Értékelés

Az "elátkozott" otthon

Pedig minden adva volt…tavaszias, csapadékmentes, április közepének megfelelő idő.

A kezdési időpont tökéletes volt. 18 óra. 

A fű gyönyörű zöld, professzionális módon volt a talaj előkészítve.

A szurkolótáborunk is hangosan buzdított már az első perctől. A bajnokság utolsó helyezettje volt az ellenfél.

És mégis…

A mérkőzés 90 perce alatt egyáltalán nem látszott a jelentős pontkülönbség, kizárólag Bardhi és Diarra voltak, akik meg-meg csillantották tudásukat, Diarra ráadásul egy óriási góllal.

Hamar rá kellett jönnünk, hogy az ellenfél kellemetlen stílusú csapat, 3-4 bőven 190 cm feletti játékosuk és a többiek is keményen, már-már durván futballoztak, ráadásul néhányan meglehetősen gyorsak is voltak. A középpályát megszállta a sárgamezes Gyirmót, ezzel kihúzták a méregfogunkat, elegendő mozgás hiányában számolatlanul íveltük előre a labdát a két gladiátor között szenvedő Herisnek. Diarrátszokás szerint aprították, Bardhi pedig sérülése óta láthatólag még nem tudta felvenni a ritmust.

Sajnálatos módon a szűk kerettel is foggal-körömmel betartjuk a külföldi-magyar-fiatal arányt, ennek áldozata volt most Andrics és Sankovics, illetve gondolo,m ezért nem látjuk a csapatban Hazardot sem. Pedig nagyon vártam fiatal szélsőnk felépülését és a Bardhi, Diarra, Hazard támadó középpálya játékát. Úgy tűnik, erre még várnom kell.

Cseke, Windecker sajnos nem tudják a támadásainkat segíteni kellő hatékonysággal, szélső védőink felfutásai ritkán vagy szinte soha nem végződnek pontos beadásokkal. Mondjuk tegnap a 190 centis védők között nem is lett volna egyszerű. 

A földön kellett volna tartani a labdát, ehelyett szinte állandón levegőben volt, a pontatlan passzok, rossz átvételek, és a céltalan ívelgetések miatt.

A vicc az, hogy még így is rúgtunk két gólt, de most még ez is kevés volt, mert a legfőbb problémánk nem a csatárhiány, még csak nem is a bizonytalan védőink, hanem a kapus poszt. Fiatal kapusunk először rosszul öklözött, majd szerencsétlenül fogta a rövid sarkot, melyek láthatóan teljesen elbizonytalanították. Kifutáskor fejelés helyett mellel levette a labdát az ellenfélnek, nem sorolom. A következő bajnokságnak új kapusokkal kell nekifutnunk (és egyéb posztokon is jelentős erősítésekkel) , azt gondolom ez a trió már nem elég a csapat előrelépéséhez, amiben mindannyian hiszünk.     

A szerda-szombat ritmusnak vége. A szűk keretet a szerda – szombat ritmus alaposan megviselte, megtépázta.  

Mezőkövesd, MTK csapatok várnak ránk a következő fordulókban, 4 ponttal nyugodtan fordulhatnánk a bajnokság hajrájára. Ha belegondolok, hogy még mindig csak 3 pont a nemzetközi kupaindulást érő 4. hely, reménykedhetnék is. De sajnos látom a meccseinket. A külföldi szabály betartása mellett és az aktuális formánk miatt nem reális, hogy befussunk a 4. helyre. Pedig ha már anyagiak, akkor az talán jobban kamatozhatna. Sajnos ugy tűnik, valaki a felújítás során megvuduzta  stadionunkat.

Hajrá Lilák és csak az Újpest!