Értékelés

Általános apátia...

Amikor az ember labdarúgó mérkőzésről beszélget, olyan körülményeket képzel el, mint például gólhelyzetek, kapusbravúrok, szép támadások, sok-sok néző, tomboló lelátó.

A kezdőrúgás előtt mintegy 1000 se ember bámészkodott a lelátón és a 30 fős mezőkövesdi drukkerek hangja sokkal messzebbre szállt, mint bárki másé.

A Fidelity elkésett, a himnusz hagjainál kezdtek el szállingózni a tagjai. Össze is jöttek kb. 30-an, hosszú idő óta a legvisszafogottabb műsort láttuk tőlük. Ennek persze az is lehet az örömteli eredménye, hogy kevesebb lesz a büntetés. Az első félidő eseményeit gyorsan le lehet írni. Volt egy mezőkövesdi lesgól valamint egy hatalmas helyzet, a másik kapunál pedig néhány fejes féle, de elkerülték a kaput.

A szünetben vártunk valami jelet, például egy cserét, de mindössze annak örülhettünk, hogy csapatunk jött ki előbb a második félidőre. Ez a nagyon régi babona szerint győzelmet kellett volna jelenteni, de annyit azért hozzá kell tenni, hogy nagyon régen a 45 perc után már több góllal vezettünk.

A 2. játékrész elején hamar vezetést szereztünk, ugyanis Andric értékesített egy büntetőt. Reménykedtünk, hogy ez egy tipikus 1 gólos meccs lehet, ahol csak az a kérdés, hogy ki szerzi azt az egyet. Sajnos nem az volt. Ez egy tipikusan 2 gólos mérkőzés lett, ahol az ellenfél az egyteln sikeresen végigvitt kontrából ki tudott egyenlíteni.

Ezt követően Andric még eltalálta a kapufát, majd Lázok lövését hárította hatalmas mentéssel az egykoron nálunk játszó Hudák.

Balogh még szereztóhetett volna egy gólt, de lövése mellé pattogott.

Tanulságként annyit lehet levonni, hogy szenvedély nélkül nem lehet ezt a játékot játszani, sem a pályán, sem a lelátón. Szürke, langyos, álmosító 90 perc volt, nagyszerű, hogy vége. Öröm, hogy Banainak nem volt sok dolga, a gólról nem tehet. Diarra nagyon hiányzott, kreativitása nélkül semmi váratlan nem volt a csapatban. Edzőnk figyelt a légiós szabályra ajánlásra, a szurkolók meg sz.rnak a csapatra.

Az legalább kiderült, hogy mivel tud többet a kecskeméti stadion a REAC-nál...van fűtés és melegvíz a WC-ben. Ez minden látogatónak igen jól esett, többen meg is jegyezték, hogy nem lefagyott végtaggal kellett a pisilési hadműveletet végrehajtani. Nagyszerű, hogy ismét tudtunk faragni egy pontot a listavezetővel szembeni hátrányból, így már csak 8 pontnyira vagyunk a Vasastól.

Ha így folytatjuk, (és ők is), áprilisra utolérhetjük őket...

Nehéz megmondani, hogy ez a szenvedélymentes kép, amit a csapat, a klub, a környezet mutat magáról, mekkora kárt okoz annak a közösségnek, melyet úgy hívnak, hogy Újpest család.

Nehéz eldönteni, hogy melyik a nagyobb probléma, az MLSZ tevékenysége, az UTE-val vívott harc vagy a totális elszigetelődés a saját bázistól, de valahol bele kellene nyúlni a folyamatokba.

Már így is rengeteg visszafordíthatatlan kár keletkezett.