Értékelés

Szenvedős 1 pont

4 győzelem után bizakodtunk abban, hogy a rosszul induló MTK ellen sikerül tovább gyarapítani győzelmeink számát. Sokan gondolták ezt így, egyre izmosabb létszám előtt játssza meccseit az Újpest.

A tábornak kijelölt szektor gyakorlatilag tele volt, a fedett oldalon is erősebb létszám volt, mint szokott. A vendégoldal azonban rendkívül soványra sikeredett, mindössze 120 nézőjük volt.

Kitérő 1.

Az MTK valóban nézőket vonzott erre a meccsre. Egyszer "harsant" fel a csatakiálltásuk, kb 10 másodpercig tartott. Nem sajnáljuk tőlük a stadiont, de kinek készül az?

A meccs úgy kezdődött, hogy nem történt semmi. Próbálkozgattunk hol az egyik, hol a másik oldalon, de a vendégek lezártak minden területet, nem jutottunk a kapujuk közelébe. Ők egy-egy kontra sikerében bíztak, valamint Torghelle erőszakosságában. Vele Kálnoki Kis vállalta a harcot, az esetek többségében remekül megoldva azt. Az Újpest az első játékrészben nem találta el a kaput, az MTK sem lőtte szét a mienket, így kicsit álmosító hangulatban csordogáltak a percek.

Kitérő 2.

A hétközi mezőkövesdi meccsen a szoty kb harmadába került, mint a Fay utcában.

A szünetben rózsaszín ruhás csajok rugdostak büntetőket, sajnos ebben sem leltünk nagyobb örömet, mint az első félidei játékban.

Szünet után kicsit élénkült a játék, próbálkoztunk becsülettel, némi veszély volt is bennünk, de ahoz nem elég, hogy ezt gólra váltsuk. Az MTK a 2. játékrészben sem adta fel harcmodorát, és 10 perc után érezhető volt, aki gólt szerez, az meg is nyeri a találkozót. Ezt érezték a kűzdő felek is, ezért kockázatot nem nagyon vállalt egyik fél sem.

Ennek ellenére megszerezhettük volna a győztes gólt, mert Andric a 72. percben át tudta játszani a labdát a túloldalra, ahol Cseke érkezett, de keresztbe ellőtte a labdát, pedig sem a kutya, sem a macska nem zavarta.

Közben a táborból felcsendülgettek a százezres nóták, és eldurrantak a még drágább petárdák. Rajtuk kívül már nincs ember aki érti...

Az idő előrehaladtával kicsit előrébb merészkedtünk, többet tettünk a 3 pontért mint a kék-fehérek, egyszer volt egy kipattanó, melyet 16-ról a nagynéném, két káposztával a hóna alatt is bevarr a léc alá, de Sankovicnál nem volt káőoszta, így fölé lőtte.

Diarra ezúttal is próbálkozott becsülettel, idönként megforgatta az MTK jobb bekkjét, de lövései nagyon rosszul sikerültek. Cseke és Mohl ma pontatlanabbak voltak, Andric kapkodó volt. Szabinak egyszer kellett komolyabban résen lennie, azt megtette. Kálnoki jól kivette Torghellét a játékból, de a többiekről ezúttal sok jót nem lehet írni.

A veretlenségi sorozat tovább tart, legközelebb 2 hét szünet után Debrecenben lépünk pályára.