Beharangozók

Egy dolog van, mi állandó...

...a változás!

Nos, Itt az ideje a változásnak! Na nem ám a címerre gondolok, az kérem tessék békén hagyni! Ha persze a csillagok száma gyarapszik, az egy más kérdés! Ezen viszont végre el kell kezdeni a munkálkodást!

Ennek első lépcsőfoka a Paks elleni győzelem, most csak ezt kell meglépni, és aztán mindig csak a következő lépcsőfokot. Menjünk csak sorban , nézzük min kell változtatni, és min nem;

2010-ig visszatekintve 9 vereség, 3 győzelem, 8 döntetlen a mérlegünk a paksiakkal szemben - itt sürgős változás kell!!! Ebben az adatsorban ugyanis csak 3 (!!!), még éppen elfogadható eredmény van...

Az előző bajnokságban kétszer 1:1-es döntetlen született, míg egy alkalommal egyetlen gólocskával nyertünk - kétségtelen, hogy jobb a mérleg, mint az utóbbi 7 év összességében, de... - itt sürgős változás kel!!! 

Az még csak OK, hogy a megszerezhető 9 pontból csak kettőt kasszírozott az ellenfél, az viszont már nem, hogy mi is csak ötöt... Na jó, tavasszal - amennyiben mind a 11 ellenféllel szemben megcsináljuk az 5 pontot - a harmadik helyen zárunk, és most aggódhatnánk a nemzetközi szereplés miatt. Na nem egy veszélyes dolog az ilyesmi, ezt a fajta aggodalmat kívánom minden ÚJPEST szurkolónak! Ebben is sürgős változás kell tehát...

Még egy - kifejezetten a meccsre érvényes - ügyben kell változás; csapatunk játékosa nyilatkozatában kifejtette, hogy a szombati ellenfél maga a mumus... Na sürgősen felejtsük ezt el, mert a mumus (a gyerekek kb. 5 éves korukban már tudják...) csak fejben létezik, az pedig maga a félelem. Egy ÚJPEST játékos márpedig semmitől/senkitől nem félhet!

Még két gondolat a változásról;

- Keretünk drámaian változott, eddig 12 új csapattag érkezett, majdnem ennyien távoztak is, a kérdés most az - amin sok vita volt már eddig, de most majd láthatjuk is -, hogy ezzel a minőség hogyan változott?

- Az ellenfél évek óta építgeti csapatát, nagy változások most sem voltak, edzőjük évek óta azt a nézhetetlen izét mátszatja csapatával, ami ma már csak az nb1-ben elég a középszerhez. Kérdés, hogy neküknk végre sikerül kikerülni ebből a kategóriából, vagy sem?

A magam részéről a változásban inkább lehetőséget látok, általában pozitívan élem meg, nem valami végét, hanem inkább egy más dolog kezdetét látom benne. Igaz ez a csapatra; a friss impulzusok, a sokfelől érkező játékosok pozitív egymásra-hatása, Vignjevic edző "kiújult" lelkesedése meghozza végre a magyar focidagonyában fürdőző ellenfél feletti győzelmet!

Szombat, 18:00 órától tehát induljon a henger, dübörögjön a Haaaaaaaaajrá Lilák! Mindenkinek ott a helye Pakson, már csak azért is, mert van amin nem változtatunk:

Ide be kellene tenni a címert, akár az 1930-asat.

Csapatunkat biztassuk, a bűnösök ellen tiltakozzunk!

HAJRÁ LILÁK!!!