Értékelés

A Haza minden előtt, de a helyzeteket be kell rúgni.

Alakul. Időjárás már szinte tavaszias. A sör jó és hideg.  A nézőszám 3000 körül, szurkolótáborunk kb. 1000 fős, a vendégtábor lelkes és hangos, persze szidnak minket mint a bokrot. Diarra, Heris újra a kezdőben, Kecskés, Kálnoki a védelem közepén.

Aztán persze kiderült, hogy Bardhi még mindig nélkülözhetetlen, és Diarrától sem elég ha csak a mezt viszi ki a pályára, és olykor a szurkolótábor sem az aminek látszik.

Akkor kissé bővebben. Szurkoló (néző) tábor. „A haza minden előtt” volt olvasható öles betűkkel  a szurkolótáborunk előtt kifüggesztve a kerítésen, szép piros-fehér-zöld színekkel megkomponálva a közelgő ünnep tiszteletére, már jó órával a meccs kezdése előtt. Aztán pillanatokkal a meccs előtt a molino már cafatokban lógott a kerítésen és a szurkoló csoportok kellékekkel együtt megindultak kifelé a stadionból. Itt már látszott, hogy baj van. Aztán visszajöttek kellékek nélkül és lényegében csöndben végigállták a mérkőzést. Csak feltételezem, hogy a molinot leszedették velük és válaszul döntöttek a „nemszurkolás” mellett, bár az is olvasható az FB-én, hogy néhány társukat nem engedték be a stadionba és ezért volt a „tüntetés”. Hogy így történt-e nem tudom, én ezt láttam, de sajnálatos esemény volt, aminek megint a csapat látta kárát. Így aztán a korai kapott gól miatt is szinte végighallgathattuk a meccs folyamán a vendégtábor egyedüli szurkolását.

A meccsről: Nem azt játszottuk amit szoktunk. Nem a sokpasszos játékot próbáltuk játszani, hanem egy-két átadás után próbáltuk megjátszani a szélsőinket illetve támadónkat Lázok Janit. Ez anno Diagne-vel bejött. Lázok Janival, Balogh Balázzsal, Andriccsal nem jött be.

Még pedig azért nem, mert sajnos a jelenlegi  támadóink sokkal kevésbbé gólképesek mint Diagne, nem rendelkeznek azzal a fizikummal mint egykori feketebűrű támadónk. Azonban kétségtelenül a labdajáratással járó hátsó labdavesztés kockázatát és az abból történő ellenkontrákat megelőztük.

Más kérdés, hogy a gólt a 16-osunkon belül eladott labdából kaptuk, így majd Zsótér mesterien kivitelezett lövéséből jött a szokásos védelmi hibából kapott gólunk. Mert ha az ellenfél nem lő nekünk gólt mi rugatunk vele. Ennek egy pozitív olvasata van, mégpedig az, hogy Zsótér a mi játékosunk, remélhetőleg nyártól már értünk fogja lőni a gólokat...

A Kispest nem csinált semmi különöset, a két csatárukra lődösték fel a labdákat, szerencsére védőink jól hatástalanították ezeket a szituációkat, így Lanzafame nem igen tudta bemutatni tudását és Eppel is nagyon szürke maradt. Az mindenesetre látszott, hogy a Kispest fő erénye nem a megyőző támadójáték, hanem a szervezett, kemény védekezés. Játékosai jó felépítésűek, feketebőrű játékosuk King pedig nem igen adott lehetőséget bal oldali támadásainknak, sem Mohl sem Balogh nem tudott érvényesülni.

Diarráról: Kedvenc játékosom Bardhi mellett, de okvetlenül meg kell vele értetni, hogy az indolens magatartásával nem segít a csapaton. Egy két szituáció amit tévesen ellene itélnek meg, és már el is veszi a kedvét a játéktól. A második félidőben alig volt értékelhető megmozdulása, keveset futott, nem mutatta magát, pedig ha éppen játékban van látszik rajta, hogy NB1 szintjén zseni. A cselei, labdavezetése, ritmusváltásai „fehér ember” részére követhetetlenek. Igaz, hogy rengetegszer állították meg szabálytalanul – szinte csak úgy -  de tudomásul kell vennie, hogy őt másképpen nem lehet itthon megállítani, és ez nem szabad, hogy befolyásolja játékát. Az ő formája, agilitása alapvetően meghatározza csaptunk játékát, pláne, hogy sem Bardhi, sem Hazard nem tudodtt pályára lépni. Céljaink eléréshez szükségünk van egy higgadt, aktív Diarrára.

Most szünet jön. A 90. percben jött egyenlítésünk, remélem erőt ad a folytatáshoz, mert azért mégis csak jobb egy döntetlennel pihenőre menni mint egy újabb hazai vereséggel. A bajnokságban a tisztes helytállás lehet már csak a célunk, max 4-6. hely, de a kupában komoly terveink vannak az eredmények és sorsolás szeszélye kapcsán újból megnyerhetőnek tűnik ez a sorozat.

Remélem a szünetben Bardhi és Hazard is hadrafoghatóvá válik és elindulhat tavaszi kupa-hadjáratunk...

Hajrá Lilák!