Beharangozók

Mindig a derbyn kell a legjobbat futni...

Az utolsó forduló jön, és 1 hete mindenki fellélegzett. Mások fogják megvívni az élet/halál csatákat, nekünk „mindössze” egy szimpla derby jutott erre a hétvégére. Furcsa helyzet ez számunkra, hisz nem a mi meccsünk lesz a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a párosítás ellenére.

Ha ezt a találkozót akár csak egy fordulóval korábban rendezik, egészen biztos, hogy mindenki erről beszélne, de ezúttal az „aranycsata” elhomályosítja a derby fényét.

Nagy kérdés, hogy melyik csapat, milyen lelkiállapotban fut ki a pályára. A zöldek nem lehetnek túl feldobott állapotban, hiszen a töménytelen állami apanázs ellenére hozzá sem tudtak szagolni a bajnoki címhez. Az elmúlt két fordulóban szépen „szórták” a fontos pontokat, legutóbb a Videotontól szenvedtek vaskos vereséget. Edzőjük elég gyakran fogalmaz meg játékosaival szemben furcsa kritikát, ráadásul a kiszivárgott hírek szerint a csapategység sincs rendben az Üllői úton.

Apropó, Doll. A zöldek háza táján gyakran fogalmaznak meg életvitellel kapcsolatos észrevételeket az edzővel szemben, de sokak (köztük játékosai) elég mérsékelt örömére a vezetőség a minap biztosította határtalan bizalmáról a trénert. Ez egyértelműen azt jelentheti, hogy búcsúhangulatban és visszafogott harcikedvvel készülnek néhányan a hazaiak öltözőjében.

Az nem állítható, hogy a Szusza Ferenc stadionban csupa mosoly lenne az élet, de a múlt héten aratott győzelem a Haladás ellen végleg kisimította a mélyülő ráncokat, így felszabadultan léphet pályára csapatunk. A helyezések és a költségvetések a hazaiak esélyeit növelik, de a pillanatnyi forma alapján nincs félnivalónk, még úgy sem, hogy az Újpest sem félelmetes az elmúlt időszakban.

Sok szó esik a hazai pálya előnyéről, de ez elmúlt derbyken beigazolódott, ez itt nem számít semmit sem. Az legutóbbi idegenbeli bajnokikon az alábbi eredmények születtek a mi szempontunkból:

1-0, 2-2, 3-3 és egytől egyig minden meccsen mi álltunk közelebb a sikerhez (már ha nem győztünk).

Számunkra ez a találkozó nem szombaton kezdődik, hanem azon a bizonyos hazai, Videoton elleni bajnoki 28. percében indult, amikor a legutóbbi derbyn gólszerző Diarrát igen szigorúan kiküldték. Az események 5 meccses eltiltásig fajultak, így irányítónk nem léphet majd pályára. Ez egyértelmű hátrány lesz számunkra, bár ha azt vesszük, így legalább nincs újabb kiállítással fenyegetve forrófejű játékosunk.  

Nagy kérdés, hogy milyen pszichével indulnak harcba azon játékosaink, akik utoljára húzhatják fel a lila-fehér mezt magukra. Balajcza bizonyára emocionális hangulatban lesz, ez akár ihletett lelkiállapotot is hozhat számára. Bár semmi biztosat nem tud senki, de erős a gyanú, hogy házi gólkirályunk, Enis Bardhi is távozik a nyáron. Ő vérprofi mentalitású, biztosra vehető, hogy a maximumon fog pörögni. A többiek erős kérdőjelek, ám az FTC sem áll jobban ebben a tekintetben, sőt…

A zöldeknek hátravan még egy kupadöntő a Vasas ellen szerdán, nekik nem a holnapi a nagy meccs, elképzelhető, hogy néhány játékost pihentetnek is a fináléra, mert ha meg akarják menteni a szezonjukat, akkor a kupát meg kell nyerniük. Ez akár a mi malmunkra hajthatja a vizet, így végül megállapítható, ez a derby is abszolút 3 esélyes. Győzelmünk és más meccsek kedvező alaklulása esetén az 5. helyen is zárhatunk, ehhez a Paks veresége és a Haladás botlása kellene. Az előbbi eléggé sanszos, ők azt az MTK-t fogadják, amelynek a győzelem kell a biztos bennmaradáshoz, s amely igen nyugodtan őrizte a 0-0-t a másik kiesőjelölt DVTK ellen a múlt héten.

A hírek szerint szépen duzzad a lila tábor a jegyeladási adatok alapján, remélhetőleg frenetikus bíztatásban részesülnek a mieink és végül mindenki boldogan zárhatja le ezt a viharos bajnoki esztendőt.

Hajrá Lilák mindörökké!!!