Értékelés

Pécs értékelés

Nyerni kell! – ez volt a jelszó a meccs előtt, de hamar porrá őröltük saját tervünket.

A meccs előtt furcsa érzés volt az A-n közlekedni, kb ilyen népsűrűséget kellene produkálni minden meccsen, persze úgy, hogy a többi lelátórészen is vannak szurkolók.

Még el sem kezdődött a meccs, már gyülekeztek a ráncok az újpesti homlokokon, Suljicnak ugyanis nem voltak rendben a papírjai, ilyen amatőrséget a kiskunhalasi kispályás bajnokságban is csak fejvesztés, vagy az azt kiváltó 2 hordó sör bünti mellett lehet elkövetni.

Ahogy elindult a labda, feltűnő volt, hogy a Pécsnek esze ágában sincs focizni, egy dologért jöttek, valamilyen antifocival szerezzenek minél több pontot. Vaszke hamar segített rajtuk, a 10 perc végén elbotladozott egy labdán, a mecsekiek végigvittek egy kontrát, s be is fejezték azt eredményesen.

Gyömöszöltük őket becsülettel, volt is 1-2 helyzetecskénk, de azt állítani, hogy a háló törte volna a hátukat, nettó füllentés lenne. Fábián sporttárs következetlen ítéletei borzolgatták a kedélyeket, ami itt sárga volt, az a másik oldalon nem, de ekkor nem gondoltuk, hogy ennek még nagy jelentősége lehet. A szünet előtt kezdett terjengeni a levegőben egy furcsa érzés. Egyrészt fenyegető figurák kezdték fürkészni a VIP páholyt, másrészt oly szokatlanul közel volt a pálya, hogy a szokottnál is erősebben lehetett érezni a fű illatát.

A fordulás utáni játékról túl sokat nem érdemes beszélni. Gyürkőztünk, de ha őszinték akarunk lenni, egy pillanatig sem érezhettük, hogy gól lógna a levegőben. Reménykedtünk valami váratlan eseményben, mely sajnos meg is érkezett. A játékvezető továbbra is hozott érdekes döntéseket, Nagy Gábor kiállítása is olyan esemény, mely a lelátóról nézve túlzónak tűnt. Nem adtuk fel, de a Pécs innentől kezdve szinte nyeregben volt. A végén még Heris-t is kiküldték, valamint kaptunk egy bődületes dugót, de hogy hol és mikor ment be, még nem tisztázott. Az biztos, olyan látvány volt, ami feltétlen gólt érdemelt.

Az utolsó események azonban már nem sokakat érdekelt. Az ultrák egy része ugyanis saját ígéretüket megszegve olyan rigmusokkal kiabálta tele a stadiont, amely minden bizonnyal súlyos büntetést von maga után és az a helyzet, hogy az elkeseredett nézők szimpla dühtől indíttatva átvették a skandálást. Az szinte csak hab a tortán, hogy jó néhányan a tulajdonos felé vették az irányt, fenyegető, megalázó és számon kérő stílusban.  Most természetesen sokan érzik jogosnak a történteket, mondván minden sérelem, amely csapatunkat éri, az teljesen személyes és saját ügy.

Nem ezen a helyen kívánok erről beszélni, ám egyre kevésbé hallgatható el az, hogy az Újpest FC egy sportegyesület, melynek sportszakmai céljai vannak. Olyan emberek kell, hogy a döntéseket hozzák, akiknek arra jogosítványuk van. A szerepcsere súlyos válsághoz vezet.

Nehéz nem észrevenni, hogy a botrány kezdetekor a környéken igen korlátozott létszámban voltak jelen a közömbös rendezők, ám a jégcsarnoknál és a beléptető kapuknál kupacokban beszélgettek. Az elmúlt időszak történési alapján furcsa, hogy nem számítottak eseményre.

Ez az egész nap olyan amatőrre sikerült.

Címkék: ,