heris-Kecskés-Kálnoki-Mohl, így Balázs előrébb kerülhet és Hazarddal a gyorsaságukra építve bontogathatja a szélen a hazaiak védelmét. Kylian vidámnak és terhelhetőnek tűnt a héten, ha nem is 90 percet, de játszani fog. Ehhez azonban kell Sankovic és Windecker szűrni és Balogh osztogatni. Bubu így bekerülhet középre, ami neki jobban fekszik, mint a szélen jönni-menni. Elöl Vignjevic választhat Lázok és Perovic között. Ebben a verzióban Andric maradna ki, de őszintén szólva a felcsúti teljesítménye alapján ő most nem fog hiányozni.

A Haladás az első fordulóban a nálunk albérlő Vasassal kellett volna hogy találkozzon, de a Szusza stadion jeges talaja miatt a meccs elmaradt, így nem tudjuk, hogy milyen állapotban vannak. Ez lehet előny számunkra, nincsenek még élesítve, nem tudtak még felpörögni igazán.

Érdekesség, hogy keretükből a télen távozott az a Hegedűs János, aki az őszi meccsen öngóljával megszerezte számunkra a vezetést. Visszatért azonban egy másik öngól „specialista”, egy bizonyos Devecseri, aki a Mezőkövesdnél volt kölcsönben az elmúlt szezonban. Mészöly Géza csapata egyébként éppen a mi hátunk mögött toporog 1 ponttal és 1 meccsel kevesebbel.

Nézegetve a forduló meccseit, egyedül a Vasas-Gyírmót találkozó tűnik lefutottnak, a többi mind legalább 3 esélyes, de a hazai játékvezetők képességeit az utóbbi időben jobban megismerve még akár ezen is tudnak fokozni egyet, szóval ha nyerünk, megint jól jöhetünk ki ebből a körből. Ha nem, akkor marad a topogás. Legnagyobb esélye az 1-1-nek van, de cáfoljanak meg a fiúk és legyen haladás!

A múlt alapján egyértelmű a fölényünk, több meccset nyertünk mint nem, s nagyjából 2x több gólt szereztünk, mint ellenfelünk.