Értékelés

Minimál foci, zéró eredmény

A Lokival jó meccseket szoktunk játszani, reménykedtünk hát ismét ebben.

A tábor hamar letudta a már szinte kötelező csekkigénylő dalokat, ez már nyilván nem véletlen, hisz tudják, hogy ártanak vele, mégis nyomják rendületlenül. A minap azt mondta valaki, hogy addig megy a cirkusz, ameddig amnesztiát nem kapnak azok, akiket a cirkuszok miatt kitiltottak a meccseinkről.

Sérülések miatt gyakorlatilag a csapat lelke, szíve és motorja, vagyis a Bardhi, Balogh páros hiányzott és Diarra is a padon kezdett.

 

A kezdés után nem tudjuk ki ragadta magához a kezdeményezést mert sokáig nem történt semmi, majd egy Andric lövéske pötyögött el a kapuig, senkinek nem ment fel a vérnyomása.

Ha Vad II kicsit szigorúbb, Máté 20 perc után be kellett volna, hogy kutyagoljon az öltözőbe, de az első esetet megúszta sárga nélkül. A Loki hamar cserélt kettőt sérülések miatt, de ettől sem lett jobb a játék. A két csapat inkább vergődött a pályán, mint játszott, nálunk annyiban magyarázható ez, hogy tényleg sok a maródi, s ők a fazonszabászok, emiatt Vignjevic már a kupadöntőre tervezi a játékot. Sokkal egyszerűbb focit akartunk megvalósítani, mint eddig, és volt is egy szép támadásunk fél óra után, amikor Andric indította a nem túl fürge Filkort, aki remekül beadta a labdát jobbról és az érkező Hazard egy véső szorításában a bal kapufa mellé pofozta azt. Sajnos kívülről.

Kb ennyi feljegyezhető esemény volt a szünetig. A 2. játékrészben a Loki egyszer 15 percig tudta uralni a meccset, nekünk pedig egy 10 perces jó szériánk volt. Ekkor már Diarra is a pályán volt, ezzel meg is élénkült a támadójátékunk. Kabát szintén csereként jött be és ziccerbe került, de elkapkodta azt. A végén Tisza egy szabadrúgást úgy küldött a kapu előterébe, hogy Balajcza nem tudta mi tévő legyen, végül úgy döntött, hogy elvetődik, így a labda át tudott pattanni felette a léc alá.

Ezzel a furcsa gólocskával győzött a Debrecen, mert bennünk nem volt annyi erő, hogy veszélyeztessük a kaput.

Csapatunk meg sem próbálta a hiányzók nélkül korábbi játékát hozni, védekezgetésből kontrázgatni próbálgatott, de ez csak mérsékelten mehetett, mert a Loki sem esett nekünk.

Reméljük, hogy a csapat az erőt gyűjti a kupadöntőhöz, mert hogy önbizalmat nem, az biztos. Sajnos.

Persze minden meccs más, de jobb hangulatban indulnánk a groupamába május 7.-én, ha időközben legalább 6 pontot összegyűjtenénk. A legjobb lenne, ha jövő héten mindjárt hármat.