Beharangozók

Harcolni kell!

Rohanó világunk rövid idő alatt képes hatalmas változásokra.

Néhány éve a Debrecen és az Újpest a bajnoki címért küzdött egymással, ráadásul nem is egyszer.

Olyan találkozókat játszottunk ellenük, melyek rendszerint kiérdemelték a rangadó jelzőt és bizony időnként elgurult néhány gyógyszer is…

Szombaton gyakorlatilag kiesési rangadó lesz a Nagyerdei stadionban.

A tét –bár mi lényegesen jobb helyzetben vagyunk, mint a házigazdák,- mindkét csapat számára óriási.

Ezen a meccsen elvileg még nem dől el semmi, de azért eléggé le is egyszerűsödhet a képlet.

A Lokinak gyilkos sorsolása van, utánunk játszanak a Kispesttel, az FTC-vel és a bajban lévő, de feltámadt Diósgyőrrel. Számukra az Újpest elleni meccs egy utolsó szalmaszállal ér fel, mert a jelenlegi papírformák nem kecsegtetnek sok jóval számukra később.

Pillanatnyilag kieső helyen állnak, tehát minden vetélytársukkal szemben több pontot kellene szerezniük, hogy megelőzzék azt. Mondanánk, hogy a debreceni foci többet érdemel, mint egy kiesést, de ha a történelem ismétli önmagát, akkor egy vonal alatti végeredmény nem feltétlenül jelent automatikus másodosztályt…

Sokat azért nem kell gonoszkodni most velük, mert mi sem vagyunk éppen matyó hímzés jelenleg.

Ha a Nagyerdőben kikapunk, hasonló helyzetbe kerülhetünk, mint ők. A mi hátralévő meccseink ugyanis Haladás, Videoton, FTC. Ezek közül a Hali és a Vidi ellen otthon játszunk majd, ott ahol egyrészt nem tudjuk meddig maradunk, másrészt részünkre el van átkozva, hisz még mindig nem nyertünk a Szuszában idén bajnoki meccset. Pontjaink zömét idegenben szereztük. Ezt tekinthetjük jó előjelnek a DVSC elleni meccs előtt, ráadásul a Lokinak nem mi vagyunk a „minden idők legkedvencebb ellenfele”.

Ha netán vesztünk, akkor számunkra a következő forduló meccse válik azzá, ami a holnapi a Lokinak. A Haladást mindenképp le kell majd gyűrnünk ahhoz, hogy ne legyen pánik, mert a bajnoki címre hajtó fehérváriak ellen nem mi leszünk a favoritok, s ha az utolsó meccsre úgy kanyarodunk rá, hogy pont vagy győzelmi kényszerben leszünk a Groupamában, hát akkor az Isten mentsen meg bennünket.

A zöldek tort akarnak ülni majd felettünk, számukra 2 bajnoki arannyal érne fel, ha ők taszíthatnának bennünket a másodosztályba.

Egyelőre azonban a Debrecenre kell gondolni. Hogy milyen összeállításban vehetjük fel velük a küzdelmet, az nagyjából adott. A Loki kupacsapat volt, így ellenük 5 légiós nyomulhat. Banai áll majd a vonalon, hátul a Szűcs, Heris, Kecskés, Mohl négyes kezdhet. Kálnoki az MTK elleni gyatra néhány perces beugrója miatt gondolkodhat pihenhet kicsit. Középen Bardhi, Cseke, Diarra, Balogh, Andric, elől pedig Balázs Benji indulhat harcba.

A hazaiak nagy hangulatot akarnak teremteni, reméljük lesz hozzá néhány hangos szavunk a pályán és a lelátón is…