Értékelés

Vállalható, de érdemtelen

Dél körül nagy volt a készülődés a Megyeri úton. Szurkolóink gyülekeztek a satdionnál, hogy elinduljanak a debrceni túrára, többnyire bizakodó hangulatban.

Sajnos ismét eléggé gyér volt az érdeklődés hazai oldalról, a mieinket 400-500 rajongó képviselte.

Kitérő: Szomrú látvány a gyönyörű stadion ilyen kevés nézővel. Régóta beszél a szövetség arról, hogy vissza kellene csalogatni a nézőket a lelátóra, Nem érzékelni az intézkedéseket vagy azok hatásait...

A mérkőzés nem aszerint indult, aogy elképzeltük, a Loki néhány támadási kisérlet után egy átlövésből megszerezte a vezetést. 20 percig szinte semmilyen ritmusa nem volt a játékunknak.

A Debrecen ebben az időszakban tudta kontrolánli az eseményeket, semmilyen jel mutatott arra, hogy hogy ezt a meccset meg tudnánk fordítani, igaz az ellenfél sem volt félelmetes. Az azonban jól látszodott, hogy bizonyos pozíciokban Vignjevic kényszerhelyzetben van, nincs alternatíva egy gyengébb teljesítmény esetén.

A félidő vége ismét hozott egy olyan szituációt, amely minimum vitatott. Lázok esett el a 16-oson belül, de a játékvezető sípja néma maradt, sőt csatárunk kapott sárgát.

Kétségtelen, hogy a fault erőssége nem indokolt olyan esést, mint amit Lázok bemutatott, de az sem vitatható, hogy a kontaktus a két játékos között megtörtént.

A második félidőre egy ugyanolyan Debrecen, de egy másik Újpest jött ki a pályára. Teljesen megváltozott a meccs képe, és a mezőnyben teljesen ráerőltettük az akaratunkat a Debrecenre. Diarra feljavult, jól mozgatta a csapatot. és ha lenne igazi befejező csatárunk, be is tudnánk fejezni a támadásainkat. Voltak távoli és veszélyes próbálkozások, jó beívelések, tetszetős kombinációk. Teljes mértékben átvette csapatunk az irányítást, de mégsem érezhettük azt, hogy ez a mérkőzés zsebben lesz, mert kévés éle volt a csapatnak. Aztán addig gyötörtük a labdát a kapu irányába, ameddig az egyszer hajlandó volt átjutni a gólvonalon. 10 perc maradt hátra és a játék képe azt sugallta, hogy ha itt születik még gól, akkor az mi szerezzük. Ezzel szemben 5 perc elteltável a Loki talált egy momentumot, amikor a védelmünk rutntalanul próbálta meg fedezni a kapunkat és ezzel el is dólt a meccs.

Kitérő: Nagyjából az egész meccsen, de különösen a 2. félidőben az Újpest szinte hazai pályán játszott. A szurkolás minősége közti különbséget le sem lehet szinte írni. Kár, hogy még mindig kötelező elem a trágársaág...

Olyan találkozót veszítettünk el, amelyen simán kellett volna nyernünk, legalábbis a játék képe alapján. Valószínúleg a mentális erők nem a mi oldalunkon harcoltak ezen az estén, legalábbis az első félidőben.

Nagyon várja minden újpesti a CAS döntését, mer kedvező ítélet estén nagyságrendekkel növelni tudnánk csapatunk eredményességét, persze ha találunk a center poziciójára éppen szerződés nélküli játékost. Vagy csináltatunk. Ez nyilván mindössze anyagi kérdés, de az biztos, hogy növelni kell a gyilkos ösztön szintjét a csapaton belül.

Ami feltétlen pozitívum, hogy visszatért Balogh Balázs, reméljük hamar játékba tud lendülni. Várjuk Herist is nagyon!