Értékelés

Szinte sima győzelem a Kispest ellen

Ha azt mondjuk, hogy gyéren szállingózott a közönség az Újpest-Kispest mérkőzésre, akkor igen óvatosan fogalmazunk.

Bár sokan leírták már, de nem lehet elégszer, ezt nem lehet a TV közvetítések kényszerével magyarázni. Aki ugyanis nem tud kimenni a meccsre munkaidőben, az a készülék elé sem tud leülni, hisz dolgozik.

 

1131 néző foglalt helyet a lelátókon, ebből kb 150 kispesti. Bármilyen fájó volt, eleinte az ő hangjuk dominált a stadionban. Végre olyan talajon játszhatott csapatunk, amely méltó egy labdarúgó mérkőzés lebonyolításához, a biliárdasztal minőségű gyepen remélhettük, hogy érvényesülhet a passzolgatós játékunk.

Lencse nagy helyzetével indult a meccs, de kisodródva már nem kanyarította kapura a labdát, mire visszafordult, addigra már az egész Kispest visszazúdult a saját kapujába, így odalett a helyzet.

Sokáig főleg a napsütést élvezhettük csak, az finom meleg volt, a játék langyos. A 17 percben a Honvéd helyzetecskébe került, de odalett, majd egy jobboldali szabadrúgás okozott riadalmat, de Szabi jól védett. Diarra-nak volt néhány szédületes megmozdulása, élmény ezt a fiatal srácot nézni. Reméljük, fejlődhet még nálunk néhány esztendőt, az egész magyar mezőny egyik, ha nem a leglátványosabban futballozó játékosa, aki még csak 6 találkozón szerepelhetett.

Az első félidő túlnyomó részében egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A Honvéd hozta a védekezős, mi pedig a támadgatós játékot, de sokáig nem tudtak zöld ágra vergődni egymással a csapatok. A félidő vége előtt Andric kapott egy nagyszerű labdát, de a Kispest kapusa jó ütemben mentett. A labda a 16-oson belülre érkező Lencse elé került, akit az egyik kispesti védő elkaszált. Már fel sem megy az ember vérnyomása, ha nem kapunk meg egy jogos büntetőt, bebizonyosodott, hogy a legszarabb szarhoz is hozzá lehet szokni. Kassai nagy érdeme, hogy ő legalább nem adott sárgát csatárunknak szinészkedésért, nyilván ezért is ő a jelenlegi legjobb hazai sípmester…

Aztán némiképp váratlanul, de rendkívül örömteli módon gólt szereztünk, mégpedig az egyik legfontosabb lélektani pillanatban. A szünet előtti utolsó másodpercekben Lencse erőszakosan megforgatta védőjét, középre küldte a labdát, ahol Balogh érkezett és a léc alá lőtt. Már a gólörömre sem nagyon maradt idő, Kassai lefújta az első játékrészt.

A második 45 perc jóval mozgalmasabbra sikeredett. Középpályánk uralta a mezőnyt, s bár a Honvéd kissé fellángolt, de komoly helyzete nem volt. 10 perc után le is lankadtak, mint az a bizonyos répa az aranylakodalomban. A 63. percben Bardhi és Mohl passzolgattak szépen, majd macedón középpályásunk egy csel után bezúdította a labdát a bal alsóba, ezzel leoldott egy béklyót a csapatról. Elkezdtünk szépen és látványosan játszani, felduzzadhatott volna a különbség nagyobbra is az eredményjelzőn, de helyzeteinkkel nem tudtunk élni, így maradt a 2-0. Ezzel a győzelemmel elmondhatjuk, hogy a Honvéd elleni meccsek több mint felét megnyertük, hisz 201 találkozón 101-szer nyertünk.

Érdekes lesz a keddre várható FB-i ülés. A sokszor joggal, de időnként túl szigorúan büntetett Újpest szurkolói ezúttal szerény ipari tanulók voltak kispesti kollégáikkal szemben a válogatott trágárságok előadásának versenyszámában, kíváncsiak vagyunk, hogy ez tükröződik-e majd a fizetendő összegek mértékében.

Szombaton a Felcsút ellen folytathatjuk a harcot az ezüstért, reméljük masszívabb létszámú szurkolósereg előtt, hisz ezúttal valóban

Amiről még érdemes szót ejteni, az Kecskés nagyon érett játéka Litauszki mellett. Szombaton bizonyára ismét pályán lesz, mert Lita összegyűjtötte 5. sárgáját, így Kálnoki visszakerülhet a kezdőbe.