Értékelés

Győzelem Angyalföldön!

Kifejezetten rossz előjelekkel mentünk a Vasashoz.

Tegnap kidőlt Litauszki, a védelem teljesen fel lett forgatva. Mohl ment hátra középre, Nagy G jobbra, szóval olyan összetételben kezdtünk, mint még soha. Aztán tovább sűrűsödtek a gondok, a 8. percben Filkor egy ártalmatlan helyzetben a földre zuhant és nem is tudta folytatni.

A Vasas kezdte jobban a meccset, Lázok okozott néhány meleg pillanatot számunkra, Forró Gyuszi néha bajban volt, de hamar kiegyenlítettük a mezőnyfölényt, volt helyzet mindkét oldalon.

Sallói megszerezte élete első NB 1.-es gólját, de a kamerák olyan szögben voltak, hogy nem lehetett megállapítani egyik képről sem, hogy mit látott Vad II. Aztán kisvártatva Mohl fejelt be egy nagyszerű Balogh beadást, majd Szabi védett hatalmasat. Remek volt a meccs, s mondhatjuk ezt annak ellenére is, hogy a Vasas egyik legjobbja, Remili kiegyenlített. Ez a tőlünk kiutált srác, szinte minden héten az angyalföldiek legjobbja. Forró is kidőlt, újra át kellett szervezni a csapat védelmét, Bubu hátrament. Annyira összeszokatlan volt a hátsó alakzat, hogy támadásra voltunk kárhoztatva. Jókor jött a szünet, volt alkalom kicsit összerázni a csapatot.

Szünet után Suljic varázsolt néhány csel után egy csodaszép gólpasszt Sallóinak, aki ezúttal már valóban bevarrta első gólját. Gyönyörű akció, profi befejezés volt.

Néhány perc múlva ismét Suljic kevergetett és adott labdát Sankovicnak, akinek lövése egy védőn megpattanva jutott a hálóba. Kifejezetten irányítottuk a játékot, és többször is alkalmunk nyílt bebiztosítani a győzelmet, de nem sikerült újfent betalálni, így azért kellett izgulnunk. Aztán úgy tűnt, eldől a meccs, mert a szintén hasznosan, ügyesen játszó Hazard lépett ki középen néhány szép csel után, de egy szerb torony felöklelte, így a kiállítás sorsára jutott (a védő).

A meccs attól maradt jó, hogy a hazaiak tovább próbálkoztak, s bizony közel kerültek az egyenlítéshez. Vad II ítéletének jogosságát megint nem tudta megerősíteni egyetlen kamera sem, de Lázok pokoli rosszul lőtte a büntetőt. Hozzá kell tenni, már nem az első eset, hogy Szabi olyan lélektani csatát nyer meg, ahol többszörösen hátrányos helyzetből indul. Tizenegyes ölő híre miatt azonban az ellenfelek igyekeznek magasan és pontosan a léc mellé helyezni a lövést és ez a meccsek vége felé már nem egyszerű koncentrációs feladat. Így végleg hátradőlhettünk, s bár a Vasas továbbra is próbálkozott, végül már nem változott az eredmény.

Maximális dicséret illeti mindkét csapatot. A Vasast azért, mert újonc létére sem áll be védekező antifutballt játszani, hanem határozott elképzeléssel próbálnak támadni. Van spiritusz a csapatukban, ha a szerencse megfogja a kezüket, sok csapat orra alá fogják még tördelni a borsot.

A mieinket a 3 pont megszerzésén túl azért is kell dicsérni, mert a felforgatott csapat rendkívül profin hozta ezt a meccset. Szabi bravúrokat mutatott be, Mohlt nem csak gólja, hanem precíz védőjátéka miatt is ki kell emelni. Balogh 2 poszton is megfordult, elöl gólpassz, hátul zéró hiba a mérlege. Hazard csinált néhány olyan dolgot, ami igen reménykeltő, Suljic pedig a második félidőben látványosan és ezúttal nagyon hasznosan is játszott. A kis Sallóit 2 gólja, és egy gyönyörű fejese miatt is muszáj kiemelni, de ezúttal tényleg mindenki kitett magáért. Két meccsen vagyunk túl és megállapítható ismét, a foci akkor szórakoztató, ha a résztvevők szeretik ezt a játékot.

Akkor viszont nagyon.

 

Érdemes lesz az ősszel meccsre járni!

Címkék: ,