Beharangozók

Kövesdi kérdések

A hétvégi fordulóban az Újpest a Mezőkövesd otthonában lép pályára. Csinált az idén már ilyet csapatunk, akkor az éppen edzőváltáson átesett Diósgyőrt szoptuk támasztottuk fel.

Ezúttal a Mezőkövesd lesz a hazai csapat, ez több jóval kecsegtet bennünket, mint a DVTK elleni meccs. Mindez annak ellenére is igaz, hogy a miskolci egylet a kieső helyen tanyázik, a matyóföldiek pedig éppen mögöttünk táboroznak. Szombati ellenfelünk bajnoki mérkőzésen még nem tudott fölénk kerekedni, és nagyon remélhetőleg ez nem is fog változni a hétvégén.

Van azonban figyelmeztető jel is. A Mezőkövesd az elmúlt két meccsén nem kapott ki és legyőzte a Debrecent, majd döntetlent játszott a felcsúti pályán a bajnoki címre sokak által legesélyesebb Videotonnal.

Az Újpest a legutóbbi 4 meccséből kétszer győzött, kétszer döntetlent játszott. Mindkét siker a Vasas ellen született, mindkettő egy gól különbséggel.

Ezzel együtt csapatunk nem számít egyértelmű favoritnak. A legutóbbi fordulóban a már-már megpecsételődött sorsú Gyirmóttal gyűlt meg a bajunk, pedig a meccs képe és a helyzetek alapján több góllal kellett volna győznünk. Vignjevic mester gyakran panaszkodik arról, hogy nincs igazi befejező játékosa, s ebben van is igazság. Az azonban kevéssé érthető, hogy néhány méterről valaki miért nem tud tiszta helyzetből gólt szerezni, mert ott nem csatárerényekre van szükség, hanem egy egyszerű passzt kell megcsinálni. Aki azt nem tudja végrehajtani, az még hátvédnek sem igazán alkalmas. Reméljük, hogy nem erről van szó, hanem mindössze koncentrációs esetleg mentális problémáról.

A kezdőcsapatban a legnagyobb kérdőjel a hálóőré. Balajcza bizonytalankodása után Kovács Zoltán lett a kapus, de megsérült, így Banai ölébe hullott a lehetőség. Az első meccsén, a Vasas ellen meg is hálálta a váratlanul jött bizalmat, de a Gyirmót ellen már neki is akadtak gondjai.

A többi poszton sok újdonság nem várható, a légiós szabályt szem előtt tartva fogja csapatunkat pályára küldeni a mester. Ha tippelni kellene, a legnagyobb tétet a döntetlenre adná a fogadó. Helyzetünk olyan, hogy még mindig nem lehet eldönteni, hogy előre vagy hátra kell-e nézelődnünk. Egy győzelem végleg eltüntetné a kiesés rémét, ráadásul nagy motivációt adhatna a további küzdelmekhez egy dobogó közeli, FTC-t magunk mögé utasító lehetőség.