Értékelés

Miért nem örül az, aki megnyeri a derbit?

Értékelés: A mai meccs tanulsága: Egyetlen megpattanó, szerencsétlen gólocskával csak az a csapat tud kikapni, aki nem rúg egy gólt sem

 

Nem indult jól. Már két hete sem, amikor Diarra jogos de túlzott reklamálásáért két meccses eltiltást kapott. Hármat csak azért nem, mert a két meccses eltiltás is elég volt, ahhoz, hogy ne játsszon a legkreatívabbb és leggyorsabb játékosunk a Fradi ellen.

Aztán jött Bardhi sérülése.

Aztán pedig a meccs előtt értesültünk arról is, hogy Kecskés és Herris sem tudja vállalni, sőt Hazard sem alkalmas még a kezdő csapatba kerülésre.

Szóval ez írd és mondd 5 stabil kezdő játékosunk, akikből Bardhi a házi gólkirályunk, Diarra pedig az ügyletes zsenink. Csak így egyszerűen. Heris keménysége és Kecskés gyorsasága hátulról is gyakorlatilag pótolhatatlan.

Szóval ennek fényében a 0-1-es eredmény nem is olyan rossz.

Sajnos az látszott, hogy az ellenfél játékosainak  zöme nagyon jó fizikumú, gyors, labdabiztos játékos. Ráadásul jól is fejelnek. De! És ezt már többször is írtam, a Fradinak nincs stílusa, játéka, a játékosai egyéni kvalitásával operál Doll, bizonyatva ezzel alkalmatlanságát, de remélem ezt csak mi látjuk és még sokáig ő lesz a Fradi edzője.

Ahogy az várható volt a szokásos védelemmel álltunk fel, középpályán pedig Andriccsal, Csekével, Sankoviccsal, Windeckerrel, Baloggal. Elől kizárásos alapon egyetlen csatárunk (vagy inkább még csak csatár-reménységünk Perovics.)

A meccs nem indult rosszul, jól tartottuk a labdát, sokszor felértünk a Fradi kapujához, Andrics gyönyörű egyéni akció végén, csak kevéssel bombázta Dibusz kapuja mellé a labdát.

Az első félidő dereken  aztán feljött a Ferencváros, ekkor már csak keveset birtokoltuk a labdát, és sajnos egy szabadrúgás utáni megpattanó labda a kapunkban kötött ki. Aztán volt még egy nagy Balajcza védés.

A második félidőben bár nem cseréltünk, a Fradi már kevésbé vehemensen támadott le, uraltuk a meccset. Szinte a teljes második 45 perc a Fradi térfelén zajlott. Sajnos hiába voltunk jelentős mezőnyfölényben a hiányzó Diarra és Bardhi nélkül nem tudtunk semmi váratlant húzni.

Balogh szélen való szerepeltetését én is hibának gondoltam ezen a meccsen, hiszen a támadásban az egyetlen kreatív játékosunk került ki a szélre, ráadásul a jobboldalra bal lábaskánt. Úgy gondolom Balogh egyetlen hasznos helye a pálya közepe, ahol jól lép be üres területekbe, remekül irányít, többször juthat kapuralövési helyzetig. A szélen ő kevésbé hatékony.

Pero elfáradt és a támadást tovább segítendő Lázok-Heris ékpárral támadtunk. Remek meglátás volt, újra aktívabbak lettünk. Persze a kitámadó újpesti védelem mellett a Fradinak is akadt egy ziccere, de Pávkovics jól akadályozta meg azt.

Szóval ragozhatnám még oldalakon át de a lényeg:

Véleményem szerint egy teljes Újpest Herisszel, Diarrával, Bardhival győzött volna.

És szót kell ejtenem az egész bíró csapatról akik működésükkel végig csapatunk ellen tevékenykedtek.

A kapunk közeléből mindig ellenünk rúgtak szabadrúgást, nekünk ilyen nem adatott.

Sokat mondóak voltak a meccs utáni reakciók. Egy győztes derbi után örülni, ünnepelni kellene. Ehelyett Csukics azzal volt elfoglalva, hogy az újpesti szurkolókat hergelje, Doll pedig nyilatkozatában semmi másról nem beszélt, csak arról, hogy egy ilyen rangadóhoz méltatlan volt a pálya talaja. Nem tükröződött sem arcán, sem szavaiban egyetlen mikroöröm sem. Mindkettőnek úszni kellett volna a boldogságban...Két esetet tudok elképzelni...vagy tudták az eredményt előre, vagy nem érdemelték meg a győzelmet. Vagy mindkettő...

Remélem lesz még alkalmunk bizonyítani, talán éppen a kupában, hogy mi vagyunk a jobbak...

Köszönöm szurkolótársaimnak a remek hangulatot, végül is megtöltöttük a Szuszát, még ha nem is volt ingyenkolbász, ingyenjegy, vagy ingyenbusz.

Hajrá Lilák!!