Beharangozók

Induljon a "csúcstámadás"!

Következik az MTK abban a Szusza Ferenc stadionban, ahol néhány hónapja még hatalmas munkálatok folytak, majd minap kiderült, hogy nem felel meg a jövő évi licence követelményeknek.

Ezen tényeknek fényében szinte nem is fontos az MTK elleni meccs.

Persze ez nem igaz, ugyanis holnap egy győzelemmel meg lehetne indítani a „csúcstámadást”, ami a mi esetünkben azt jelenti, hogy elérhetjük a 4. helyet egy jó szériával. Előttünk „tornyosul” az a Haladás, akinek a múlt heti, debreceni produkciója alapján nincsenek hatalmas ambíciói ebben a bajnokságban. A pontszám azonos, így előrébb léphetnénk egy helyet, ha be tudjuk zsebelni a 3 pontot. Az MTK bizonyára nem fogja olcsón adni a bőrét, mert igencsak nehéz helyzetben vannak. Az eddigi 28 meccsen szerzett 32 pont jelenleg ugyan nem jelent kieső pozíciót, de mögöttük az a Diósgyőr helyezkedik, akik folyamatosan „lopják” a távolságot velük szemben. Ezért az MTK-nak minden meccs élet-halál küzdelem lesz, s minden pont egy pici szalmaszálat jelenthet.

Sem a játékunkban, sem az összeállításunkban nem várható nagy változás az eddigiekhez képest. Szinte bizonyos, hogy Banai áll a kapuba, az egyetlen kérdőjel az, hogy melyik. Az, amelyik a Vasas ellen állt a gólvonalon, vagy az, amelyik a Gyirmót ellen. Ha az első, akkor nem kell aggódnunk…

Hátul a Heris, Kecskés, Kálnoki, Mohl négyes szerepelhet, de a középpálya összeállítása már érdekesebb. Az MTK kupacsapat volt, így lehetősége van vezetőedzőnknek arra, hogy ezúttal 5 légióst szerepeltessen. Ezért szabadabban tud válogatni Diarra, Bardhi, Sankovic, Perovic és Andric közül, mert így csak egyiküknek kell kimaradnia. Apropó Diarra. Remélhetőleg a szezon hátralévő meccsein nem kényszerít ki a sporik zsebéből piros lapot, mert az azt jelentené, hogy idén már nem fog hiányozni egyik legimprovizatívabb játékosunk. Elöl –az elmúlt meccsek meglepetései szerint- kezdhet bárki, és ez nem is elvetemült ötlet, hisz 2 legutóbbi győztes meccsünkön is gólszerző volt a kijelölt center.

A fordulónak további érdekességei, hogy megpecsételődhet a Gyirmót sorsa, ha a Kispest valóban komolyan gondolja az aranyat. Ha a Videoton állni akarja a versenyt, akkor a Loki is nehéz helyzetbe kerülhet (s még nem is említettük, hogy jövő héten velünk játszanak). A Vasas is bonyolíthat a hátsó régió ügyein, ha nyerni tud Mezőkövesden a DVTK ellen. Reménykedünk, hogy győzni tudunk, mert akkor azért szurkolhatunk, hogy a Mezőkövesd egy földöntúli bravúrral a 4. helyezett FTC mellé röpíthet bennünket. A szombat egyetlen „tét nélküli” mérkőzése a Haladás-Paks találkozó, nekünk talán egy döntetlen lenne a legjobb.

Visszatérve az MTK elleni meccsre, a múlt eléggé kiegyenlített, de némileg felénk billen a mérleg nyelve, ha az egymás elleni eredményeket nézzük.

Hajrá Lilák mindörökké!!!